אז מה הבעיה עם תינוק גדול?

monni

New member
אז מה הבעיה עם תינוק גדול?

אני שואלת כאן כי אני רואה שיש לכן המון ידע גם אם לא קשור ישירות ל"לידה פעילה". אני כבר 3 ימים אחרי התל"מ ומתחילה לחשוב מה ההשלכות של תינוק גדול. אני יודעת שהממסד ממליץ על קיסרי מעל משקל מסויים. האם זה באמת כ"כ בעייתי ללדת תינוק במשקל 4 קילו? האינטואיציה שלי אומרת שלא. האם הבעיה היא רק בגודל הראש - כלומר סכנת קריעה של הפירינאום, או שיש עוד בעיות שאני לא יודעת עליהן. לי ברור שאני לא אלך לקיסרי, לא חושבת על זה אפילו, אבל מעניין אותי למה הם כ"כ מפחדים ממשקל 4 קילו? אגב אני נולדתי 4 קילו, ואחי 4.5

4 קילו זו לא כזו בעיה...

אניחושבת שבד"כ מתחילים לעשות סימנים של "קיסרי דחוף ועכשיו" כאשר מעריכים את התינוק מעל 4 וחצי... אולי אני טועה. לפי המיילדות שלי, אפשר לחזות יכולת העברת תינוק גדול באגן לפי מידת נעליה של האשה (?שכנראה קשורה איכשהוא לגודל האגן?)... הפחד עם תינוק גדול הוא בעיקר תקיעת כתפיים - אם פי 3 תוכל ודאי להסביר היטב מה בדיוק קורה במצב כזה (תיכף היא בטח תבוא
). לא זוכרת אם זהו לך תינוק ראשון או לא... האם את ואחיך נולדתם בלידה נרתיקית?

מאי261

New member
תיאוריה מעניינת

מידת נעליים - 38 (8 בארה"ב) משקל תינוק ראשון - 4350. אולי יש יחס הפוך?

לפיהן - אשה במידה 8 תוכל להעביר

בקלות תינוק גדול (מדברים על נשים עם מידת נעליים קטנה מאוד, נגיד 5, שייתכן ותתקלנה בבעיות).

צימעס

New member
אני מכירה אשה גבוהה מאוד

שילדה ילדה ששקלה משהו כמו 4 קילו ושמונים גרם, ובהערכות שלפני טעו כלפי מטה. הם אמרו לה שאם היו מעריכים מראש את המשקל כיותר מ 4 קילו, היו שולחים אותה לקיסרי.

סטיוויה

New member
ואני מכירה אישה ממוצעת ודי רזה

שילדה בת רביעית בבית עם אילנה והתינוקת נולדה חמישה קילו! נדמה לי שאילנה בעצמה היתה בשוק.

אם פי 3

New member
לא יודעת אם זה נכון

אבל יש קשרים כאלו בין איברים שונים בגוף. למשל מפתח הזרועות מקצה האמה עד קצה האמה (אצבע) בידיים פרוסות, שווה בדיוק לגובה. גודל האמה (בזרוע) הוא בדיוק גודל כף הרגל. (בידקו!) ובטח יש עוד התאמות כאלו שאני/אנחנו לא יודעים... כך שבתור תיאוריה אני לא פוסלת, רק שלא יודעת אם במקרה הזה זה אכן נכון, ונדמה לי שזה לא. בכל מקרה, גודל האגן הוא רק פרמטר אחד, כי ראש התינוק יודע להמעך (גאונות המרפסים) כדי להתאים גם לאגן צר מכדי מעבר ראש מלא. יש כאן לפחות מישהי אחת, שהתינוקות שלה נולדים עם ראש מאורך מאד. אולי זה אומר שהאגן שלה צר. זה לא הפריע לה ללדת גם בבית ללא שום סיבוך. אכן - החשש העיקרי מתינוקות גדולים הוא כליאת כתפיים - מצב שבו הראש יוצא, והגוף נתקע, ולא קרעים (למי בכלל אכפת אם תקרעי
) או מצב של אגן צר מדי אבל לדעתי אלו בעיקר חששות שווא. אם לא מדובר על מצב של צריכה גדולה מדי של פחמימות בהריון (יש המגדירים את זה "סכרת הריון". אני כופרת בהגדרה) שגורם לגידול לא פורפורציונלי, אז לא ידועים גורמי סיכון לכליאת כתפיים, אאל"ט, ולכן אין סיכון גדול יותר דווקא לתינוק גדול. ולגבי תינוק שלא מצליח לעבור באגן - כשזה קורה, יש לרוב די זמן לעבור לניתוח. זה לא מצדיק לוותר מראש על הסיכוי (הגדול בהרבה) שלא תהיה שום בעיה (ואגב - במצב אמיתי של אגן צר מדי, גם תינוק קטן יחסית לא יעבור). בקיצור - אני מסכימה עם הקביעה שתינוק גדול לא מהווה הצדקה לניתוח או לזירוז באין סיבה אחרת (וזה בנוסף לעובדה שבערך 50-70(!) אחוז מהתינוקות שהוערכו מעל 4 ק"ג, התבררו כקטנים יותר).

צימעס

New member
*אמה מינוס כף יד

למיטב ידיעתי, אמה מוגדרת מהמרפק עד קצה האמה.

אם פי 3

New member
חשבתי שהיא עד פרק כף היד

ועל פי ויקיפדיה זה גם נכון: "אמה היא איבר בגוף האדם. חלק הגפה העליונה שתחום על ידי המרפק ושורש כף היד"

צימעס

New member
מצד שני הם כותבים

"לפי פרשנות חז"ל האמה מידתה 6 טפחים או 24 אגודלים. עם זאת, יש במקורות גם אמה קצרה של 5 טפחים". שימי 5-6 טפחים מהמרפק, לאן תגיעי? ככה לימדו אותי בבי"ס (סביר שיסודי).

צימעס

New member
וגם תסתכלי ב"מידות מקראיות"

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D#.D7.90.D7.9E.D7.94.2C_.D7.92.D7.95.D7.9E.D7.93.2C_.D7.92.D7.A8.D7.9E.D7.99.D7.93.D7.90 הציטוט הרלונטי: ב"אמה, גומד, גרמידא" כתוב: "משמעות תיאורטית: אורך ידו של אדם בינוני מהמרפק ועד לקצה האצבע אמה".

צימעס

New member
וגם (ב - מידות מקראיות)

זרת (שיבר, נכון? מאגודל על זרת במתיחה) היא חצי אמה. טוב. הפסקתי להעיק. רק אנסה שוב את הקישור - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D#.D7.90.D7.9E.D7.94.2C_.D7.92.D7.95.D7.9E.D7.93.2C_.D7.92.D7.A8.D7.9E.D7.99.D7.93.D7.90 אולי הוא ארוך מדי, אין לי כח לטייני URL.

סטיוויה

New member
זה נקרא פרופורציות מושלמות

מספרי פיבונאצ'י,חתך הזהב.כל העניינים האילו...

למעלה