אז מה היה לנו אתמול בלילה:

הרברונן

New member
אז מה היה לנו אתמול בלילה:

לרגל חגיגת 40 לגיסי, החותמת כמה 40ים במשפחה, הזמנו 12 איש. הכל הוכן בבית, קצת במוצ"ש ובעיקר אתמול, בין לבין: על השולחן היו לחמניות שום עם קצח או זעתר ומקלוני מלאווח כנ"ל טפנד, פסטו, חמאת כורכום וחמאת פפריקה מנה ראשונה: מרק אפונה בתוך מרק בטטה (מוכר?) עם קרוטונים ורצועות בטטה מטוגנות מנה שניה: פילה סלמון אפוי עם דובדבנים על מצע פירה שורשים ששובצו בו חתיכות פילה אמנון וממרח פלפלים קלויים מנה עיקרית: ניוקי עם פטריות יער ופסטו פסטה פנה עם בצלצלי פנימנ, רצועות גמבה, זיתים, אגוזים ועוד פסטה אלפרדו (שמנת פטריות) פשטידת גבינות סלט ירוק עם ויניגרט חרדל סלט ירקות דקדק סלט עגבניות שרי עם פטרוזיליה מנה אחרונה: קווטרו שוקולד: שכבת מוס שוקולד לבן על שכבת מוס שוקולד חלב, כשבלבן מוטבע טראפל שוקולד מריר ומעל לכל גרידה של שוקולדה מקופלת טירמיסו עם אבקת קקאו מעל חיתוכי פירות: מנגו, אננס טרי, אבטיח גמדי את הארוחה ליוו 3 בקבוקי יין: סוביניון בלאן של יתיר (2006) טוב מאוד מרלו ריזרב בנימינה (1997) מדהים מוסקטו צעיר של כרמל היה שווה אשמח לתת מתכונים כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
הכל מדהים, חבל שאין לנו אפשרות להנות

מהצבעים..מעניין אותי לדעת מה זה מרק אפונה בתוך מרק בטטות 0הכנתם שני מרקים ויצרתם שילוב של צבעים כמו עוגת הספירלה....חחחחח רעיון מדהים. איזו פשטידת גבינות הכנתם? אפשר מתכון? שתמיד תהנו ותחגגו.....מזל טוב.
 

הרברונן

New member
מתכון: פשטידת גבינות ובצל

1 גביע קוטג’ תנובה 9% 2 גביעי שמנת תנובה אורגינל 15% 150 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת 200 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת 200 גרם חמאת תנובה מומסת 4 ביצים 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה צרור עירית קצוצה 2 בצלים חתוכים דק ומוקפצים במעט שמן זית עד הזהבה מלח, פלפל שחור גרוס לציפוי 1/2 שקית פתיתי פרמזן לפסטה מסדרת השף הלבן תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת אופן ההכנה -------------------------------------------------------------------------------- 1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), שמים את כל המרכיבים בקערה וטורפים היטב. יוצקים לתבנית זורים מעל את פתיתי הפרמזן ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מתכון של בני סיידא מאוד מוצלח כל טוב, רונן
 

רותי410

New member
בני סיידא - לא למי שרוצה לעשות דיאטה

אבל באמת נשמע מוצלח. מעניין אם יצא מוצלח באותה מידה אם תקוצץ כמות השומן? מעניין אם החמאות דלות הקלוריות יצלחו באותה מידה לתבשיל. צריכה לברר.
 

רותי410

New member
לרב רונן שלום, אשמח למתכון של קווטרו שוקולד

תודה, וגם אני מצטרפת ליוכי, מרק בתוך מרק נשמע מעניין, ולמה כתבת "מוכר"? המתכון כבר התפרסם כאן?
 

הרברונן

New member
מתכון: מרק בתוך מרק

לפני כמה ימים סיפרה גולדה מאיר1 על סעודת שבע ברכות חלבית שהיא עורכת. בין השאר היא כתבה שם: "נגיש מרק כתום ובתוכו מרק אפונה עם קרוטונים." משם הרעיון למרק הכתום: לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א וכמה בטטות שמנות לאדות על אש נמוכה כחצי שעה להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א' מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי לבשל לפחות שעה וחצי לטחון היטב בבלנדר סטיק להקרים עם מעט שמנת יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי למרק הכתום: לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום להוסיף קוביות משני תפ"א להוסיף מים להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם לקרוטונים: קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל לרצועות בטטה: קולפים בקולפן בטטה לרצועות מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים להגשה: מוזגים מרק כתום באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון לידי שתי רצועות בטטה ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק שווה שווה כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
אכן שווה......אני רואה את זה../images/Emo6.gif

אין בעייה להכין מרק אפונה מאפונה קפואה/ מאפונה יבשה ולאו דווקא מקופסה, נכון?
 

