ספגטי בולונז- אני מכינה כך:
פשוט וקל: צריך אחד מכל הירקות הבאים: בצל, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר- לטחון גס במעבד מזון (עד קבלת חתיכות בגודל של 1/2 זית) 1/2 ק``ג בשר טחון טרי (מאיכות טובה) 3 שיני שום כתושות 4 עגבניות חתוכות או קופסת עגבניות מרוסקות 1 חב` בזיליקום 1 כוס יין אדום אפשר גם בלי, אבל מוסיף המון, במקום זה כוס מרק מלח, פלפל שחור טרי 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות אופן ההכנה: בסיר רחב לחמם 1/2 כוס שמן זית, לטגן את הירוקות עד הזהבה. להוסיף בשר טחון, ולטגן תוך ערבוב, עד אשר הוא משנה את צבעו ומתפורר. להוסיף עגבניות קצוצות ויין אדום, לתבל במלח ופלפל ולהרתיח. להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל כך שעתיים. לבדןק מידי פעם שלא חסרים נוזלים, במידה וכן, הוסיפי מים. לאחר שעתיים, להוסיף בזיליקום קצוץ, שום כתוש ורסק עגבניות, לבשל עוד 15 דקות- ויש לך בולונז מעולה. אני מכינה מהודו אדום (לא אוהבת בקר) לרוב כמה ק"ג יחד ומקפיאה מנות לשימוש עתידי.