אז מה היה לנו

אז מה היה לנו ../images/Emo13.gif

אתמול חגגנו עשרה חודשים.
אני יושבת ומסתכלת עליהם
משתפים פעולה בניסיון לפתוח דלתות סגורות, להפוך את ארגז הצעצועים (הפעילות האהובה ביותר) או לתפוס את ה-
המסכן שממש במקרה עבר שם, ולא מאמינה. אני לא מאמינה שעברו רק עשרה חודשים. שלפני עשרה חודשים לא הכרתי אותם. הם היו תמונות אולטראסאונד שבעטו לי בבטן. הם לא היו בחיים שלי ורק חלמתי על החיים איתם ולא הכרתי באמת. בזמן של אנשים מבוגרים, מה הם עשרה חודשים? עוד טיפה בים. מה כבר קורה בעשרה חודשים? ואצלם - הם נולדו, הם גדלו ולמדו להרים ראש, להתהפך לצד אחד ואח"כ גם לצד שני, לזחול על הגחון, לזחול על הברכיים, להתיישב, לעמוד על הברכיים. עומר כבר נעמד לכמה שניות טובות בלי עזרה והולך מרהיט לרהיט בקלילות של רקדן. בעשרה חודשים הם הפכו מתינוקות זעירים וחסרי ישע לאנשים קטנים (טוב לא כ"כ קטנים
), עם רצונות מובהקים, אופי והעדפות משלהם. איך זה קרה? אני לא מאמינה שעברו כבר עשרה חודשים. הזמן עף כ"כ מהר והכל הכל אחר. הם אחרים, אנחנו אחרים, הבית אחר, אפילו ה-
אחרים. אני מרגישה במירוץ. נגמרת לי הנשימה. רוצה להגיד להם "רגע, מה בוער? אל תגדלו לי כ"כ מהר". לא מספיקה לגמור להנות משלב אחד ואנחנו כבר בעיצומו של השלב הבא. והם רוצים לגדול, רוצים להתקדם, לדעת יותר, ללמוד יותר לעשות יותר. ואני... אני כ"כ גאה ומתנפחת כמו תרנגולת בכל פעם שמישהו מהם לומד דבר חדש ומצד שני מסתכלת עליו ומחפשת את התינוק שהחזקתי לפני 10 חודשים בבית החולים ולא מבינה לאן הוא נעלם. אוהבת לראות אותם מתקדמים, אבל גם לראות אותם שוכבים על הידיים שלי עם בקבוק חלב, ממש כמו אז, לפני מיליון שנה.

חכי שיגיעו לגיל שנתיים

ואז יתפסו לך את הפנים בשתי הידיים הקטנות והמלוכלכות שלהם ישתלו לך נשיקות על המצח האף הפה והלחי ויגידו לך כפרה שלי... זו ההברקה של נתנאל מיום שישי בערב

עוד הברקה

לאחרונה נתנאל היה חולה המון אז שבוע שעבר הוא היה אצל אמא שלי ביום חמישי הוא בא אליה "סבתא אני מרגיש לא טוב תני לי סוכריה..." לא מדהים? אתן צריכות לשמוע אותו מדבר בטלפון אני חולה עליו

אפרופו הזכרת לי תומר הפך להיפוכונדר

אנחנו התלהבנו מכך שהוא יודע כבר להגיד איפה כואב לו ולכן כשהוא בוכה או מתלונן אנחנו שואלים איפה כואב. והוא כנראה נדלק על ההתלהבות שלנו ופשוט ממציא כאבים על ימין ועל שמאל. אתמול הוא קם ובכה קצת ולשאלתינו מה כואב ענה שכואב לו הראש, האוזן (עד כאן נשמע מדאיג), הרגליים (נו...), הפופיק (עצרנו את עצמנו מלצחוק) והאצבעות (כנ"ל). אמרתי לו שהוא ממש מתפרק לי מול העיניים וחיבקתי...

