אז מה היה לנו..

אז מה היה לנו..

:) זה שאני לא כותבת לא אומר שלא קוראת ואפילו בחיוך, בשקיקה, נעים לי להיות "חלק" מאיזה שהוא מקום גם אם התרומה שלי לכאן היא פאסיבית למדי. וכחלק שמרגישה שאני, בא לי שוב לגעת בהתחלות החדשות שאני כל פעם שוכחת שהן כאן, ממש מתחת לאפי. ההתחלה הכי חדשה שלי היא החזרה לחיים. הצמח שהייתי, היה דומה יותר לפרח נבול או, בימים טובים יותר, לקוץ דוקרני. החזרה לחיים עבורי משמעה גם הנגיעה בהם. יותר מדי איזורי דמדומים אפיינו את החיים שלי תקופה לא קצרה ושאבו אותי למקומות שהרגישו לי אפלים אבל הייתי, על אף התחושה הקשה, נבולה וחבוטה וסדוקה ושרוטה ומבוהלת מכדי לנסות ולשנות אותם. וככה, כמו בסיפורים או מחזות בהם מגיעה הדרמה לשיאה, הספיקו שתי טלטלות לחבר אותי שוב למקום הזה שקוראים לו "חיים" וזה מקום, ואני בטח לא מחדשת פה כלום, לא כזה פשוט ולא כזה נעים והוא צורב לפעמים בעיניים מרוב שמסנוור באמיתות שלו, אבל כמאמר הבדיחה, זה מקום שכשצובטים אותו הוא נצבט והוא מרגיש והוא פועם.והוא לא מקום שמנסים לדמיין איך הוא מרגיש. זה מקום שנוגעים בו ממש. החיבור שלי לחיים מלווה בפרץ אנרגיות שאני שומרת בקנאות. הבית שלי אוורר ונוקה ועם כל תריס שהיה פעם שחור מהזנחה ובושה וכאב והלכלוך שנדבק בו דמה לשכבות שהונחו על הנשמה שלי, ועם כל תריס אחד כזה שהלבין תחת ידי העמלות <אין כסף לעוזרת כבר מזמן הרי> נדמה היה לי שגם חלק בנשמה שלי מלבין אף הוא, מתבהר, צלול ועגול יותר, אבל לא שקוף, לא מתפוגג כפי שהייתי אני. קירות כאן נצבעו בצהוב וכתום וכחול ואפילו תכלת שאפפעם לא חיבבתי ועכשיו, על הקיר הגומחתי, הוא מחייך אותי. ומחר מתחילה לעבוד. והחוזה מכובד ומכבד את בעליו. ודברים מסתדרים ואני קוראת שלושה ספרים ביום, רעב עצום לעוד ועוד מילים שבמשך כשנה היו בי מגומגמות ומקוטעות ועכשיו הן פורצות ונדמה שקריאת הספרים ממלאת שוב את האוסף הפרטי של המילים שלי. ושיהיה רק טוב. {}

גריפון

New member
בראבו עליך (ואמן על כולנו), עוברת

ושבה! כל הכבוד. מעורר התפעלות (ואפילו, אחחממ אחחממ, לא מעט קנאה...)
אמרת שתי טלטלות: מוכנה לפרט, למען מישהו שמזה צריך גם כן טיפול קל בהלם
בראבו עליך. באמת.

פילאטוס

New member
אני מצטרפת לתשואות ../images/Emo145.gif

את נשמעת נהדר, עוברת. משהו עמוק וחם ונוגע באדמה ובשמים בו בזמן עולה מההודעה שלך. ולך, גריפון, אני שולחת חיבוק גדול וחם (יש לי הרגשה שזה יהיה יותר נכון מ"טיפול קל בהלם"). ופשוטים הדברים וחיים ומותר בם לנגוע, ומותר, ומותר... (ככה אני אומרת לעצמי עכשיו, ומשום מה עולה ריח עשב באפי).

