אז מה היה לנו.... ? (פריקת תסכול)

אז מה היה לנו.... ? (פריקת תסכול)

ארוך וחופר, אבל חייבת לפרוק את זה !

הריון 5 הסתיים בהפסקת הריון בגרידה בשבוע 14 (בעקבות תורשה של ממצא גנטי ידוע).
8.5 שבועות עד למחזור המיוחל כבר הדליקו לי כמה נורות אדומות אבל הרופאים איתנים בדעתם שאין סיבה שתהיה בעיה ולהמתין - המחזור מגיע ובקושי יום של דימום.
כאן כבר ברור לי שמשהו ממש לא תקין, מזל שהקשבתי לעצותיה המעולות והמנוסות של מרעישה (תודה !) וכבר קבעתי תור להיסטרו אבחנתית וגם ניתוחית מראש (בכל זאת ההיסטוריה שלי מלמדת על נטייה להידבקויות).
נלחמת שבוע כבר בביטוח הפרטי היקר ממש, שעשיתי במיוחד עבור נושאים כאלו של פרוצדורות ניתוחיות מהקלה לקשה ושכחו להגיד לי שיש החרגה לפוריות. רק שבשביל זה בעיקר עשיתי אותו וכבר משלמת עליו 3 שנים והסוכנת בזמנו אישרה שלא תהיה בעיה כזו...
אתמול היסטרו אבחנתית אצל גולדשמיט - פחות מ3 דקות של בדיקה. ישר איתר 5 שאריות, חלקן עם זרימה והידבקויות שאחת מהן רצינית ושוב יצרה מחיצה די גדולה. כל זה רק בדופן השמאלית של הרחם. הפסיק ואמר שאין טעם להמשיך ואת השאר כבר יראה בניתוחית ויטפל בהתאם.
שאל אם קצב עשה את הגרידה. כבר יצא לו לראות הרבה מקרים של שארית ואפילו 2 או 3, אבל אצלי נראה שממש נעשתה עבודה חלקית ולא יסודית בכלל (אמממ.... הוא דווקא היה מאד נחמד והחזיק לי את היד בעודי בוכה ועד שנרדמתי, אבל כנראה לא עשה עבודה טובה כ"כ בגרידה עצמה).
אמר שחייבים להזדרז, כי טיפול כרגע יהיה הרבה פחות קשה על הרחם מאשר בעוד מס' חודשים ומזל שבאתי ישר אחרי ולא המתנתי, כי יש סיכוי שהייתי סובלת מהשלכות חלילה.
נלחצת ממש, בחשבון פשוט - בכל הריון ספונטני אצלנו יש סיכון של 50 אחוז לתסמונת ואם נחליט, אז סיום הריון. בגרידה. שוב. ונראה שהרחם שלי נלחמת חזרה.
גם גולדשמיט העיר בעדינות, מס' הפרוצדורות הפולשניות האלו מתחיל להשפיע. הרחם רגישה ומגיבה יותר וכל אחת מהן מקרבת אותי לסוף קריירת הפוריות שלי, אם לא תוביל לשם ישירות וחייבים לקחת את זה כבר בחשבון.
בום !

יום ראשון ניתוחית.
מקווה ממש שיעבור בקלות (על הרחם האומללה שלי).
הראש סחרחר כבר מכל תסריטי האימה האפשריים.
וזיו שלי, זיו חיי, הקטן והמתוק בן השנתיים שלי, נס בפני עצמו, הוא כ"כ משמח אותנו שרק רצינו עוד אחד.
אנחנו לא גרידיים, אין ציפיות וחלומות כבר אפילו על יותר ילדים משניים...
הלוואי שנזכה לשני.

אוף

ממש ממש אוף.
אין חכם כבעל נסיון, וכמה חבל שהרופאים שאננים במקום שאין בו מקום לשאננות, מה גם שיש לך נטיה מסוימת, כך שזאת לא רק 'היסטריה', אלא משהו שהם עצמם היו צריכים (לדעתי הלא מקצועית, כמובן) לתת עליו את הדעת. והביטוח - משענת קנה רצוץ, וזה נכון לצערי בכל כך הרבה מישורים. נשמע מתסכל להתמודד גם עם זה, כאילו אין לך די התמודדויות.
מחזיקה אצבעות עבורך ועבור משפחתך, שההיסטרו סקופיה תעבור בשלום, ושבעוד שנה בערך תהיו כבר אחרי, שתזכו לנס שני.

הערה קטנה: לא כל ארוך 'חופר'. לפעמים האורך משקף את המציאות, ואם לאחת הקוראות כאן ארוך מדי - היא יכולה להפסיק לקרוא באמצע ;)

נשבר לי הלב

בוכה איתך ועלייך, על המזל הנאחס, על הרחם העקשן שלא משחרר כשרוצים שהוא ישחרר, על העתיד הלא ידוע ועל תסריטי האימה.

