אז מה היה לנו עד עכשיו?

אז מה היה לנו עד עכשיו?

קודם כל אני מתנצל על כך שאני ממעט להכנס לפורום בימים האחרונים. המצב ישתפר לקראת סוף השבוע. עברתי על ההודעות שעלו לפורום מאז שנפתח לפני כמה שבועות, וראיתי שכבר הספקנו לדון בלא מעט נושאים: כלבי נחיה, אמנויות לחימה, טלפונים סלולריים, ספקי תוכנות, תכנת הקראה, בקשות עזרה למיניהן, רכבת ישראל, אוניברסיטאות מכללות והיחס שלהן לעיוורים וכבדי ראיה, ספרים מוקלטים ועוד. בנוסף לדיונים הועלו קישורים למוסדות שונים העוסקים בעזרה לעיוורים וכבדי ראיה, בתי עסק שמוכרים ציוד עזר. ההתחלה קצת איטית, זה נכון, אבל אני בטוח שמשבוע לשבוע יתפתחו כאן דיונים נוספים ומעניינים, וגם מועילים. אשמח לשמוע את דעתכם - מה אפשר עוד לעשות על מנת להפוך את הפורום ליותר פעיל. מה הייתם אתם רוצים לראות כאן. כל תגובה תתקבל בברכה. לילה טוב! אריק.

roi251

New member
לאבא של נעם

היי מה שלומך? כדי לגרום לפורום להיות יותר פעיל אולי אפשרות להעלות לפה מנהלים של מכללות ואונברסטיות שיש בהם עזרה לכבדי ראייה ועיוורים וגם להעלות לפה אנשים כבדי ראייה ועיוורים שעובדים בחברה ויגדו איך היחס ויספרו איך שם להעלות לפה מתכנתים כבדי ראייה ועיוורים ויספרו איך זה לעבוד ומה למדו אני לומד הנדסאי תוכנה עשיתי מבחנים בביטוח לאומי אמרו שלא מאתים ולא מקבל עזרה בלימודים קשה לאור כך שבמעבדות מסכי מחשב קטנים בשבלי ואין תאורה מספקת בשבלי פניתי לארגונים ואמרו לי רק דרך ביטוח לאומי פניתי למנהל המכללה אמר שלא יכול לעוזר שמעתי שבאריאל יש עזרה לכבדי ראייה ועייורם מה נסגר עם רכבת ישראל בקשר לכבדי ראייה ועייורום? ביטוח לאומי לא עוזר אולי כדאי לפנות אליהם כל כבדי ראייה ועיוורים ולכתוב עצומה ולא רק לביטוח לאומי גם לשאר ארגונים וגם לחברות תעסוקה שיעסיקו כבדי ראייה ועיוורים נושא אחרון באוטובוסים על תחנות האוטובוס ועל אוטובוס עצמו כתוב מספר אוטובוס קטן וקשה לקריאה צריכים לעשות משהו בנדון בנוסף יש הרבה מקומות חשוכים וככה קשה לכבדי ראייה ללכת ציריכם לעשות משהו בנדון נושא אחרון במקומות ציבורים כמו ספריה,מקמות שניתן להשתמש באינטנרט חופשי מסכי המחשב קטנים ותאורה לא חזקה מספיק צירכים לעשות משהו בנדון שכך כבדי ראייה ועיוורים לא תהיה בעיה להשתמש תודה מצטער על כל הטרחה פשוט הייתי צריך להגיד מה אני מרגיש

רועי, אתה נחמד.

אבל אני לא יכול "להעלות" לכאן אנשים. האנשים צריכים לרצות להשתתף, ולהכנס לכאן מרצונם. זה לא רדיו או טלויזיה, שהמערכת יכולה להזמין מישהו להתראיין. אני משתתף כאן בדיוק כמוך, אם לא הבנת את זה. אגב, אני לא מבין למה בביטוח הלאומי החליטו שאתה לא מתאים לקבל עזרה. אתה יכול (ורוצה) להסביר לי? אולי תפנה אתה בעצמך למכללת אריאל, תבדוק איתם ותספר לנו מה גילית?

roi251

New member
המשך נושא אבא של נעם

בהקשר לביטוח לאומי עשיתי מבחנים באגודה למען העייור שאומרים אם מתאים ללימודים אמרו שלפי תוצאות מבחן אין לי את יכולות ללמוד אינטלגנציה נמוכה ,חוסר בהבנת הנקרא,חוסר בסיס במתמטיקה לאור תוצאות מבחן החליטו בביטוח לאומי לא לעזור עשו לי שיחה עם פסיכולוגית אמרה שיש לי בעיות לא אמרה מה בקשר למכללת אריאל אבודוק אחזור אליכם

