אז מה היה לנו בליל הסגר? טקסים, משפחה ו - אוכל, כמובן

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוזר לקרוא אותך ככה-אתם תמיד יחד כולכם! אבל בסה"כ, נשמע

בסדר. כמו שכתבת-אווירה של משהו..

יהיה טוב בסוף..

אמרלדה

Active member
אז מה היה לנו בליל הסגר? טקסים, משפחה ו - אוכל, כמובן

נפתח ונגיד שהיינו שניים. הזוגי ואני. היה המון אוכל לשניים, ולא אכלנו הכל. נגיד כאן גם למי שאינו יודע שאנחנו חילוניים. אז היינו בזום.

טקסים היו לנו שניים. אחד רציני ואמיתי, ואחד מקדים. למה מקדים? כי הבן שלי אמר שעם שני קטנטנים קשה יהיה מול הזום לקיים סדר רציני והוא מבקש שנתכנס מוקדם, בחמש, ונקצר, ואחר כך ייקח אותם לישון. אז מיד החלטנו שהוא יערוך את הסדר, יעשה מה שהוא רוצה, ואנחנו נעשה סדר אמיתי אחרי שהם יסיימו.
במקרה, השיטה הזאת, ובעיקר השעה הזאת, התאימה גם לבן השני, שנמצא עם בת זוגו בהונג-קונג (10 בלילה אצלם), ושאתם היינו אמורים לחגוג את החג לפני הקורונה...
אז היינו ביחד. בן ה-3.5 הרים 4 כוסיות, שיתף פעולה, שר, ואנחנו פטפטנו קצת וצחקנו הרבה. כשאבא שלו החליט לסיים את העניינים אמרנו יפה לילה טוב וחג שמח והלכנו לענייננו.

הסדר שלנו התקיים ב-6:30 בערב, עם שני הבנים של הזוגי ומשפחותיהם (הבת אמרה שגדול עליה וויתרה מראש, גם היא עם שני קטנטנים). היו שם 6 מבוגרים כולל אותנו, שני ילדים בני 11 ו-8, ושניים בני 4 ו-2. הקטנטנים בעיקר ריחפו מסביב ולא שיתפו פעולה. אבל כל השאר - הזוגי ניהל את הסדר, כולם הקריאו בסבב כולל הילדים, והכל הלך למישרין והיה רציני מספיק.

מאוד חשוב לי לציין שיש הרבה דיבורים ברשת על כן זום בליל הסדר, לא זום בליל הסדר - לא מדברת על הדתיים ועל הפסיקה הדתית - אלא בין אלה שיכולים, החילוניים. יש מי שאומר שזה לא זה, יש מי שאומר שזה כן. לנו זה ממש עבד. היתה לנו תחושה שאנחנו לא לבד, הערב היה "מלא", התרגשנו כולנו לחגוג ביחד, והיה בהחלט חג מוצלח. אגב, גם על טרנינג או פיג'מה היו דיונים ברשת - תזכרו, חילוניים - ואנחנו הלכנו על כל הקופה. סחלבים על מפה לבנה, חולצה לבנה מגוהצת ומכופתרת לשלם, ואני לבשתי שמלת ערב חגיגית - משהו שקורה לי בערך פעם בשלוש שנים
(שמלה בכלל פעם בשלוש שנים, לכן יש לי רק חגיגיות).

עוד אומר כי הכנתי מהכל כפול, והעברנו לבן שגר קרוב. שניהם חיוניים, היא בחצי משרה ועכשיו גם משמרות טלפוניות מהבית, הוא בפול טיים פלוס עבודה מהבית, לפעמים עד 8 בערב או עד חצות, ובבית שני קטנטנים. הם נופלים מהרגליים.

התפריט, אחרי ההקדמות, היה קלאסי ופשוט:

מרק עוף עם קניידלך משקדים טחונים
פילטים של דג דניס בתנור (התחלקנו בדג אחד כדי לא להתמלא)
צלעות טלה
סלט ירקות
ברוקולי ופטריות מוקפצים
וכיוון שאנחנו אוכלי קטניות - גם אורז עם כרישה.

קינחנו בפירות, ובעוד מצה אחת (שלנו נטולת גלוטן, כמובן) עם חרוסת - הקינוח האולטימטיבי בעיניי בליל הסדר.

המון אוכל נשאר, אכלנו ממנו אתמול ולהיום הקפאתי - ומפשירה אנטריקוט.

מועדים לשמחה ושבת שלום.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, נשמע נפלא! אני התרגשתי מאד משירת מה נשתנה מהמרפסות

ב-2030.
הסעודה שלכם נקראת מעולה!
תגידי, איך את מכינה ברוקולי מוקפץ עם פטריות?
מועדים לשמחה

אמרלדה

Active member
המתכון שלי הוא של חלי ממן בשינוי פסחי

מרכיבים:
2 כפות שמן זית
2 שינים שום קצוצות
1 ק”ג ברוקולי טרי
1 סלסלת פטריות שמפיניון
עלים מ-2 ענפי טימין
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות רוטב סויה
אופן הכנה:
פורסים את הפטריות לפרוסות דקות לאורך.
&nbsp
מפרקים את הברוקולי לפרחים ואת הגבעול הקשה קוצצים לקוביות.
בווק או במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפטריות.
מוסיפים שום ומקפיצים עוד כמה דקות. מוסיפים ברוקולי, סויה וטימין ומקפיצים הכל ביחד.
סוגרים את המכסה ומניחים להתבשל כ-5 דקות. טועמים ומתבלים. כשהברוקולי רך, מורידים מהאש.
&nbsp
השינוי הפסחי שלי היה שבישלתי בלי רוטב סויה. תיבלתי חזק מתמיד, אבל היה קצת חסר לי הטעם. לניקי יש מתכון עם דבש, ובפסח אפשר להחליפו בסילאן. אבל כיוון שאני נשמרת מהסוכרים, ויתרתי על זה. בכל מקרה, אנחנו אוהבים ברוקולי וזה יצא מאוד טעים.

חנהפ

Active member
איזה יופי, נשמע שהיה לכם הרבה כיף.

אנחנו בקטנה, לא זום והצטערתי מאוד שאמא שלי לבד, אמנם השארתי לה טלוויזיה על הערוץ הקהילתי שערך סדר, אבל זה לא זה, התנחמתי בכך שהיה איזה קול ברקע . השולחן היה ערוך וכמובן הטרחנו את עצמנו להתלבש, אצלנו מנין מרפסות כך שנהננו גם מהתפילה, "הקטנה" שלנו לא הפסיקה לשאול קושיות, ולהעלות זכרונות מהסדר שחגגה שנה קודם בברזיל. האוכל היה לעילא

למעלה