אז מה דעתכם על הריקוד שלמדו אתמול

Retropier

New member
אז מה דעתכם על הריקוד שלמדו אתמול

באוניברסיטה? ראיתי שאנשים התלהבו ממנו, אבל לדעתי הוא היה משעמם יותר מדי, במיוחד בגלל השיר שלו. ריקוד מהסוג שיחזיר אותי מהר מאוד לכסא. מצאתי גם מה היתה הסיבה שלא נהניתי בכלל ביום חמישי שעבר. פשוט בגלל שלא שמו אפילו שיר אחד שרציתי לרקוד. יש הרבה שירים שאני אוהב (האחרונים שנוספו לרשימה: אפרים, עניין של זמן ומאוהב), אבל יש עוד יותר שירים שאני לא אוהב. יש טעם לבקש מגדי לפני 01:00 להשמיע שירים?

דעתנו או תקוותנו?

דעתי, אם לזה התכוון היוצר, כדאי שיגנוז אותו (ולא חשוב מי היוצר). אם הוא ירקד, זו כבר שאלה לא רלוונטית לאיכות הריקוד. וזה כבר נדון בפורום, תקוותי, שהיוצרים ימעיטו בכמות על חשבון האיכות. ושהמרקידים יחזירו לבמה מקצת הריקודים היפים שנרמסו תחת העומס של החדשים ואינם נרקדים.

revgola

New member
תנו זמן והזדמנות

דבר ראשון - למה לא ציינת את שם הריקוד ? הריקוד נקרא "הילולים". לא כל חברי הפורום היו אתמול באוניברסיטה, ואולי יש מבין אלו שלא היו גם כאלה שכבר מכירים את הריקוד ויוכלו להביע את דעתם בפניך. אני אישית למדתי את הריקוד בטיול שגדי אירגן לאילת לפני שבועיים, והאמת שבפעם הראשונה שרקדתי את הריקוד ממש לא התלהבתי ממנו, ולא אהבתי אותו, אך לאחר כמה פעמים שרקדתי אותו התחברתי עליו, ואתמול באוניברסיטה מאוד נהנתי לרקוד אותו. הריקוד קצבי ונחמד, מתאים למוסיקה. לפי דעתי אתה צריך לתת לריקוד קצת זמן, לרקוד אותו מספר פעמים ואז להחליט. לפעמים דעה ראשונית משתנה ככל שמכירים את הריקוד וזורמים אותו.

Retropier

New member
הילולים

לא כתבתי את שם הריקוד, כי לא הייתי בטוח שאני זוכר אותו, והוא נגנז אוטומטית. ;) אצלי בדרך כלל ההנאה מריקוד יכולה רק לרדת (במיוחד כששמים אותו המוני פעמים: קזבלנקה, החיים האחרים וכו´). כל עוד אני לא אמצא הקשר מדהים לשיר הזה שיגרום לי להעריך מחדש את כל מה שאני חושב עליו, אין סיכוי שאני אהנה מהריקוד.

אני אוהבת ריקוד אם אני אוהבת את השי

השיר והמנגינה. לאחר מכן אני בוחנת את הצעדים אם הם מתבייתים היטב על המנגינה. לגבי הריקוד הילולים - אין תגובה. ואולי זה אומר הכל.

shaffavi

New member
הילולים - המחנה. הילולים - הריקוד.

ובקרוב, הילולים - הסרט... טוב אולי סרט לא יהיה אבל זה נראה עוד אחד מאותם ´המנוני´ מחנות ריקודים. לגדי יש מחנה בשם הילולים אשר מתקיים במדינת ניו יורק בתחילת נובמבר מזה כשנתיים. מאחר ובמחנות רבים אחרים, אלו הקשורים איתם חיברו ריקוד על שם המחנה, אז גם הילולים כנראה. למחנה הורה כיף חובר הריקוד דבקה כיף, ע"י משה אסקיו - מנהל המחנה. למחנה סבבה (גם של אסקיו) חובר הריקוד סבבה ע"י מאיר שם טוב למחנה חגיגה הריקוד חגיגה של שמוליק גוב ארי ודוגמאות נוספות. אני מניח שהתופעה מבוססת על ההנחה שלאנשים שבאים למחנה נעים לדעת שיש ריקוד בשם המחנה, ואם גם רוקדים אותו בארץ אז בכלל. שאלה: האם במקרה ´הילולים´ מדובר בשיר מוכר, עם מילים, משהו שמושמע ברדיו? אגב, סביר להניח שלגדי יש מספר ריקודים חדשים נוספים, אותם הוא שומר למחנה עצמו (שיתקיים עוד כשלשה שבועות).

