אז מה הכנתם לשבת

אז מה הכנתם לשבת../images/Emo35.gif../images/Emo47.gif

אצלנו:
חמין חיטה+חומוס
מרק שעועית טורקי
פלפלים ממולאים
עוגת תותים ולמשלוחי מנות:
לחם שום
עוגיות גרנולה |מתבלי גבינה (שום ושמיר+פפריקה) שבת שלום וחג שמח

מותר לספר מה הכנו לסעודת פורים?

כרעיים באפרסקים בתנור
חזה עוף בכרמל
לזניה בשרית
תפוחי אדמה בשמן זית ובזיליקום
גזר גמדי בשמיר
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שתבינו שחוץ מזה אמא שלי הביאה: עוף סיני, אורז אדום (סוג של אורז שגדל באופן טבעי בצבע בורדו כזה), סלט בורגול ופטרוזיליה וכו' וסלטים קטנים מכמה משלוחי מנות שקיבלנו. והשתיה כדת אין אונס....
(אנחנו קנינו דברים פושטים יחסית, אבל אחי ואבי הביאו משקאות משובחים) למשלוחי מנות אפיתי כל מיני גרסאות של לחם בירה (לחם בירה עם זיתים, לחם בירה עם גרנולה, לחמניות בירה עם בזיליקום או זיתים), עוגות שוקולד (באינגליש קייק או עוגות אישיות קטנות כאלו) וצירפתי את זה לצד דברים קנויים). בשבת נאכל מה שנשאר מסעודת פורים (עשיתי בכוונה כמויות גדולות שיהיה לשבת). היה כיף לאללה, גיסי ואישי הריצו דחקות של מבוסמים
לא הצלחנו לשכנע אותם להשאר פה כבר לשבת לצערי....

תראי

האיש הכין את זה ב 3 לפנות בוקר, אם הוא זוכר נכון - הוא בסה"כ המיס שמן+ סוכר (ביחס של 1:1) ואז כשזה היה כבר קרמל הוא הוסיף את רצועות חזה העוף וטיגן ביחד. אח"כ שפך הכל לתבנית ואפה את זה קצת. אבל זה גרף המון מחמאות...

היינו אצל אמא שלי

והכנו: לסעודת פורים: סלט גזר מרוקאי שנשאר גם לשבת טחינה מרק אפונה פשטידת בצל פרווה שניצל דג קנוי לשבת: סלט גזר מרוקאי סלט סלק מרק אפונה חזה עוף ברוטב פטריות אורז לבן צהריים: סלטים כנ"ל והוספנו גם חומוס קנוי עוף אדום עם תפו"א לפי מתכון של חברה שלי הכל היה מאד טעים. משלוחי המנות הכילו בעיקר ממתקים, השנה פשוט לא היה זמן להכין משהו מורכב אי"ה בשנה הבאה. עכשיו אני כבר עם הפנים לפסח.

איזה מלחיצה ../images/Emo178.gif

"עכשיו אני כבר עם הפנים לפסח."...
אגב, אפשר את המתכון לפשטידת בצל? ובכלל, איך היה פורים?

לא מלחיצה

הקצב שלי איטי יותר מהרבה נשים שאני מכירה ולא תמיד אני מספיקה הכל בזמן אז התחלתי לפני פורים. את המתכון לפשטידה אין לי כרגע כי זה מתכון של אחותי אני אשאל אותה ואתן לך בשמחה. פורים היה מאד נחמד, הגענו ביום חמישי לחולון והלכתי עם אמא שלי לשמוע את המגילה בבית הכנסת שאבא ז"ל היה מתפלל והחצי הלך לבית הכנסת הספרדי על יד הבית שלה ובבוקר שמענו מגילה היא ואני אצל השכנים הנחמדים שלה, ושלחנו מנות שכללו בעיקר ממתקים ואת הסעודה ומה שהיה בה כבר פירטתי. בקיצור היה יפה.

זאת לא היתה קריאה רק לנשים

היו שם גם כמה בחורים שבאו מפתח תקווה לשמוע מגילה. עשינו קצת רעש בהמן לא הרבה אבל עשינו.

למעלה