אז מה דעתכם ?

אז מה דעתכם ?

אדם שיש לו מוגבלות מסויימת מרמז על חולשה , במקרה זה לקות שמיעה זה חולשה בעולם שאנו חיים לכולנו ידוע , שיש סטיגמה לפי נשים שהן המין החלש מול המין החזק שהם הזכרים מאחר שהזכר רואה מישהי לקויית שמיעה לא מפריע לו הבעיה ולא מתייחס אפילו לבעיית שמיעה , אך בתת מודע הוא רואה בה חולשה שהיא בעיית שמיעה ולכן מרגיש חזק. לעומת זאת כל נקבה בין אם היא שומעת או לא שומעת הרואה זכר לקוי שמיעה , רואה בו כמישהו חלש , ומרגישה כלפיו כמישהו שזקוק לעזרה ולא כבן-זוג. זה אומר שכל הגברים ששומעים שיוצאים והתחתנו עם לקויות שמיעה חלשים באופיים...

זה לא ברור לי מההודעה שלך

לאן אתה חותר בדיוק? אתה אומר שכל הגברים השומעים שיוצאים עם לקויות שמיעה חלשים באופים? ממש מרתק...אבל לא מבוסס. יש פה כמה לק"ש שיש להם בני זוג שומעים וגם לי יש בן זוג שומע ולפחות בקשר אליי אני יכולה להגיד שאין שום חולשה בקשר בגלל הליקוי. נו אז? מה שכתבת זה ממש הכללה גסה.

אשמח לשמוע , איך אתם מסתדרים עם....

הלקות שמיעה שלך , איך הוא מכבד אותך , האם משתף אותך בשיחות עם אנשים? איך הוריו מקבלים אותך? אשמח לשמוע על הדברים האלו

חבל שאתה מלא בדעות קדומות

ונראה לי ששום תשובה שאני אתן לך לשאלותיך לא תעזור. אתה תמשיך לחשוב שבן זוגי הוא חלש אופי או משהו כזה.. אני רק יכולה להגיד לך שאני מאחלת לכל אחד קשר כמו שיש לי. וברור שהוא מכבד אותי אחרת לא הייתי איתו בכלל!! יש לו טונות סבלנות, הוא משתף בשיחות עם אחרים ואין מה להסתדר כ"כ עם הלקות.. מתכתבים בSMS, במסנג'ר ובכל דבר שיש בו תקשורת כתובה.. ואני מבינה אותו מצויין והוא מבין אותי מצוין ואין צורך בללמד אותו שפת סימנים כדי שיתקשר אתי. התקשורת חלקה והוא יכול לחזור על אותו דבר 1000 פעמים עד שאני אבין. כמו שאמרתי, בקשרים כאלה צריך סבלנות רבה. עם הזמןן זה כבר נהיה חלק מהקשר וזה הופך להיות זורם.

bugosvi

New member
מה זה השטיות האלה?

תגיד מי אמר לך שזה מרמז על חולשה? מי הוריד לך את הביטחון כל כך, זה אחד הדברים היותר מפגרים ששמעתי אתה הוא מי שאתה ומישלא טוב לו זה בעיה שלו אז מה אם אתה לא שומע , לכל אחד יש את החסרונות שלו ואת היתרונות שלו , ואם את רואה את עצמך כסוג' ב' של החברה זאת בעיה אחרת לגמרי . ואני לא חושבת שמי שתצא איתך בידיעה שאתה לא שומע היא לא תחשוב שאתה צריך עזרה , אני לא יודעת מי אתה ולא בן כמה אני לא מעורבבת בעיניני החרשים אצלנו בארץ לפחות לא בקהילה , אך אתה צריך להבין שאם אישה רוצה ומסכימה לצאת איתך היא לא בהכרח מחפשת מקרה סיוע או משהו כזה אולי אתה באמת מוצא חן בעינה .