מצטרפת לכבשה בנושא הארוך וחופר. לא ארוך ולא חופר אלא מתאר בדיוק את מה שעבר עלייך.

צועדת ביחד איתך במסע המייאש של תפילות לאלוהי הסטטיסטיקה ותחינות בפני הרחם שיחזיק כשהכל תקין וישחרר אחרי הפלה.

יש לי המון מחשבות שכרגע מתנסחות הכי טוב בממים, אז הכנתי כמה לכבודך.

הצחקת אותי תוך כדי בכי !

זה כשרון של ממש !
מתעסקת כבר שבוע בבירוקרטיה האימתנית מול הקופה ומול חברות הביטוח החצופות שאני ובן זוגי משלמים להם כבר אלפני שקלים לאורך כמה שנים ושונאת את האנושות. ממש ממש שונאת.
אנשים עובדים בלהערים קשיים על אנשים אחרים. כאלו שנמצאים בנקודות הכי נמוכות וחלשות בחייהם וכ"כ זקוקים לעזרה ותמיכה ובמקום לעזור ולמצוא את הפירצה שתאפשר להם, מחפשים את הפירצה שלא.
העולם מאוס עליי היום. גם אתמול.
לא מצליחה לעבוד בכלל, מתעסקת בלריב עם אנשים ולבכות מתסכול כל היום ואז לסיום סיומת - ננזפת בעבודה כי הדברים דחופים ואני לא מקדמת.
זה פשוט מייאש.
העבודה היא מה שעוד מממן לי את כל הטירוף הזה, לא יכולה להרשות לעצמי לאבד ולא יכולה להרשות לעצמי שלא לטפל בבירוקרטיה הזו שקוברת אותי תחת הרי ניירת. אנשים אטומים.
אם אאלץ להסביר לעוד מישהו חצוף היום, למה הפסקתי את ההריון הזה ולמה כן היתה הצדקה, אני אצרח.

הלוואי

שתזכו לילד שני, ואיזה מזל שאת מקשיבה לעצמך ומתעקשת. מתפללת איתך לאלוהי המזל והסטטיסטיקה ולא אכפת לי למי, שתסתיים דרכך הארוכה והמיוסרת באושר רב. ואמרו - אמן.

mimi831

New member
משתתפת בצערך על האובדן הנוסף

כל כך מבינה לליבך, הבירוקרטיה מעכבת ומתסכלת ובמקום לעזור ולהקל יש תחושה שדורכים עוד יותר על הפצעים ומחפשים למה לא לעזור. (אני אומרת את זה בהסתייגות קלה כי ישנם מלאכים של ממש שעזרו לי בתהליך האחרון שעדיין נמצאת בו). מאחלת לך שבע"ה תגשימי את חלומך ותכנסי להריון בריא ושלם בהקדם.
המון בהצלחה בהיסטרו

שירהד1

Member
מנהל
תשמעי, נותרתי ללא מילים

אני כל כך מצטערת לשמוע על כל מה שעובר עלייך.
ואני הכי מתחברת למילים שלך: "אנחנו לא גרידיים...". זה פשוט כל כך מתסכל. כך בדיוק הרגשתי בזמנו. מה כבר רציתי? עוד ילד. וזה אכזרי שהדבר הכביכול פעוט הזה הוא עצום עד כדי כמעט בלתי מושג לחלקינו.
מאחלת לך שתעברי בשלום את הפרוצדורה הניתוחית ביום ראשון, ושאחריה תזכי סוף סוף להריון תקין.
אגב, אצלי לא היו שאריות והידבקויות ושאר ירקות, אבל הרגשתי שאני על גבול מתעללת ברחם שלי, ולמען האמת ממש התפלאתי לראות שהיא איכשהו הצליחה אחרי כל התלאות לעזור לי להשיג את מטרתי.
אני מאחלת לך ולרחם שלך את אותו הדבר.

אנא עדכני אותנו לאחר יום ראשון בשלומך.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

אמאלוסי

New member

יקירה !
שולחת לך כוחות !
מאחלת שביום ראשון הכל יעבור טוב. ואצל גולדשמיט יעבור טוב, אין ספק.
והלוואי והחלום שלכם יתגשם !