בעיה1

New member
שם ריקוד לציון אירועים

פעם חיברו ריקודים לאירועים חגיגיים. הולדת בן או בת ,אירועים מיוחדים (אם הופלנו) אבי מניו יורק לימד אותנו שהיום היוצרים מפרסמים את המחנה שבו הם משתתפים, בלי קשר לשיר ומילותיו. העיקר שיהיה רייטינג עם שם השיר. כשימאס להם - אני מציע שמות של סבא וסבתא אורגינלים - שמעה , סעידה, מורי יחיא,פלומבה, יבדוכה. או חצטוריאן, מוצרט, בטהובן. תארו לכם שהמרקידים היו מכריזים : "והריקוד הבא זוגות מורי סעיד" או "צייקובסקי". איזו רמה תרבותית תשתקף מן הפעולה הזו.

עממי

New member
לבעיה 1 ידידי הדגול

הומור טוב אף פעם לא מזיק, הייתי מוסיף שמות כשמות תואר ליוצרים עצמם. היוצר החביב, היוצר המאוס, היוצר הטוב, היוצר .....וכן הלאה... לעיבוד היווני של קטע מהסימפוניה החמישית של מוצרט יש ריקוד בסגנון יווני הנרקד בארץ ובעולם בחוגים של ריקודי עמים למינהם, שם הריקוד "הספיקו מוצרט" (הריקוד מן הסתם - יפה)

shaffavi

New member
ובאותה הזדמנות, Aserehe מישהו רוקד?

לימדו אצלנו השבוע ריקוד שורות חדש - Aserehe. הריקוד של בחורה בשם קארינה, ממכסיקו. השיר - של 3 אחיות ספרדיות. את הסיפור של הלהקה ולמה הן נקראות Las Ketchup ניתן לקרוא כאן. ושני סירטוני וידיאו מדליקים של Aserehe ניתן לראות פה. ונקודה מעניינת: ראיתי באתר מרקיד שהשיר הזה רשום ב´בעלות´ מישהו, אבל הריקוד של קארינה כבר נלמד בחוגים רבים מסביב לעולם. סייעה לה בוודאי רבות העובדה שריקודה הוצג באינטרנט כווידיאו באתר של לס פוסן וכולם יכלו לראות, להתרשם, וללמוד בקלות. אז רוקדים את זה בישראל או מחכים לריקודו של מוטי קוצר (שרשם את השיר לזכותו)? ואם כן - מה דעתכם? תוספת קטנה לגבי ההודעה שלי על הילולים: 1 - משה אסקיו חיבר גם ריקוד בשם הורה כיף ולא רק דבקה כיף. 2 - להלן קישור לאתר מחנה הילולים.

Retropier

New member
שיר הקטצ´ופ

בישראל השיר הזה מוכר יותר בשם "שיר הקטצ´ופ". אבל הבעיה שלו היא שהפזמון שלו חוזר על עצמו (בהתחלה 3 פעמים ובהמשך 4 פעמים.. אותו משפט ברצף). זה עלול לעשות אותו משעמם בתור ריקוד.. או שאולי לא? חבל אגב שלא פתחת שרשור נפרד בשביל ההודעה הזו. קיוויתי בהתחלה שהפתיל שפתחתי התארך בגלל שאנשים דנים בכך שצריך לגנוז את "הילולים".

Retropier

New member
למה?

בדרך כלל עמדת המעגלים שמורה רק לשירים בעברית, ולפעמים גם לשירים "ים תיכוניים". נראה לי שאם מרקיד יחבר ריקוד מעגלים לשיר לועזי - הוא יחשב ככופר. וחוץ מזה, את רוב ריקודי המעגלים הלא עבריים (אניגמה, שיר המימונה וכו´) - אני לא אוהב.

avigal23

New member
אני פשוט לא רוקדת ריקודי שורות....

ואני מתה על השיר הזה....(מאוד אוהבת ספרדית...)

alic

New member
בקשר לריקוד הזה

אולי אפשר לתת את הקישור לוידאו של הריקוד?

למעלה