SBS10

New member
טיפים

אכן פורום חביב וצעיר ואני מקווה שימשיך לגדול. כדאי גם לפרסם אותו בכל מקום אפשרי. טוב שיש מקום כזה שאפשר להחליף חוויות ולעזור אחד לשני עם עצות מועילות לבעית ה"ראיה העודפת" של חלק מאתנו. :) בתור אמא למודת קרבות לילד בן 10 אשמח לתת טיפים למי שירצה מנסיוני האישי. אם כל אחד יתרום משהו, לדעתי זה מאד יעזור. אגב, יש אפשרות לצ'וטט בפורום? לא ממש בדקתי את זה ולא בכל אתר אני מצליחה לעשות צ'טים עם הג'וז אבל אפשר לנסות. הערה אחרונה לסדר היום: למסירה - שפעת במצב מעולה. כל הקודם זוכה... יום טוב לכולם סיסי

שאלות:

היי נסיכה, קודם כל תרגישי טוב. רק בריאות. מותר לשאול איך את מסתדרת עם בן עשר? בעצם מה שמעניין אותי זה האם הוא מנצל לפעמים את זה שאת לא רואה, על מנת להתחמק ממטלות, או לעבוד עליך. אצלנו שני בנים בגילאים דומים, ואם לא הייתי רואה מה שהם מעוללים, בוודאי הייתי כבר יורה בשניהם מרוב תסכול. ואולי זה הפוך - מה שלא רואים לא מציק?

SBS10

New member
ועוד איך עובד עלי! :(

כן הילד בהחלט מנצל לפעמים את המגבלה ועובד עלי. לפעמים אני עולה על זה ולפעמים לא. בכל זאת מסתדרים די טוב למרות הקשיים. היום הוא יודע שאם מסתירים ממני הערה מהמורה ביומן מסתכנים בכמה ימים בלי טלויזיה. המורה (שהיא קצת יותר מבוגרת ממנו) עוד לא למדה שעדיף להתקשר אלי כשיש לה מה להעיר ולא לכתוב ביומן. אולי אעניש גם אותה? כמו שאתה ודאי יודע, ככל שהוא גדל הוא יותר עצמאי ופחות זקוק לי לפחות מבחינה טכנית. אז בעבר קיבלתי יותר עזרה מהמשפחה ויחד עם זאת עשיתי המון בעצמי. גם אבא שלו (בעלי לשעבר) כבד ראיה דרך אגב. הילד פיתח עצמאות מאד יפה כבר בגיל צעיר ותמיד תמיד היה מודע לקשיים שלנו. עוד שאלות? :) אגב, אבא של נעם, אולי תספר לנו קצת על נעם? אולי פיספסתי משהו אבל איך אתה קשור לענייני עיוורים וכבדי ראיה? אני מודה שלא קראתי את כל ההודעות בפורום. מתי המשפט? :)

איך אני קשור?

אני רואה רק בעין אחת. זה נחשב? הניק שלי הוא "אבא של נעם", כי כשנכנסתי לראשונה לתפוז לפני המון שנים זה היה לפורום הורים כלשהוא. מאז אני מנהל כבר כמה שנים את פורום אוספים ואספנות, שזה אחד התחביבים שלי, ובלי שום קשר אני מכהן כיו"ר המרכז לכלבי נחיה לעיוורים. עשי אחד ועוד אחד, והגעת לסיבות שהביאו את הנהלת תפוז להענות לבקשה ולפתוח את הפורום הזה לפני כמה שבועות. נעם הוא ילד בן שלוש עשרה וחצי, חכם וענק (נעליים 46, 85 ק"ג וכמעט בגובה שלי). יש לו שני אחים - בועז בן 12 ועופר בן שלוש כמעט. כמו שאת מבינה, לכל אחד מהבנים במשפחה שלנו יש עין אחת. אני חושב שהרעיון להעניש את המורה הוא תמיד טוב. המשפט בשבוע הבא, תגידי לי מתי נוח לך. תרשי לי לומר, שבין השורות את נשמעת אישה מיוחדת מאוד.