חוזרת לעדכן ולהתייעץ

ההיסטרו הניתוחית עברה סביר.
הפעם התקשיתי להתאושש מההרדמה ועדיין מאד עייפה (לא קרה לי בהרדמות כלליות קודמות). סובלת מכאבים, אבל לזה ציפיתי אחרי הפעם הקודמת.
השאלות הן על הלאה:
1. גולדשמיט המליץ הפעם להימנע מהריון נוסף כעת ולחזור לאבחנתית שוב לאחר הוסת ולודא שאין שוב הידבקויות. אמר שהוא חושש שיהיו ומקווה שאם כך, נצליח לפתוח אותן ללא הרדמה במקום ולהימנע מעוד ניתוחית.
זה לא קרה לי בעבר.
שאלתי על המשמעות וכן או לא החמרה והוא אמר שמסרב לשים תוית. נראית מגמת החמרה בתגוסה של הרחם שלי לכל ההתערבויות הפולשניות וצריך כרגע לטפל במה שמולנו ולא לחשוב על הלאה.
רק שאני חייבת לחשוב על הלאה...
קרה למישהי ? בעבר תמיד אמרו לי שאין מה למנוע והגוף יקלוט הריון אם הוא מוכן והכל תקין ואם לא אז לא ואז חוזרים לבדוק... אז מה המשמעות בכל זאת ?
2. עבודה !
לא מבינים ולא מכילים ואין כבר סבלנות (מקום עבודה של נשים בלבד, כן?)
ההמלצה היא 3 ימי מנוחה, אבל נראה ומרגיש שזה מסכן את העבודה שלי שכרגע מממנת את כל השיט הזה ובתקווה אולי תממן עוד ילד מתישהו...
מישהי חזרה ישר לעבודה אחרי ניתוחית ? זה מגביר סיכון להידבקויות ?

מנסה

האם הכאבים הם ברמה של משככי כאבים או שאת מתמודדת ללא משככים?

1. ב-2 ההיסטרו הניתוחיות להוצאת שאריות, לא התבקשתי לעבור אבחנתית ואכן לא היו שאריות או הידבקויות.
בהיסטרו הניתוחית האחרונה שהיתה אצל גולדשמיט לצורך הפרדת הידבקויות, הוא כן ביקש שאגיע לאבחנתית אחרי הוסת. הוסת הגיעה 9 ימים אחרי הניתוחית, כך שחזרתי אליו לאבחנתית בדיוק 14 ימים אחרי הניתוחית והיא יצאה תקינה.
אני משערת שהבעיה העיקרית מבחינתך בביצוע אבחנתית נוספת, היא העלות הכספית וההתמודדות עם הביורוקרטיה של הביטוח. לטעמי עדיף להתמודד עם זה עכשיו, כך שאם יש בעיה לא תגלי עליה אחרי שביזבזת חודשים יקרים.
אם יש לך חשש כלשהו לגבי הפרדת הידבקויות ללא הרדמה, אני חייבת לציין שבאבחנתית הראשונה הוא הפריד לי הידבקויות שהיו בכניסה אל הרחם. לא היה נעים במיוחד, אבל אני לא יכולה לומר שכאב לי.
2. את הניתוחית הראשונה שלי להוצאת שארית עברתי בפורים לפני 3 שנים. הפרוצדורה היתה ביום חמישי (היה יום חופש מרוכז בעבודה) וחזרתי לעבודה ביום ראשון. בשבועיים שאחרי הניתוחית חזרתי לביה"ח מספר פעמים עקב כאבים ברחם. הכאבים אצלי נבעו מדם וקרישי דם שנותרו ברחם מהגרידה וההיסטרו הניתוחית.
הפעמים הבאות היו כבר אחרי שהתפטרתי, אז היה יותר קל למשוך את המנוחה בהתאם לצורכי הגוף.
לא יודעת להגיד אם חזרה לפעילות מלאה מגדילה את הסיכון להידבקויות, נראה לי שבעיקר כדאי להימנע מפעילות מאומצת ונשיאת משאות כבדים.

אני חושבת שיש מקום לחשבון נפש עצמי לגבי המחיר המקצועי לעומת המחיר המשפחתי.
לפני הרבה מאוד זמן הגעתי למסקנה שאני מעדיפה להתמקד בנסיונות הרחבת המשפחה ולוותר על העבודה (עבודה לא מקצועית, כזו שאין בה אופק ובכל מקרה די סבלתי בה).
גם לישיבה שלי בבית יש מחיר גבוה: בפן הנפשי אני מתבוססת באובדנים, אני מרגישה שאני לא יכולה להוות מודל לחיקוי עבור הבת שלי בפן התעסוקתי, אני לבד רוב שעות היום, אני לא יצרנית, אנחנו מסתמכים על משכורת אחת כבר תקופה ארוכה ועוד ועוד סיבות ללמה זה רע.
ובכל זאת אני חושבת שעבורי זו הבחירה הנכונה כרגע. יהיו לי עוד שנים רבות (אני מקווה) למצוא תעסוקה שמשמחת אותי. כרגע אני מתמקדת בצ'אנס האחרון להגדיל את המשפחה שלי, אין בי שום פניות פיזית או נפשית לדברים אחרים.