אמיר335

New member
במקרה או לא במקרה את אישה

ואם את פה אז כנראה כבדת שמיעה- לא בטו אבל כנראה. לא תמיד אני מסכים עם מה שהתל אביבי כותב. אבל לידיעתך באמת קיים קושי בהכרויות של גברים ונשים בכלל וכאלה שכאשר אחד הצדדים עם מגבלה בולטת בפרט. אני לא מכיר את התל אביב ולא יכול לדבר בשמו.אבל ביטחון עצמי יכול לרדת לאחר כשלונות.כל הדיבורים האלה לצאת איתך בגלל מה שאתה ומי שאתה זה נחמד מאד אבל מתאים לסרטים אמריקנים. לפי מה שאני רואה בשיטת ההכרויות הוירטואלית יש קושי רב בהכרות בין "שומעות" ללקשים. זה אולי אם זו היתה הכרות במקום אחר לימודים/עבודה יתכן ואז באמת מכירים את האדם לטוב ולרע ואז ניתן לבחור אם לצאת איתו או לא. בשיטת הכרות וירטואלית ברגע שרואים ליקוי כלשהו אפילו ליקוי שמיעה קל ממשיכים הלאה לכרטיס הבא

bugosvi

New member
זה לא בדיוק ככה

נתחיל בזה שלמרות שאני פה אני לא כבדת שמיעה, אלא בחורה ששומעת .. ואולי אתה קצת צודק בדבריך שיש אנשים שלא מקבלים את הלויקווים שדבר חיובי , אבל אני מאמינה שיש עוד נשים כמוני שלא חושבות ככה שזה משהו שאפשר להסתדר איתו ולא קריטי , ואני כאן כי אני אוהבת את עולם החרשים , את השפת סימנית ואת האמת רוצה להשתלב יותר סליחה על הביטוי , בקהילה שלכם . וזה שאתה אומר שזה מתאים לבסרטים אמריקאים אני לא ממש מאמינה בזה , כי אם היית שומע , עם אף גדול היו מתיחסים אליך שונה?! אנחי חושבת שזה דומה, אולי אולי במקצת .

אמיר335

New member
אם ככה את מיחודות הסגולה

נעים להכיר

פעמיים

כתבת את ההודעה לי יש חבר שומע והוא משתף אותי בכל דבר ואם אני לא מבינה משו הוא יחזור עשר פעמים עד שאני יבין יש לו סלבנות מברזל ובקשר שלנו אני לא מרגישה שאני חלשה בגלל הבעית שמיעה.

דווקא צריך המון אומץ לב לצאת עם

שומע ולהתחתן איתו... הבנזוג החרש צריך להתמודד עם כל כך הרבה קשיים החל מהתקשורת עם ילדיו, שדבריו לא ברורים לו בגילם הרך ורק אחרי שהם גדלים עוד קצת או שהם למדו לתקשר עם ההורה החרש בשפת סימנים התקשורת ביניהם משתפרת, ההתמודדות ממשיכה אל התקשורת הזוגית בחיי היומיום, בה בתזוג השומעת נאלצת להאזר בהרבה הרבה סבלנות והבנזוג החרש חש לעתים תסכול ומורגשת הרבה יותר חרשותו, מאשר עם אשה חרשת שבטבעיות זורמת איתו עם אותן בעיות ההתמודדות ושניהם יכולים להמצא בחברת חרשים אחרים ללא כל בעיה ואילו עם השומע צריך לשמור על ראש פתוח ולב רחב כדי להבין את הראש של השומע ולהכיל את כאביו, גם אם זה בא לפעמים על חשבון הרגשות האישיים, שלא לדבר על התקשורת עם המשפחה הרחבה של הבתזוג השומעת שלא תמיד ששים לקבל את הצטרפותו של הבנזוג החרש ולא תמיד הם מבינים את גודל הקושי שלו לתקשר איתם. שלא לדבר עם החוגים החברתיים השונים בהם מסתובבים הבעל והאישה. זכיתי להכיר כמה זוגות 'מעורבים' ועלי לומר שעם כוח הרצון, הסבלנות והמוכנות לבקש ולקבל עזרה בהתמודדויות הנ"ל, ויש להזכיר גם את הגמישות לוותר ולשנות בהתאם לצרכי הבנזוג השני אפשר בהחלט להצליח בנישואין כאלו ועוד איך! אנשים אלה חזקים דים להתחתן עם אדם השייך לפלנטה השונה משלהם ולא נרתעים מהקשיים הנערמים בחיי הזוגיות ובחיי המשפחה שלהם. מה שכן אפשר לשאול ולתהות הוא: מהי הסיבה שהשומע מסכים ומעוניין לחיות ולהקים משפחה עם בתזוג חרשת ( ולהיפך )? ופה עליי לציין שמפגשים חברתיים מצמיחים זוגיות מעורבת, אחרי שהאנשים מתקשרים זה עם זה ובונים קשרים ובטבעיות הקשר מתפתח והופך לרציני שלא ב'אשמתם'. או שהבנזוג החרש הוא רק לקוי שמיעה קל מאד, המתקשר כמעט כמו שומע ונכון לו להתחתן עם שומעת מבחינה זו. ויש חרשים החיים כל חייהם עם השומעים וחתונתם עם השומע/ת היא רק המשך לדרכם. ולא לשכוח שיש לפעמים מצבים של חוסר ברירה, בהם קיים קושי למצוא בתזוג חרשת ו"מתפשרים" בנישואין עם השומעת ( ולהיפך: השומע פתוח לשמוע על הנישואין לחרשת, בשל קשייו במציאת הפרטנרית המתאימה ). ** נכתב בלשון זכר מבחינת הנוחיות ומתייחס לשני המינים באופן שווה. **

