אז מה הפורום הזה בעצם?

גמד92

New member
אז מה הפורום הזה בעצם?

שלום לכם
מצטער על הבורות, לא הבנתי כ"כ אז מה הפורום הזה? יש פה אנשים שלא מאמינים בבורא עולם? יש פה מישהו שמפקפק ביהדות?

arriy80

New member
קרא את הודעת המנהל

יש פה מאמינים ויש שלא. יש החושבים שהיהדות היא אוסף מנהגים שבחלקם משונים, ועל רובם - אבד הקלח. הם מניחים שהמנהגים לוקטו במשך הדורות ע"י אישים שונים ונהפכו לדרך חיים שבעצם הומצאה אי שם... כך שאינה מחייבת דבר, אולי לאחר "שיפוץ". לעומתם, יש המראים שדרך חיים זו מבוססת על חוקים שהתקבלו מאת האלוקים, ופותחו ע"י הוראותיו, ואין מקום לנטות מעבר למסגרת הקבועה מראש. ויש גם כאלו שקשורים ליהדות ומבקשים בכנות הסבר על מצווה כזו או אחרת או כיצד לבצעה.

גמד92

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט חביבי.

יש מישהו שקורא את ההודעה הזאת, ומפקפק, ולו מעט, בקיומו של הבורא? יש לי הרבה לתת, ואני צמא למי לתת.

גלבטרון

New member
דיון על קיומו/אי קיומו של בורא הוא חסר טעם

וזאת כי אין בידינו הכלים (לפחות היום) כדי לאשר אם אכן קיימים או לא קיימים כוחות עליונים. אפשר להאמין. אי אפשר להוכיח (לכאן או לכאן) ואמונה איננה הוכחה. הבעיה זה לא אמונה או אי אמונה בכוח עליון אלא האמונות שטוענות שהן יודעות מה אותו כוח עליון כיביכול רוצה ואז כופות את דעתם על אלו שלא חושבים/מאמינים כמותם.

גמד92

New member
נכון.. את צודק.

אבל הדברים שאמרת, אומר בנאדם שלא העמיק בדברים. כמו שטענת, יש אמונה ויש הוכחה. למשל, אני נותן לך הוכחה, אני עכשיו מקליד במקלדת. אני לא יכול להגיד: אני מאמין שאני מקליד במקלדת. זו הוכחה, פשוטו כמשמעו. אבל היום, כשהמדע התפתח, ולא כמו שהרבה חושבים (שהמדע סוטר את התורה), מגלים את אמיתות התורה, נביאים, זוהר וגמרא. לדוגמא, יש צביר כוכבים הנקרא "כימה". הוא רחוק מאיתנו ב300 שנות אור. אם תצא עכשיו לבחוץ, ותסתכל לעבר אותו צביר כוכבים תוכל לראות רק כ6 עד 9 כוכבים. לא יותר! רק 6 עד 9 כוכבים. זהו. בא גליליאו גלילי, לפני כמאתיים שנה, עם המצאה חדישה (הטלסקופ). טלסקופ מיוחד שממש רואה כמעט כל דבר שקורה בחלל. ובין היתר מה הוא גילה? אותו צביר כוכבים (שרואים בו לא יותר מ9 כוכבים) יש בו כ100 כוכבים! לא פחות ולא יותר, 100 כוכבים! אבל אותו גליליאו גלילי לא ידע שלפני 2000 שנה, בגמרא, כתוב במפורש על העניין הזה, בלי רמזים, אלא מפורש. גמרא מסכת ברכות, דף נ"ח עמוד ב'. זו הלשון: "מאי כימה? אמר שמואל כמאה כוכבי" זהו, פשוט. שואלים אותו "מאי כימה?" והוא עונה ישר ולעניין "כמאה כוכבי". וזו רק הוכחה אחת על אמיתות התורה ומה שסביבה. לגבי הגמרא, ידוע הרי לכולם, אין מי שלא מסכים עם זה, הגמרא נכתבה ע"י האמוראים לפני כ-2,000 שנה. ואני רק צמא לתת עוד... אם תרצה - רק תבקש
שיהיה ערב טוב

