אז מה הכי מטריף אתכם לפני הביקור בישראל?

noaronen1

New member
אז מה הכי מטריף אתכם לפני הביקור בישראל?

ערימות החבילות שכל המשפחה שולחת כדי שתביאו להם.
טלפון מחבר שרק רוצה שתביאו משהו בגודל של חצי טנק ועושה לכם רגשי אשם כי אין לכם פירור להכניס במזוודה?
האימיילים של אם כבר יש תוכניות? ומתי איתנו ומתי איתם?
רגשי האשם שלא קניתם כלום ואז לרוץ ברגע האחרון ולקנות מתנות ואז להתעצבן שהמתנות המטופשות הללו עלו כמו עוד כרטיס טיסה?

פתאום בגלל שקיצרתי את הנסיעה - בעקבות המצב, הכל בא ביחד וזה מטריףףף אותי!
טוב.. סתם קצת מוציאה קיטור - אבל מעניין לשמוע מה מטריף אתכם....
שתפו...

mumfor4

New member
פרט למתעלקים סדרתיים

אח שלי למשל שתמיד מבקש איזה משהו שקשור לתחביבי הכושר שלו ובמקרה הטוב שולח אליי הביתה ( במקרה הגרוע אני אקנה והוא ישלם .... כן בטח ) אני לא מביאה כלום לאף אחד ( יוצאי דופן ההורים שלי ) קונה שוקולדים ומביאה איתנו . מראש אומרת שאין לנו מקום להביא כלום, , שיתמודדו . אני לא מבקשת מאף אחד ובעיניי זה חוצפה .

mumfor4

New member
ולגבי הביקורים

בדרך כלל מודיעה לחברים ( כמה כבר נשארו .... ) על בואנו , וקובעים מפגש .
או שנוסעים אליהם אבל הכול בדרך כלל מתוכנן מראש

forglemmigej

New member
בקשר למתנות

לא יאמן שאנשים מבקשים זו חוצפה מאין כמותה, את מביאה מה שבא לך ולמי שבא לך ,בנוסף באמת שיש הכל בארץ ומי אם לא הישראלים אלופים בקניה ברשת ,כל הזמן כשהייתי בארץ טחנו לי על אסוס ואסוס והשמטעס שיש שם שאלוהים תשמור ומה יש לקנות ל הזמן אנשים כל כך משועממים כל הזמן שורצים ברשת באתרי קניות מגעילים, טוב זה באשר לזה .
דוקא את מגיעה בזמן טוב כשנגמרה המלחמה וכולם יוצאים לחופשי אז אולי אנשים יהיו יותר נחמדים

לא עולה לי לראש שום דבר שמלחיץ אותי לפני נסיעה.

ואם פעם הייתי בלחץ לקחת כל מה שנצטרך, אז הגישה של כמה בנות פה, שתמיד אפשר לקנות מה שחסר, עשתה אלי עבודה מצויינת.

אל תתני להם לעשות לך את זה. עוד לא הגעת לישראל ואת כבר "נקראת" כמו בישראל. להרגע. לתאם ציפיות. לזכור שזאת חופשה שלך, למרות הכל, בעיקר כשהחופשה קוצרה. תגיעי כמו מלכה. את המשפחה תראי בחתונה, חברים? שיגיעו אליך. מיילים מלחיצים? תתקשרו אלי כשנגיע לישראל ונתאם. אני יודעת שזה קל להגיד לאחרים. אבל הכי נכון.

rona73

New member
אצלי זה מה להביא מישראל הבעיה...

עם המשפחה אין לי בעיה.קונה אבל בקטנה.העיניין שכל החברים פה בבולגריה מבקשים דברים....
אבל לנסיעה הזאת אין ביקוש אז הכל בסדר.מאז שיש טיסות לואו קוסט הכל טוב...
אפשר להגיע לארץ במחיר סופר זול לסופש ולקנות..זה מה שעושים!

Mottek

New member
החבילות

החבילות מטריפות אותי. פעם היו מבקשים ממני המון, היום כבר לא. הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני לא יודעת איך לארוז מעט דברים, אני רוצה שיהיה עלי הכל מהכל. קצת ארוך, קצת קצר, מכנס, חצאית וכו'. אני יודעת שאני תמיד יכולה לקנות את מה שחסר לי, אבל אני אוהבת את הדברים שלי. כשהיה מותר שני מזוודות לאדם זה לא היה נורא ובכיף הייתי מביאה דברים וגם פוצחת במסע קניות לכל העולם ואחותו וקונה כל מיני דברים שאם אפגוש מישהו שלא היה ברשימה שלי יהיה לי מה לתת (בעיקר שוקלדים וכדומה). אך היום עם המגבלות במשקל ועם המזוודות, אין לי את האפשרות הזאת. אני מביאה דברים רק למשפחה הממש קרובה, וגם אז זה חייב להיות דברים קטנים שלא שוקלים הרבה. הייתי רוצה להביא איתי כל כך הרבה אבל אין סיכויי שחצי מהדברים היו נכנסים למזוודה כי זה היה מגיע למשקל עודף.
כשאמא שלי היתה כאן בפעם האחרונה ביקשו ממנה להביא שלושה זוגות ג'ינסים. זה היה ממש כבד. היא בסוף השאירה חלק מהבגדים שהיא באה איתם כדי שהמזוודה לא תחרוג מהמשקל. לדעתי זה מוגזם.

alphadelta

New member
את יכולה להביא לי רק...

