אז מה היה לנו בסופ"ש

אז מה היה לנו בסופ"ש

אירחתם? התארחתם?

מה בישלתם? יש מתכונים מעניינים? אכלתם בחוץ?

טיילתם?

אז מה עשיתם בסופ"ש???

אצלנו הסופ״ש טרם נגמר

בשישי הרעלתי חברים לארוחת ערב
בחיי שיצא לי האוכל הכי גרוע בעולם... כמה מביך.
היום הלכנו ליומולדת של הבנות של חברים ישראלים והיה תענוג לשוחח בעברית.
ומחר פה יום האם והבטיחו לי עוגה תוצרת אבא ומס׳1 עם קפה למיטה. היא מאוד ניסתה להסתודד עם אבא שלה שלא אשמע על ההפתעה וזה היה שובה לב

חבל רק שמס׳ 2 סובלת מדלקת עיניים מבאסת אבל נקווה שהטיפות שהרופאה רשמה לה יעזרו במהרה.
והיה שבוע מאוד גשום. מצבן של שתילי העגבניות שלי לא ניראה מבטיח

הכנתי פאד תאי

הבעיה היא שבמקום להכין עם אטריות אורז הכנתי עם אטריות סובה והכל נהייה עיסה דביקה ומזעזעת. פדיחה רצינית. התאמנתי על זה יומיים קודם עם אטריות אורז ויצא ממש טוב.

קנו לי סופגנייה בזמן שישנתי ולמרות שאני לרוב נמנעת שכאלה, שמחתי על המאמץ שעשו (פירגנו לי שנת בוקר והלכו ביחד לקנות לי סופגנייה מיוחדת ליום האם) והיא הלכה נהדר עם הקפה שבסוף ארוחת הבוקר (הכינו לי טוסטים עם אבוקדו ועגבנייה וצלחת ירקות ליד). אח״כ הלכנו לטיול וקינחנו בקניות אוכל לשבוע. היה ממש כיף.

simonapelleg

New member
סוף שבוע.

בוקר טוב, אצלינו מזה כשנה וחצי שגרת השבת קבועה. אני נוסעת לבקר את אבי בבית אבות יחד עם אמי. בעלי נשאר עם הבן , ואחר הצהרים מתחלפים במשמרת הבילוי עם הבן או יוצאים יחד לטיול של אחר צהרים משותף.
שגרת שבתות כבדה נפשית.
יום טוב ושבוע מבורך

simonapelleg

New member
סופי שבוע

אכן לא קל,
החיים כמעגל מסתובב, לעיתים קל יותר ולעיתים לא.
והקושי העיקרי הוא נפשי , אין ספק.
אבל זה מה יש.
אין מה לעשות במצב הנוכחי , רק לקוות שלא נגיע למצב הזה וניהיה יותר עירנים למה שאנו עושים למענינו למען לשמור על בריאותינו הפיזית והנפשית.
בברכה,

דינהלה1

New member
אשמח לקבל טיפים

אני מחפשת דיור מוגן/בית אבות לאמא שלי. רצוי באזור המרכז. אולי יש לך המלצות על מקומות? דיס המלצות יכולים לעזור גם...

simonapelleg

New member
טיפים,

דינלה יקרה,
ברגע הראשון שקראתי את שכתבת , הרגשתי כיווץ קל בבטני. כנרא שההרגשה של להכניס הורה למסגרת תמיד תלווה בתחושה זו., בלי שום קשר להכרחיות במצב.
כשהכנסתי את אבי , זה היה בזמן לחוץ , כאשר המטפלת היתה צריכה לעזוב.
נשאתי תפילה בליבי בשבת בערב שאמצא מקום ראוי לאבי.
נכנסתי לאינטרנט וראיתי שיש אישה בשם חיה רמתי 052- 8394248 שזה תפקידה למצוא מקום מתאים לקשיש.אישה מדהימה שעזרה לי מאוד.
ומשם הרומן שלנו התחיל.
הכנסתי את אבי לקיבוץ מרחביה, מקום קטן של 16 דיירים.

לגבי מקום, חשוב לראות את הקשישים, איך הם משדרים? , ריח של המקום, החדרים - האם יש חלונות ובאותה הזדמנות לראות אם החדרים מאווררים.. , איך המטפלות משדרות? איך מדברות אל הקשישים.
להיות קצת במקום ולראות מה קורה.
אשמח לענות עוד.
חג שמח יקירה.

ועוד עצה...

עד כמה שלא רוצים לחשוב על העניין,
נראה לי שחשוב מאוד לבדוק את ההסדר
הסיעודי במקום - את המחלקה הסיעודית.

אומרים שכאשר את רוצה לבחון מסעדה,
את בודקת את רמת הניקיון בשירותים שלהם.
במחלקות הסיעודיות (להבדיל) הרבה פעמים (למרבה
הצער :( ) המצב מחפיר, גם אם החזית של המקום
(לעצמאים) נוצצת.
אני ברחתי מראש ממקומות כאלה (!).

sefia

New member
היה לנו סופ"ש כיפי ושובר שגרה

נסענו הילדים ואני לסופ"ש בקיבוץ דגניה
אני וקיבוץ זה לא ממש הולך יחד
אבל לזאטוטים בני שנתיים זה ה-מקום להיות בו.

בריכה מצויינת לפעוטות, המסעדות בצפון מאד ידידותיות לילדים
עשינו טיול בכירכרות הירדן, קצת שכשנו בפלג נחל, ראינו סוסים, פרות, טרקטורים ושאר דברים שמפיקים קריאות וואו נלהבות

rinamlo

New member
סוף שבוע רגוע

יום שישי רעות נרדמה מוקדם, כך שהיה לנו ערב שקט של משחקי שש בש
יום שבת הוזמנו לברנץ חלבי (טרום שבועות) אני הכנתי 2 עוגות - גבינה ועוגת ביסקווטים ושתיהן חוסלו עד הפרור האחרון.

למעלה