גריפון

New member
איזו חמימות נעימה עולה ממך, פילאטוס

כשאת תומכת... ובכלל. תודה, וכף לקרוא אותך. ואני לא יכול להתאפק:

kisslali

New member
אי אי אי - איך שאני מתה על הריח של

אקונומיקה! וזה ממש לא בצחוק. רק הודעות כאלה, רק התחלות מבטיחות! נפלא לשמוע אותך. ללי

1הופ

New member
אני בכלל לא כאן

בוקר, ואני רצה. רק בדקתי מיילים ונתקלתי בהודעה שלך, עוברת, והיא פשוט ריגשה אותי. כל כך נוגע בהיר, וכתוב כל כך יפה. סחתיין עלייך. וגריפון, אפשר להצטרף לחיבוק של פילאטוס? נעשה לך סדנת תמיכה כזו, שכולם יגידו כמה הם אוהבים אותך... יום טוב לכולכם יקרים שלי

noa128

New member
עו"ש אהובה

אוי איך הפכת לי את הרגבים.... מרחיב את הלב ומשמח לי לשמוע אותך מאווררת, פותחת, מתחילה נקי וטוב וחדש. לא יודעת אם את שומעת את ברכת הדרך שנאמרת מלב אל לב, בהתכוונות מלאה. יודעת שהכנסת ראשונה את רגל ימין - ומרגישה איתך ביחד את הרוח הגבית שנושבת לך כאן מבין השורות. אפשר להידחף לכם לחיבוק חברים? התהפכתי כל הלילה. באחת הקימות ההזויות נכנסתי לכאן, קראתי אותך, חזרתי למיטה והמחשבות רצו לי, הקולות המתווכחים בתוכי ומעליהם מין ריח רענן, כן, של עשב או דשא רטוב - של האדמה אחרי גשם, של תחילת צמיחה (או אולי הטחב על התקרה..) זה עוד רק הריח אצלי, זה התחושה שיש לכלוך שצריך לנקות והוא יושב לי בפנים. אם תרצי לספר מה "ניער" אותך - אני סקרנית מאד - ואני אוספת קצת מאבק הרוח החדשה הזו שלך - בחיפוש אחרי האופק שלי החדש.
גדול ממני רק טוב,

באמת כיף לקרוא את כל הטוב שקורה לך

וגם אהבתי איך שכתבת: אהבתי את ההקבלה בין הנקיון החיצוני לפנימי, אהבתי שצבעת את הקירות בכל מיני צבעים, והכי אהבתי שהקיר הגומחתי התכלת מחייך אותך.

אתמול בלילה

אחרי כתיבת ההודעה הזו, מקלחת ארוכה ומהבילה, החשכתי אורות, פשטתי רגליים על הרצפה <הבוהקת> גררתי כורסה ליד החלון< המצוחצח> והצצתי על הירח העגול והמלא שנדמה כי התפרץ ישר אל תוך הבית שלי מבעד לחרכים. אחר כך הלכתי לישון. ועכשיו, יומה הראשון של הפועלת החרוצה נסתיים לו, ואני פותחת את שרשור ההודעות המחמם כל כך לב ונשמה ובא לי לחבק את כולכם. הטלטלות שהיו לי? אז מדובר בתהליך של קרוב לשנתיים, בו אוסף של אירועים ונסיבות הפכו אותי למבוהלת ביותר, חסרת אונים, כועסת ומתוסכלת ובמישור הפרקטי, ענייה מאד, נחבטת לכל הכיוונים בתחושת ייאוש הולכת וגוברת של "של מי החיים האלו לעזאזל, ככה לבטח לא דמיינתי אותם". התהליכים ידועים פה בחלקם, הבהלות הקטנות שלי, ההחלטות בנות פחות מעשרים וארבע שעות לשנות! להשתנות! <סימני הקריאה במקור>.. דעיכה כללית, הישאבות מרצון אל תוך שחור. הטלטלות שלי היו אמירה שנאמרה לי ממישהי שפשוט ציינה בדמעות בעיניה שהחיוך שלי חסר לה. ופתאום בא לי לחייך באמת. לעצמי בראש ובראשונה. לזקוף ראש, להצליל מבט, לחשוב ורוד וצהוב וכתום ולהאמין במחשבה הזו. להתפייס עם עצמי, להאמין בי. אשת הקריירה החליטה שהיא תשוב ותהיה כזו.ועם המחשבה הזו התחלתי שוב את סבב הפגישות שלי. פתאום הייתי ברורה לעצמי, בהירה לעצמי, מוגדרת, עם יעדים. גם לנקות בית, אגב, זה יעד. גם לבשל זה יעד. להציב מטרות קטנות ואחר כך גדולות יותר. הטלטלה השנייה היתה בדיקה רפואית שגרתית שהציבה בסימן שאלה גדול את מצבי הבריאותי <ונא להסיר דאגה- הכל בסדר!>. וגם שם, הבנתי לפתע, בשבועיים של המתנה מורטת עצבים כי אני רוצה לחיות. ואם אני רוצה לחיות משמעו שלא איבדתי תקווה. כי יש משמעות לקיום שלי.ויש מקום לי בחיים האלו. והם שלי. ומותר. והמטרות שלי בחיים הן כבר במישור היומיומי. לא רוצה לחכות ל"אחרי החגים" לשום דבר יותר. ומשם נפתחתי לכל מי שהושיט יד גם קודם לכן ואני בעיוורון ובטמטום ובכעס שחור ובשנאה קורבנית משהו דחיתי מכל וכל. כי גם לקבל עזרה מותר. ואפשר. ואפילו רצוי. :) וזה הסיפור הקטן שלי. וזו ההתחברוות המחודשת שלי לחיים. הלידה שלי. והלוואי ואבא שלי היה כאן כדי לראות את מה שהוא ידע הרבה לפני- שבאמת, באמת יהיה בסדר. תודה לכולכם.