תמיד יש את בן הדוד או החבר התורן שצריך (!!!) אבל ממש (!!!) חלק שממש קשה להשיג בארץ (!!!) לאופנוע/ גיטרה / מערכת סאונד / ועוד. הציפייה היא שאני אזמין ויחזירו לי. ( כאן המקום לפרוץ בצחוק פרוע) וגם - זה תופס את כל המזוודה פחות או יותר. אז למדתי להגיד לא. ומי שבוחר להעלב אז שיעלב.

תחפשי פוסטים שלי על החופשה שלנו

אני התכוננתי למלחמה (לא כמו שהייתה הקיץ
)
שיגעתי את כל העולם וסבתא שלו, והשתגעתי בעצמי, מתסבר שאני חולת שליטה יותר גדולה ממה שחשבתי

לתכנן מספר שווה של ימים בין המשפחה שלו שמעניינים אותי כגשם של אשתקד, לבין המשפחה שלי שרציתי לבלות איתם כמו שבא לי קוץ ברגל.
לתכנן טיול בישראל בין חברים למשפחה, להשאיר זמן לערב חג, לעשות סיבוב בשוק, להשגיח שסבתות לא ישארו לבד עם הילדות שלא יודעות עיברית טוב, לתכנן את הארוחות ולהזכיר לכולם שקמח לבן לא אומר גלוטן.
בישראל הייתי בלחץ מסוג אחר, כי פתאום אנשים שנעלמו מחיי נעלבו שלא באתי לבקר אותם, או שתוכניות שונו ברגע האחרון ונאלצתי להפסיד ביקורים שמאוד רציתי לקיים.
השתגעתי ושיגעתי את כולם, הכנתי רשימות, תכנונים , ונשבעתי בי שבחופשה הבאה שלנו בישראל אני מתייחסת רק לצרכים שלנו, ושכל העולם וסבתא שלו יקפוץ לי

דרך אגב החופשה הייתה מדהימה, נהנתי (כמעט) מכל רגע ואני בטוחה שהחופש הבא שלנו היה מהנה בזכות האובססיות הכנה שלי

Et tu Brute

New member
כשגרתי בארה"ב לא היתה לי בעיה להביא דברים

לאנשים (לא לכל אחד כמובן, אבל כן למשפחה וחברים קרובים), אבל שנאתי כשהיו מבקשים ממני ברגע האחרון! מי שהיה מדבר איתי חודש מראש, הייתי יכולה לארגן את זה בכיף, אבל אנשים היו מתקשרים שלושה ימים לפני הטיסה, גם צריך לשלם יותר על משלוח מהיר (אם קונים ברשת), גם כבר לא בטוח שיש מקום במזוודה... מעצבן.
עכשיו אני גרה במקום ששום דבר בו לא זול אז נראה לי שבביקור הבא בארץ העניין הזה ייחסך ממני
מה גם שהביקור הבא כבר אמור להיות עם התינוקת
אז אני מניחה (מקווה?) שיהיו פחות ציפיות ממני.

een ogenblik

New member
הביקור בישראל

כשאני בישראל אז הליכה לים כל ערב מפצה על רוב הדברים, אבל לפני הנסיעה - עצם העובדה שאני עומדת לנסוע לשם מטריפה את דעתי.

ואצלי כולם מתכננים מה אני אשלח להם...(חברים בעיקר).

ממש הדודה מאמריקה, וזה עוד טרם הנסיעה
.
&nbsp
&nbsp

Mottek

New member
מסכימה עם mum

לא רק מבחינת הלהרגיל אותם, אבל העלות של משלוח חבילות לארץ ממש יקר.
החבילה הכי קטנה שאני שולחת (פחות מקילו וחצי) עולה לי כמעט 20 דולר במשלוח אוויר רגיל (אין משלוחים דרך הים). חבילות יותר גדולות כבר נושקות ל$50. פעם הייתי שולחת מתנות יום הולדת לאחייניות שלי, היום אני שמה את הכל בחבילה אחת ומבקשת מההורים שיחכו עד ליום הולדת בשביל לתת.
אמנם כאן זה אמריקה, אבל הכסף עדיין לא גדל על העצים

noaronen1

New member
אני סגרתי עסקה עם הגיסה - את קונה לילדים שלך אני לשלי

וכל אחת אומרת שזה מהדודים... באיזשהו שלב שהילדים גדלו הפסקנו גם עם זה.

גם אצלנו יש סידור כזה

אנחנו באנגליה וגיסתי ומשפחתה באוסטרליה. סיוט לקנות מתנות ולשלוח לאוסטרליה או לקנות דרך אתרים אוסטרליים. אז החלטנו לקצר תהליכים ולקנות בעצמנו בשם הדודים.

Et tu Brute

New member
חבילות זה הכי סיוט!

במיוחד בפעם ההיא שאת מבינה שמישהו בארץ קנה משהו ברשת ושלח אליך וחסך 150 שקל, ואז את שילמת 50 דולר משלוח... אז הוא לא בדיוק חסך, אלא העביר את ההוצאה אליך
.
&nbsp
(מתנות לילדים בני משפחה אני כן שולחת, עד היום, אבל זה כי אני נהנית מזה
. פשוט משתדלת שאלה יהיו דברים קטנים וקלים, אני מניחה שזה גם תלוי גיל, יש תקופות שקלמר עם דמות דיסני אהובה זו מתנה מעולה שמשמחת ילדים עד אין קץ
).

למעלה