SBS10

New member
מי מתנדב להיות עורך הדין שלי במשפט? :)

אוקי עין אחת לפי הלקסיקון שלי בהחלט נחשב. אגב יש לך כלב נחיה? אני משערת שהתפקיד מחייב לא? האמת שרלוק לוחש לי כאן באוזן... תודה על המחמאות, זה באמת יפה מצדך. אגב הבן שלי (גלעד) כאמור בן 10, מידה 42, 52 ק"ג ומתקרב מהר מידי לגובה שלי שהוא לא מי יודע מה אז בטח יעבור אותי בגובה. טוב אם נגזר עלי לחכות במתח עד שבוע הבא, אז נעשה את המשפט ביום ראשון על הבוקר ונגמור עם זה. :) יום טוב לכולם סיסי

לא יודע אם התפקיד מחייב,

אבל לא, אין לי כלב נחיה. אני רואה מצויין בעיני האחת. ואם כבר דיברנו, רק קצת מידע, ככה להשכלה כללית: בישראל כ- 27,000 בעלי תעודת עיוור, ורק אחוז אחד מהם משתמשים בכלב נחיה. המרכז הישראלי לכלבי נחיה הוציא השנה 30 כלבים ( קוראים לזה "צמדים"), כשני שליש מהם לעיוורים שכבר נעזרים בכלב נחיה ושליש לערך לעיוורים שזה להם הכלב הראשון. עלות של כלב נחיה היא כ- 25,000 דולר, והעיוור אינו משלם דבר כמובן, אלא מקבל הכל בחינם. אני אומר הכל, כי זה לא רק הכלב עצמו: רק הקורס להתאמת הכלב החדש, שנמשך שלושה שבועות לערך נערך במרכז, בתנאי פנימיה מלאים, באגף מגורים שהוא ממש מלון חמישה כוכבים. תעשי חשבון לבד, כמה עולה לשכן מישהו במלון במשך שלושה שבועות... המדינה משתתפת בממוצע ב- 8% מהעלות, כל היתר מגיע ממשאבי המרכז, ובמילים אחרות מתרומות שאנחנו מגייסים. לא שאני מתלונן. יש במרכז כל מה שצריך, והלוואי שיבואו עוד הרבה אנשים שניתן יהיה לתת להם כלבי נחיה. חבל על כסף לעורך דין, לדעתי כבר החליטו לתלות אותך.

SBS10

New member
מידע מעניין

היי אריק זה באמת מעניין. אכן שמעתי המון דברים טובים על המרכז לכלבי נחיה. אגב יש בארץ שניים למיטב ידיעתי - אחד בבית עובד והשני בקיבוץ בצפון. אני מכירה אנשים שלקחו כלבים משני המרכזים ורובם מאד מרוצים. כרוכבת אופני טנדם באתגרים - עמותת ספורט נכים - יצא לי לפגוש את רוכבי החוג שמפעיל המרכז לכלבי נחיה בבית עובד. יצאנו לכמה טיולים משותפים ומאד התרשמתי הן מהאנשים והן מהאופניים המעולים שלהם. שמעתי גם המון דברים טובים על אגף המגורים של המרכז. בקיצור כל הכבוד! סוף שבוע מדליק, סיסי

SBS10

New member
נראה לך? :)

אריק יקירי, אני לא מהמשתכנעים. אני מאד אוהבת כלבים אבל מאד נוח לי עם המקל. הוא גורם לי להרגיש הרבה יותר בטוחה ו- מה לעשות? הרבה יותר בשליטה. לי זה חשוב. בכל אופן אני מאד מעריכה את כלבי הנחיה והאילוף המדהים שלהם. אז שוב: כל הכבוד!

לא ניסיתי אף פעם ללכת עם מקל

אבל ניסיתי כלב נחיה בכיסוי עיניים. אחד הבוגרים של המרכז אמר פעם דבר יפה: עם מקל אני יודע לא ליפול לבור במדרכה, עם כלב אני בכלל לא יודע שיש שם בור. אני לא מנסה לשכנע אותך לקחת כלב, אני מנסה לשכנע אותך לעשות דבר אחר: לנסות איך זה. בואי לביקור במרכז לכלבי נחיה, ועשי סיבוב עם אחד הכלבים בלווי מדריך. אם לא תשתכנעי, זה בסדר. עד שלא ניסית, אל תשווי בין הדברים. אני מקווה שאת לא מפחדת שזה ימצא חן בעיניך...

SBS10

New member
לא מפחדת שזה ימצא חן בעיני :)

בעיקר מפחדת לאבד שליטה. אני מעדיפה כן לדעת שיש בור במדרכה. בכל זאת אני אחשוב על ההצעה.

למעלה