צלליתה

New member
עוש יקרה

רק עכשיו קראתי את הודעותיך, הראשונה והשניה. איזה ספור נפלא. עשית לי את הערב. מאחלת לך שמפה יהיה רק טוב.

פּרפרית

New member
איזה נפלא לקרוא אותך בסופו של היום

לשמוע את החיוך המלווה באופטימיות שלך.
כל כבוד.

א י ל ה

New member
יקירתי

כשקיבלתי ביום חמישי את האסמס שלך, "בתור שותפתי לכסיסת ציפורניים, ביום שני בתשע בבוקר אני מתייצבת בעבודה", נגולה לי אבן מהלב, אבן כזאת, מאלה שמחוברות ישר לעיניים, שכשהן נגולות, יש לחלוחית מסוימת שתופסת את מקומן, כי החומר שממלא את הלב במקום, הוא כזה שמתפרץ וממלא את כל הגוף. תהליך של שנתיים, שבו אני רואה אותך מבוהלת יותר, חסרת אונים, כועסת ומתוסכלת, ענייה, נחבטת, מיואשת, מכריזה, מחליטה ושוב נשאבת לחור השחור שלך. רואה אותך, ומתוך המקום שלי רוצה להושיט יד ולפעמים לא יודעת איך, ולפעמים לא באמת פנויה, ולפעמים מרגישה את הדלת שלך נטרקת לי על האצבעות, ולפעמים מחליטה לשלב ידיים ולא להושיט בכלל, ולפעמים מושיטה יד מהוססת מדי ולפעמים אגרסיבית מדי. ככה זה, הטנגו של החיים. ולראות אותך עכשיו זה כמו משב רוח רענן. לא שכל הבעיות נפתרו, לא שאין פחים שעלולים ליפול לתוכם בדרך, לא שהכול ברור ואין עד סימני שאלה. להפך. כל אלה עוד קיימים, תמיד קיימים, קוראים לזה חיים. אבל פתאום יש בך משהו שמוכן לעמוד מולם, להתמודד איתם, שיכול להם... ואת מה שזה עושה, את המבט שלך בעיניים, הראש שהזדקף, השטויות שלך והצחוק המתגלגל, כיף, כיף לראות. זה לא כל יום שזוכים לראות שינוי כזה. אני שמחה להיות בסביבה. מאחלת לך לבחור בשינוי הזה כל בוקר מחדש. {} א.

noa128

New member
ריגשת אותי ../images/Emo9.gif

אכן "מנער" מה שאת מספרת. ואשרייך שבורכת בחברה כזו. גם לי יש אחת כזו (למרות שלאחרונה דבריה צורמים באוזניי) - שדרך עיניה פתאום מוארים הדברים באור אחר - בפרופורציות אחרות - והיא כמו דלי מים קרים למי ששקוע במיץ של הבלגן של עצמו. מחזיקה לך את כל האצבעות שתהיה הגלישה לתוך הפאזה החדשה חלקה , שישמרו בך הכוחות להמשיך את המומנטום גם אם יהיה קשה - שתתענגי על התנועה הזו קדימה ולא תרצי לעצור - אפילו לרגע. ואנחנו כאן גם כשטוב את יודעת...

למעלה