פישון

New member
גם אצלי

אני כל פעם נדהמת מחדש כמה תמוז גדולה, בפני עצמה ובהשוואה לקטנטנים שלי. היא כבר מדברת וקוראת לי (!) "אמא´לה פיצי". עד עכשיו אני לא יודעת למה פיצי, בטח בזמן ההריון... והיא כבר יודעת ללטף ולחבק כמו שצריך, ומנגד לומר לי "אין לי כוח להתרחץ" (למרות שאנחנו עושים את כל העבודה), "רוצה ללבוש רק גרביים ורוד" (והכל ורוד, אם אמא רק היתה קונה). "רוצה לנסוע לטייל באוטו של אבא" ו- "מה עושה עידו חמודון?" (הוא מנקה את הקקי של החתולים, חמודה...) אבל לפעמים בלילה, אני לוקחת אותה על הידיים והיא עוצמת עיניים ולרגע יש לה את אותה ההבעה שאני זוכרת מהלילות הארוכים שהסתובבתי אתה על הידיים, ואז אני יודעת לאן נעלמה התינוקת שלי...

shOrty גררר

New member
יש לי דמעות בעיניים

ממש הוצאת לי את המילים מהפה. אמנם ירדן "רק" בת 4 חודשים, אבל "רק" ... אני לא יכולה לזכור איך נראו החיים לפני שהגיע (חוץ מהכאב הגדול בכל חודש כשהגיע המחזור - כי את זה אני כנראה לעולם לא אשכח) האושר המופלא והנהדר הזה!!! "רק" "כבר"... הכל מתבלבל בבילבול נהדר וקסום. כמו רכיבה מדהימה על קרן של אור. על כוכב. מאחלת לכולנו שנמשיך - לאהוב, לגדול, לשמוח מכל רגע ומכל שניה. ושיהייו המוני רגעים כאלה (כחול אשר על שפת הים)

../images/Emo13.gif../images/Emo99.gif../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif מרגש וכ"כ נכון

גם לי הוא גדל כ"כ מהר, ואני מנסה להתפנק עם כל התפנקות שלו. באמת, מה בוער להם? שיתנו לנו להנות עוד קצת מהתינוקות שלהם. זו אחת הסיבות שאני משתדלת לומר לשגיא כל הזמן: "תינוק שלי...", כי בשבילי הוא עדיין תינוק
.

ligo

New member
מזדהה עם כל מילה, ומאי רק

בת 3 חודשים (מחר) זה מדהים איך הם משתנים כל כך מהר- מתינוקת קטנטנית, חסרת אונים שרק אוכלת וישנה רוב היום, לתינוקת גדולה שכבר מתקשרת עם הסביבה במגוון קולות ופרצופים, חיוכים ותנועות. אני חולה עליה וכל יום שעובר ומשהו חדש קורה אני חולה עליה עוד יותר

עמית@

New member
נורא מרגש מיכל.

אני לא מאמינה שבכלל תינוקות נולדים וגדלים ומתפתחים ונעשים אנשים וגברים ונשים וילדים עם מחשבות ורצונות. לא מאמינה שהתהליך המופלא הזה קורה אצל כולם- מזל טוב לגברים שלך על יומולדת 10 החודשים וגם בגיל 20 כשתעמדי מוקפת בשני גברים גבוהים שמחבקים אותך הם עדיין ישארו קטנים כמו עכשיו- רק בלי בקבוק חלב
(אני רואה את אח שלי שכבר עבר את השני מטר מחבק את אבא שלי שמעולם לא עבר את ה1.74 וזה מאוד מוזר לחשוב עליו כעל התינוק שלו)