רותי410

New member
תודה רבה

באמת נשמע שווה שווה. ינוסה בהזדמנות הראשונה שאוכל. (נשמע המממווןןן עבודה), אבל כל דבר טוב, שווה טרחה.
 

הרברונן

New member
המוון עבודה, או שלא...

אני קורא לזה "מרק בדילוגים" מדליקים את האש בשני הסירים במקביל ועובדים תוך כדי על שניהם כך היעילות בזמן מקסימלית את שני המרקים, הקרוטונים, רצועות הבטטה, הניוקי, הפסטות, הרטבים לפסטות, הסלמון, הסלטים, הפירה והשכבה העליונה של מוס השוקולד הלבן, הכנתי בפחות משעתיים וחצי אז נכון שיעילות עושה חלק מהעבודה, וכיריים רחבות עושות עוד חלק אבל בכל מקרה זה לא כל כך המון... כל טוב, רונן
 
הרברובן!! ../images/Emo45.gif איזה כייף שזכיתי

לתת לך רעיון... אחלה שידרוג נתת לי על הלבבות. הקדמת אותי בביצוע מאחר ועסקתי בתיכנון השבע ברכות שיתקיים רק בעוד שבועיים. בינתים יש לי לחשוב על עוד ארוע אחד בשרי. בכל מקרה תפריט מפואר ןמגרה.
 

הרברונן

New member
מתכון: קווטרו שוקולד

מגישים בכוסות שקופות גבוהות שכבה א': מוס שוקולד חלב ממיסים בסיר קטן 50 גרם חמאה וחצי שמנת מתוקה להקצפה עד סף רתיחה מכבים האש ושמים בפנים 300 גרם שוקולד חלב מערבבים עד המסה מערבבים פנימה חלמון אחרי חלמון, ארבעה חלמונים בנפרד מקציפים 4 חלבונים עם מעט סוכר כשתערובת השוקולד די צוננת מקפלים יחד יוצקים עד חצי גובה הגביעים מקררים היטב שכבה ב': מוס שוקולד לבן ממיסים בסיר קטן 100 גרם חמאה וחצי שמנת מתוקה להקצפה עד סף רתיחה מכבים האש ושמים בפנים 300 גרם שוקולד לבן מערבבים עד המסה מערבבים פנימה חלמון אחרי חלמון, ארבעה חלמונים בנפרד מקציפים 4 חלבונים עם מעט סוכר כשתערובת השוקולד די צוננת מקפלים יחד יוצקים עד חצי גובה הגביעים השני מצננים מעט מטביעים בכל גביע טראפל מצננים סופית לפני ההגשה: זורים מעל פירורי שוקולד מקופלת מתכון לטראפלס: ראו כאן כל טוב, רונן
 

מאיוש י

New member
להזהר מסלמונלה../images/Emo5.gif במתכון אין שום בישול

של הביצים אני לא הייתי לוקחת סיכון.
 

מאיוש י

New member
אבל אם בכל זאת רוצים להכין..

יש להקפיד שהביצים יעברו חימום כלשהו בטמפרטורה של 55 מעלות במשך 4 דקות וכך החיידקים נהרסים. צריך ממש להקפיד על הטמפרטורה , בפחות מזה הם עדיין קיימים.
 

הרברונן

New member
דאגה מסלמונלה:

התערובת חמה דיה בשלב הוספת החלמונים. יש לי בקרת איכות של כמה אנשי מקצוע במשפחה (רופא ועוד...)... זה כל כך חם, שצריך לערבב מהר על מנת שלא תתקבל חביתת שוקולד... כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: טירמיסו

שכבה א': בישקוטי של חברת סבויארדי (הם הכי עמידים) שנטבלו בתערובת של מים חמים, אבקת קפה נמס איכותי ומעט ליקר תפוזים שכבה ב': 2 שמנת מתוקה 2 כפות אבקת פודינג וניל 2 גבינת שמנת בטעם טבעי 5% כף תמצית וניל איכותית הכל מוקצף יחד שכבה ג': כמו א' שכבה ד': כמו ב' סמוך להגשה: מפזרים אבקת קקאו מריר איכותי עד כדי כיסוי שימו לב, זו גירסה לא מי יודע מה מתוקה, אבל דווקא משום כך הטעמים מודגשים כל טוב, רונן
 
למעלה