נמצאת בנקודה בחיי

שהאמת שגם לי אין שום פניות נפשית או שכלית לשום דבר אחר וגם לא פיזית. אני מותשת כל הזמן מלנסות להחזיק את הכל מלהתפורר וגם בלי כל הבלאגן הזה - קשה הרי מאד לעבוד במשרה מלאה ודורשנית יחד עם פעוט פצפון בשאר הזמן, גם בלי להתמודד עם דרקוני הבירוקרטיה כל הזמן ועם קשיים פיזיים של הריון / גרידה / היסטרו ניתוחית וחוזר חלילה...

הלוואי שיכולתי לקחת הפסקה מתודית מסצנת העבודה ופרנסה ועד שנסגור את פרק הילודה כך או אחרת, זה היה מאפשר לי פניות שכ"כ צריך לזה.

לשאלתה של שירה - אני לא יעילה וחדה כשהייתי לפני הפרק הזה בחיי (כבר 4 שנים) וגם הם מרגישים את זה. יעילה מספיק כדי להיות עובדת טובה סבירה להרגשתי, ממש לא מה שאני רגילה לתת ולהיות ופה הקושי הגדול שלי , כפרפקציוניסטית, קשה מאד להתפשר על בינוניות שנכפית עליי מהקשיים הפיזיים, קושי נפשי עצום כל הזמן והתעסקות עצומה בבירוקרטיה של הכל, בזמן העבודה כשאני אמורה להיות יעילה (כי גם הביטוחים, קופה, בטל"א, בתי חולים וכו... כולם עובדים בשעות היום).

אבל המצב הכלכלי קובע שלא נוכל להתפרנס ממשכורת יחידה של עו"ס, ודאי לא לממן הריונות בסיכון ובליווי של רופאים פרטיים, ובדיקות או ניתוחים בפרטי או השתתפות עצמית.
ודאי לא שמירת הריון ללא בטל"א (אני תמיד זקוקה לשמירה משבוע מאד מוקדם) או חופשת לידה מוארכת.

לגבי החזרה המוקדמת לעבודה - אני סובלת מכאבים כל הזמן. כל מאמץ קטן של התכופפות, הרמה של משהו גם קל יחסית או הליכה של מעל לכמה מטרים לשירותים, מגבירים את הכאבים.
אבל גם כשהם חזקים יותר הם די נסבלים, החשש הוא האם הגוף צריך את הזמן להתאוששות מיטבית שלא תוביל אותי לעוד סיבוכים.
נראה לי שאשאר לנוח כמה ימים ואקווה לטוב.
הלוואי שגם הוסת אצלי תבוא לבקר בקרוב מאד ונוכל לסיים עם הפרק הזה (הלוואי בטוב ובלי עוד סיבוכים) ולהתחיל את הבא, למרות שאני באמת באמת כבר ממש משקשקת מפחד.

שירהד1

Member
מנהל
אוף! מצב מורכב...

שוב, נותרתי ללא תשובות ספציפיות לשאלותייך, אך קראתי את מה שכתבה לך מרעישה בשקט, ואני חושבת שכהרגלה, היא כתבה דברים חכמים.

קראתי עכשיו שוב את מה שכתבת במטרה אולי כן שתהיה לי איזושהיא הצעה פרקטית, והדבר היחיד שעולה לי זה לעשות שיחה עם האחראים עלייך ולהסביר את מורכבות המצב- להדגיש שהעבודה חשובה לך מבחינות רבות, ושאת עושה ותעשי מאמצים רבים כדי להמשיך ולתת את המיטב (אינני יודעת את תחום עיסוקך, ולכן קשה לי להיות יותר ספציפית בבחירת המילים...).
אם זה מקום עבודה של נשים בלבד, אז אמורים בכל זאת להיות יותר סובלניים כלפי מורכבות המצב. תגידי- בלי קשר לפרוצדורות הרפואיות שמצריכות העדרויות- מעבר לזה- האם את מרגישה שאת נותנת את כל כולך בעבודה? מרוכזת? עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר? נותנת תמורה עבור המשכורת? מראה הספק טוב? כי אם כן- אז זו נקודה חשובה לומר לממונים עלייך. אם לא- אז המצב בעייתי יותר.
מצטערת יחד איתך שכרגע זהו המצב, ומקווה יחד איתך שבכל זאת יקרה פה איזשהו סוג של נס.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

גרידה

את יודעת אצל מי עשית את הגרידה? אני מחפשת רופא פרטי לגרידה , תודה ומשתתפת בצערך, מבינה אותך:(

למעלה