yaelhul

New member
יקירתי, אני בוכה ומזדהה ../images/Emo24.gif

יקירתי, ההודעה שלך לקחה אותי אחורה כ-9 חדשים: תחילת ההריון שלי (ידעתי כבר שזה הריון תאומים) והדובונים שלך בני כחודש אם אינני טועה. השארת אז בפורום הריון אחרי טיפולים הודעה בלתי נשכחת מבחינתי על לילה אחד (טוב נו, לפנות בוקר) בו עמדת בחדרם של הנסיכים אחרי שזה עשה קקי והשני הקיא ושניהם בכו, וכשסוף סוף נרדמו עמדת והבטת בהם ובכית מגודל האושר שנפל בחלקכם. נו, אז אני כמיטב המסורת בכיתי אז (כי חשבתי שאם הכל יהיה בסדר גם לי זה יקרה...) ובוכה גם עכשיו למקרא ההודעה המרגשת שלך. הקטנים שלי בני 4 חדשים + שבוע. היום העברתי את הקלטת במצלמת הוידאו אחורה כדי לראות איך הם היו בפגיה, כיוון שהיום כשאני מסתכלת על השמנמנים היפיפיים האלה אני ממש מתקשה להיזכר בימים המסוייטים האלה בהם הרגליים שלהם היו כחולות מדקירות לבדיקות דם והידיים וכל שאר הגוף - רק עור ועצמות. הסתכלתי בצילום הוידאו ואח"כ עליהם והלב התרחב. מבינה ומזדהה עם כל מילה שלך ומתוך דברייך ותאורייך יודעת גם מה צופן לנו העתיד. איזה כיף !!! נשיקות לדובונים ולהוריהם הגאים. יעל, יובל, עומר, האיש והכלבון

זוכרת את ההודעה המרגשת ההיא.

וגם עכשיו מתרגשת ומזדהה עם כל מה שכתבת. קשה להאמין שעד לפני 9 חודשים פחות יומיים לא הכרתי את זיו...במשך כל שמירת ההריון לא הפנמתי שיש לי תינוק בבטן, הוא היה עובר וקראו לו בעטני (זוכרות?), הרגשתי את הרגלים שלו עד הגרון שלי. היום אנחנו יודעים שזיו גבוה עם רגליים ארוכות וכלו מתיקות. אני מאוהבת בתינוק שלי, הוא היה כל כך חמוד היום בנדנדות, נידנדתי אותו חזק יחסית והוא התפוצץ מצחוק.... אני גם זוכרת את ההודעה שלך מאיטליה (אני טועה?) או מיד כשחזרתם...אבל זכורה לי ההודעה על ההריון המיוחל והנה את חובקת שני בנים מדהימים לכל הדעות. רק נחת.

../images/Emo24.gifים ו-../images/Emo25.gifות

לשני ה-
נים המקסימים... היום אמרתי לחמותי, שאני מרגישה כאילו נפתח לי משהו עצום וכביר וענק בפנים, בבית החזה, אני לא מצליחה להעביר את ההרגשה אבל אני חושבת שזו אהבה... אהבה שמעולם לא הרגשתי קודם לכן לאף-אחד בעולם... אני לא מסוגלת לדמיין את החיים שלי בלי הילדה שלי.

מיכלי - קודם כל,

ים ו-
ות לשני ה-
נים המקסימים שלך... נכון, זה באמת נראה כאילו עברו איזה מיליון שנה לפחות, כאילו שהם מאז ומעולם היו איתנו... לא יכולה לדמיין כיום את החיים שלי ללא אלה. בדיוק היום אמרתי לחמותי, שאני מרגישה מבפנים כאילו נפתח אצלי משהו עצום וענקי בחזה, ואני בכלל לא יכולה לתאר את ההרגשה הזו... האם זו אותה אהבה עצומה וענקית? כנראה שכן...

את כותבת כל כך יפה

ואני מזדהה איתך כל כך! כל הכבוד לילדודס על ההתפתחות שלהם. הם ממש גברים קטנים ומוכשרים ועוד ישמחו אותך הרבה עם ההתפתחויות העתידיות. הם גדלים, אין מה לעשות, אבל בכל שלב יש את היופי שלו ואת הפליאה מהאנשים האלה שהיו פעם עוברים אצלינו בבטן.
לכולם חנה

הוצאת לי את המילים מהפה....

בעיקר מזדהה עם החיפוש אחרי התינוק שהחזקתי לפני 10 חודשים בבית החולים, זה נראה לי כל כך רחוק.... מישהו יכול לעצור קצת את הזמן? מתאים לי בדיוק כמו שעכשיו....

למעלה