moran f

New member
אבל בכל זוגיות צריך להתפשר

זה לא שהצורך לשלב חיים שונים של שני אנשים, כולל משפחות, חברים, חוג חברתי ועוד ייחודי לנישואים בין בני זוג שאחד מהם שומע והשני לקוי שמיעה. גם שני שומעים שמתחתנים צריכים לשמור על ראש פתוח, להבין זה את זה, לשנות דברים בהתאם לצרכיו של השני וכו'. גם במקרים כאלו לא תמיד המשפחה שמחה לקבל את בן הזוג מסיבות אלו ואחרות.

המזל שלי שיש לי חבר

עם סבלנות מברזל זה ממש נדיר לראות אותו מאבד סבלנות בנושאים שקשורים לבעית שמיעה שלי אם זה לחזור שוב ושוב על מה שהוא אומר לי ואם זה לספר לי מה מצחיק בטלביזיה לפי הניסיון שלי, קשר בין לק"ש לשומע יכול להצליח כאשר הבסיס לקשר זה סבלנות ובכמויות... האמת שגם חשבתי על זה שקשה לי להבין דיבור של ילדים קטנים וזה גורם לי לחשוב מה יהיה בעתיד ואיך ילד יכול לשנות את כל המצב...

צריך אומץ לב??

בחייאת.. לא מתחתנים עם בן לאום אחר או משהו כזה.. סה"כ מתחתנים עם בן זוג ששונה ממך ברמת השמיעה. אני מסכימה שאין הרבה מקרים כאלה בעיקר בגלל "אנטי" מהחרשים שלא מוכנים לצאת בשום אופן עם שומעים. מצד השומעים דווקא יש פתיחות רבה ומוכנות להכיר בני זוג חרשים.

M r s S m i t h

New member
אני מסכימה איתך

לשומעים יש יותר פתיחות מאשר לחירשים ביצירת קשר משותף עם לקויי שמיעה.

לא, אין צורך בזה

כי אני מדברת רגיל ומבינה אותו כמו שומעת... הוא יודע קצת פה ושם בעיקר קללות חחח אבל לא יותר מדי כי אין צורך בזה, אני מסמנת רק עם חברי החירשים

לא הבנת מה כתבתי, כתבתי

שחברך חלש אופי עם הוא יוצא עם לקוית שמיעה , זה הכל הוא בטח מעדיף כמה שלדבר פחות אגב כמה זמן ביחד , לא אתפלא אם זה רק חודש חחחחחח

שנתיים ו7 חודש.

תמיד נחמד לקבל זילזול מאנשים "הוא בטח מעדיף כמה שלדבר פחות"????????? פחחח הצחקת אותי, מדבר בלי לדעת על מה אתה מדבר בכלל. בואנה יש לך דעות קדומות ומוזרות, צא כבר מהסרט ותקלוט שברגע שאין שיוויון ביחסים בין בני זוג שאחד מהם חלש או חזק זאת מערכת יחסים מעוותת שלא צריכה בכלל להתקיים!!!!!

עד כדי כך חסר ביטחון?

הוא נורא חלש אופי , במה בכלל הוא עוסק? עובד בחנות ספרים? כנראה שהוא מיואש ואת מנצלת את זה טוב מאוד כל הכבוד לך

אמיר335

New member
לא מצליח להבין למה חלש אופי?

כל הכבוד לו שנושא השמיעה לא מפריע לו. דווקא אנשים כאלה נדירים מי ייתן ורק ירבו אנשים/נשים כאלה

למעלה