אז מה היה בארוחה ההונגרית?

• פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
אז מה היה בארוחה ההונגרית?

היינו ארבע בנות רעבות שחצי מהן לא מכירות בכלל את המטבח ההונגרי. הארוחה הייתה ארוחת ערב, ויתרנו על הקטע של מנה ראשונה ומנה עיקרית וחיש מהר ניגשנו לעיקריות. בתפריט היה מרטש וקפושטש טסטה (איטריות עם כרוב) שסבתא עשתה- אוכל 100% הונגרי... בצד היה סלט מלפפונים שאני הכנתי, ואני מודה לכם מאוד על עזרתכם. האוכל חוסל מהר, והבנות היו מרוצות מאוד. השתיים שאכלו אוכל הונגרי בפעם הראשונה התלהבו מהאוכל וכבר מחכות לפעם הבאה... מצרפת תמונה של שולחן האוכל רגע לפני הזלילה הגדולה. על הקינוח- בהמשך...

liti

New member
והקינוח- כדורי פרג

את המתכון הזה עשיתי בעזרתו של הבעל ובעזרת ההנחיות של טומי. מצרפת לכם את המתכון הסופי- התוצאה נפלאה וסחטה הרבה מחמאות, בפרט שכדורי פרג הם קינוח לא שיגרתי, אך מתאימים להפליא לארוחה הונגרית (שהרי פרג ואוכל הונגרי הולכים נפלא יחדיו!) בתיאבון! כדורי פרג- מתכון החומרים: עוגת פרג מוכנה גדושה בפרג 3 כפות רום חבילת שוקולד מריר איכותי חצי חבילת חמאה חצי קופסת שמנת לבישול או חצי קופסת שמנת מתוקה פקאנים מסוכרים (לפי הטעם- אני הוספתי כחמישים גרם) הוראות הכנה: מפוררים את העוגה (את הפרג והבצק) מוסיפים 3 כפות רום (בקרדי, בהמלצת טומי) ממיסים שוקולד מריר עם חצי חבילת חמאה (כ- 50 גרם) ועם חצי קופסה שמנת לבישול (האלטרנטיבה כשאין בבית שמנת מתוקה) מערבבים הכל ביחד ומוסיפים פקאנים מסוכרים כתושים. מכינים חצאי עיגולים בעזרת כלי לגלידה (או ביד) ומכניסים לכשעה לפריזר. מעבירים למקרר ומוציאים כעשר דקות לפני ההגשה.

התפריט ההונגרי של Liti../images/Emo176.gif

לLiti שלום, השולחן נראה נהדר והאוכל נראה טעים הסלט מלפפון נראה בדיוק כמו אצלי הkaposztas teszta מככב אצלינו בתפריט השבועי וזה תמיד חגיגה דרך אגב זה מאכל שמומלץ גם בדיאטות ביגלל שזאת פחמימה מורכבת +תאית גסה כך שזה תורם לתחושת השובע להרבה שעות ומשפר את הפריסטלטיקה של המעיים אינני מצליחה לראות בתמונה עם איזה סוג איטרית השתמשת אבל, באוריגינל האיטריות מרובעות ושטוחות.אוסם ק218 . בברכת שנה טובה ורה.

kropacsek

New member
ליטי, קבלי סחתיין גדול../images/Emo70.gif|../images/Emo45.gif!|

גם לך ורה - תודה על המידע. בהחלט ישתיק לי את המצפון...

liti

New member
זה עם איטריות פוזילי (אטריות ביסלי)

שנה טובה לכולם!

נראה מעולה ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

ח"י מחי כף
. אני טרם התנסתי בהכנת ארוחה הונגרית, אבל לפחות יש לי את הספר של טומי

טומי*

New member
איזה יופי ליטי ../images/Emo45.gif

הסלט מלפפון נראה בידיוק איך שאמא עשתה,גם הKaposztas teszta נראה נורא טעים.

אלהלה

New member
יפה מאוד ונראה טעים../images/Emo13.gif ומה עם מתכון

???????? ומה זה מרטש? לא מכירה את זה אולי בשם אחר ותסבירי בבקשה איך אתם עושים את האטריות עם הכרוב, אצלנו היו מטגנים כרוב חמוץ סחוט היטב וזה היה מממממממ בתוספת אורז בשכבות עם ביצים קשות ושמנת ומעדן

סברס4

New member
סליחה חברים לא אוהב קאפוסטאש טסטה

אבל לעומת זאת קולוז'וארי רקהוט קאפוסטה ארוחת חובה ביום ההולדת שלי שלא לדבר על ה צ'וסטאטות פאלצ'ינטה לקינוח

למעלה