אז מה הלאה?

ohad60

New member
אז מה הלאה?

טוב אז לאחר שב"ש דחו אותי ובשאר אני לא עונה על הסכם השאלה המתבקשת מה הלאה? האפשרויות הן: 1) לשפר בגרויות ופסיכומטרי 2) להרשם ללימודים (מדעי החיים?) ולנסות לעבור 3)מכינה??!! אז מה לעשות?? בגרויות אני אוכל לשפר רק בגרויות חורף כלומר מתמטיקה ואנגלית ולא אוכל לעשות 5 יח' הסטוריה לדוג' נכון? הממוצע שלי הוא 107.45 חוץ מבטכניון ששם הוא יותר גבוהה בגלל פיסיקה מתמט 5 יח' 89 אנג 5 יח' 92 פסיכו' 747 אז מה עושים??? תודה מראש אוהד

לענ"ד, הכי שווה לשפר בגרויות ופסיכו

קצת קשה לשפר פסיכו כשמגיעים לציונים כאלה, אבל אפשר. חוצמזה אתה יכול לגשת למתמטיקה במועד חורף. נדמה לי שציון של 95 ומעלה יעזור לך מאד בטכניון, ולא רק בטכניון: זה מקצוע חובה, ויש גם בונוס נכבד על 5 יחידות בכל האוניברסיטאות. זה ודאי יותר פשוט מלהשיג ציון גבוה בתואר ראשון. מכינה - תתרחק, לפי כל מה שאני יודע זה ממש לא שווה, וגם לא זול. אם לא השתנה שום דבר באחרונה, רמת הבחינות אצלם גבוהה יותר מהרמה של בחינות הבגרות, לא נראה לי שכל האוניברסיטאות מקבלות רק עפ"י ציוני מכינה של אוניברסיטה אחרת, ואפילו אם כן - זה לא בהכרח נותן לך יתרון.

שיפור בגרויות הכי טוב

חוץ מאנגלית ומתמטיקה, מה עם מקצועות החובה הקטנים כמו ספרות, היסטוריה ותנ"ך
מאוד יכול להיות ששיפור שלהם יעלה לך את הממוצע לא מעט. פסיכומטרי כדאי לך לשפר בכל מקרה, לא מזיק לנסות. על האפשרויות של מכינה ורקע אקדמי אתה יכול לקרוא במאמרים ובשאלות הנפוצות, אבל באופן כללי, מכינה מאוד לא כדאית ועם הממוצע בגרויות שלך הרבה יותר קל לשפר בגרויות מאשר להוציא ממוצע גבוה בתואר אחר.

ohad60

New member
בשאר הבגרויות הציונים

שלי נמצאים באזור ה90 או 90 וקצת.... ככה ששיפור שלהן לא יעזור לי ממש, האמת גם שיפור של אנגלית יעלה לי את הממוצע מקסימו בחצי נקודה אולי קצת יותר... האם זה שווה את המאמץ או שמתמטיקה יספיק? אוף אז כנראה שזה יהיה בגרויות ופסיכו', פשוט לא בא לי עוד פסיכו' ארררררגג

ohad60

New member
עוד דבר קטן

אושרית את כתבת בעבר על הייעוץ של ת"א, מה הייעוץ הזה נותן? וכמה הוא עולה?

לא צריך להשקיע הרבה באנגלית

כדי להוציא ציון גבוה. אני חושבת שלא יזיק לנסות לשפר את זה עוד קצת, וגם את מתמטיקה כמובן. כדי שיהיה לך פחות לחוץ, אתה יכול לעשות חלק מהשאלונים כבר במועד ב' הקרוב. בקשר לפסיכומטרי, זה פשוט חבל שלא תנסה לשפר, כי המשקל של הפסיכומטרי רק עולה משנה לשנה, ושיפור של כמה נקודות יכול לעשות את ההבדל בין קבלה לדחיה בשנה הבאה. הייעוץ של את"א הוא די טוב. מקבלים שם נתונים שלא יגידו לך באף מקום אחר, והם גם די מקצועיים ומעודכנים בכל החוקים והכללים הכי חדשים שנוגעים לקבלה לאוניברסיטה. הייעוץ עולה 140 ש"ח, אבל לדעתי שווה כל אגורה.

ohad60

New member
אז ננסה.....

אגב, מתי יוצא מועד ב'? האמת לא נראה לי שאני אספיק כי אין לי כ"כ זמן ללמוד בעבודה הנוכחית וגם אני לא זוכר כלום במתמטיקה, איך זה בכלל הולך היום? אמרו לי שהשאלונים פשוט עולים ברמה עם היחידות??!! מה זה אומר? וכמה לחוץ זה כבר יוצא? ועוד שאלה הייעוץ בתל אביב נוגע רק אליהם או שגם לאוניברסיטאות האחרות? והם מדברים גם על מו"ר? ואיך אני מגיע אליו? ומה משמעות החיים בכלל??? אה, ותודה

in god we trust

New member
עצה קטנה

קודם כל כמו שכבר אמרו מתחיל להיות קשה לשפר פסיכו בציונים האלה אבל בגדול זה אפשרי והיו דברים מעולם אז אם יש לך כח -לך על זה. לגבי מתמטיקה- השאלונים אכן קצת יותר קשים משאלון לשאלון אך גם הנושאים משתנים בחלקם(חלק נשארים אך "מתרחבים"). לפי מה שאני זוכר מועד ב אמור להיות באיזור אמצע יולי וזה אומר ש: אם אתה בעניינם תנסה לגשת (ההרשמה באנטרנט מס ימים לפני הבחינה- זה נקרא הרשמה מאוחרת) אם אתה לא כל כך בעניינים תנסה בכל זאת ללמוד רק לשאלון הראשון 05 שזה באמת לא סיפור גדול ושבוע עד שבועיים אמורים בהחלט להספיק- אם תצליח להוציא ציון עגול זה יקל עליך קצת (בעיקר מנטלית) בבגרות חורף ואם לא אז עשית חזרה על החומרובכל מקרה אין לך מה להפסיד. בהמשך יש שאלונים 06 ו 07. לגבי אנגלית זה גבולי אבל אם אתה טוב אפשר עדיין לשפר. לגבי העבודה- תצטרך לקבל החלטה כי גם בחורף זה קשה לעשות שתי בגרויות ולעבוד או לעבוד ולעשות פסיכו (אני מתכווין אם העבודה גוזלת זמן רב) זה אפשרי אך קשה לקבל ככה ציון עגול...

dorin276

New member
מועד ב'

במתימטיקה הוא ב-12 ביולי. כך אמרה לי מישהי שניגשת אליו... בהצלחה

למעלה