גלבטרון

New member
הו כמה העמקתי

אני כבר שנים חוקר את הנושא ותאמין לי, מניסיוני אלא המאמינים אשר לא למדו וחקרו מספיק. התורה היא מכלול של סיפורי עם ומשלים שהועברו מדור לדור עד שלבסוף נכתבו על גבי מגילות ולבסוף חוברו ונערכו יחד לחמשת חומשי תורה. כמו בכל סיפור עם מכל עם, חלק מהסיפורים מבוססים על גרעיני אמת אבל עם השנים האמת נישכחה והאגדה החלה. היא לא ניתנה משמים והיא לא כל מילה אמת היסטורית. ויש הרבה הרבה מאוד סתירות אל מול המציאות. החל ובעיקר בספר בראשית ומשם הלאה. אין מה לעשות. אלו עובדות. הבעיה היא שאמונה מסנוורת הרבה מאמינים וגם כאשר התנ"ך בעצמו מעיד ואומר כי הוא נוצר בידי אדם יש עוד אנשים שמתעלמים מהתנ"ך עצמו. ואם כבר עסקת באסטרונומיה, הידעת כי ילידי דרום אמריקה ידעו על קיומה של חגורת האסטרואידים ובכלל היה ברשותם ידע אסטרונומי רב מאוד אשר שימש אותם לא רק כלוח שנה מורכב ומדוייק אלא גם לנהגים וטקסים. http://www.astronomy.pomona.edu/archeo/plains/na-plains.html בנוגע ל"כימה" או "פליאדות" כפי שהצביר ידוע יותר, הוא אחד מצבירי הכוכבים הכי קרובים לכדה"א אשר השפיע על הרבה מאוד מיתולוגיות של עמים שונים. מוערך כי הצביר עצמו בין 100 מיליון שנים. רדיוס הגובה של הצביר הוא כ-8 שנות אור (שנת אור אחת שווה ל-9,460,730,472,580.8 ק"מ) ורדיוס הרוחב הוא כ-43 שנות אור. הצביר כולל בתוכו למעלה מ-1000 כוכבים ועצמים מזוהים אשר רק 14 מהם ניתן לראות בעין בלתי מזויינת. http://en.wikipedia.org/wiki/Pleiades_%28star_cluster%29 ככה שגם חז"ל וגם גלילאו שגו הרבה בהערכות שלהם אבל זאת לא בגלל שהם היו "טיפשים" אלא מחוסר כלים/אמצעים. הגמרא, כפי שציינת, היא תוצר אנושי. נכתבה היא ע"י בני אדם וכמו בן אדם גם היא יכולה לשגות. ואם עסקנו מידע עתיק ומרשים: הידעת שבמצרים העתיקה היתה רפואה מתקדמת מאוד? לא רק היו בתי מרקחת, גניקולוגים, רופאי אף,אוזן, גרון אלא גם מנתחים! ערכות לבדיקת הריון! אלא אף רשימת כללי פעולה לרופאים על כיצד יש לאבחן חולים ב-3 שלבים. מידע זה אבד לאנושות במשך אלפי השנים ולקח לאנושות אלפי שנים כדי לשחזר את הידע הזה מאפס! http://www.aldokkan.com/science/medicine.htm http://puffin.creighton.edu/museums/greiner/index.htm http://www.levity.com/alchemy/islam22.html עליך לזכור לא לזלזל בידע של בני האדם שקדנו לך. ואם אתה רוצה לדעת מדוע התורה איננה אלוהית אלא אנושית אתה מוזמן לפנות אליי במייל: [email protected] שכן הפורום הזה לא נועד לדיונים אלה.

גמד92

New member
אה, הבנתי, מצטער.

מצטער, חשבתי שזה כן פורום מתאים איכשהו. מכיוון שזה לא הפורום המתאים, ואני לא רוצה להפריע יותר מדי, כל מה שאני רוצה לתת לך (הרוב) לקוח מהרצאה מסוימת. אולי אתה מכיר אותו, הרב אמנון יצחק, אז בהרצאה שאני רוצה לתת לך ליקטו כל מיני קטעים מכל מיני הרצאות, וביניהם: למה אלוקים ברא את היקום ולא איזה מפץ, איך נדע בעצם שהתורה אמת, ואיך נדע איך, ואם בכלל, כל מה שמסביב לתורה (נביאים, זוהר, גמרא ועוד) הם אמת לאמיתה. והוא ממש לא מדבר בסגנון משעמם... הוא חוזר בתשובה שיצא לו לטעום משני העולמות, ויודע להציג את כל העניין בצורה יפה, ומדבר בצורה ברורה. אותה לקט הרצאות נמצא אצלי במחשב. הבעיה שזה שוקל 208MB אם יש לך אתר שאפשר להעלות אליו סירטונים, בשמחה אעלה לך את זה, מכיוון שאני קטונתי מלהסביר דברים כאלה, אתן לך פשוט את אותה לקט הרצאות. וכמובן - רק אם תרצה.

גלבטרון

New member
כבר אמרתי מה אני חושב על אמנון יצחק

ועל דבריו, שאגב, הפרחתי הרצאות שלמות שלו בעבר, נקודה אחרי נקודה, מס' פעמים בעבר בפורום זה ואחרים ואני לא חושב שאני צריך לחזור על הדברים. אם אתה מעוניין לדון על הנושא אשמח לדון איתך עליו דרך מיילים - [email protected] מטרתו של דיון הוא לילמוד, כל אחד לומד ממה שמשתתפי הדיון מביאים לשולחן ובסופו כל אחד מסיק את מסקנות שלו מהטיעונים וראיות שהובאו בו. אני רק בבקשה אל תתן שכל התגובות שלך יהיו העתק/הדבק מ- או קישורים ל-שופר, "הידברות" ואתרים דומים. אם אתה מעוניין אני ממתין להודעתך נ.ב. לפי הגדרות הפורום הזה הוא מיועד: "כדי למצוא את המקומות שבהם כל אחד מאיתנו קשור ליהדות איכשהו - למדת על האבולוציה ואתה רוצה לדעת איך זה מסתדר עם הסיפור שכתוב בתנך? לאח שלך נולד בן ואתה רוצה לדעת איך מארגנים ברית? טו בשבט בפתח ואתה מחפש לדעת מה פשר... " מכאן אני מסיק כי דיונים שהם נטו עוסקים בנכונות התורה וקיומו/אי קיומו של אלוהים הם לא המטרה שלשמה נוצר הפורום אבל אם הם מופיעים במהלך דיון כלשהו והדבר במידה זה אפשרי. אם שגיתי אודה להנהלת הפורום אם תוכל להבהיר את העניין.

אתה יכול להגיד מה שבא לך

הפורום נועד להידברת בנושאי יהדות אמונה קיום זהות ועוד... זה פורום מוזר ולפעמים די כיפי...... אל תתיאש מדעה אחת איפה שיש עשרה יהודים יש עשרים דעות הרי....

גמד92

New member
../images/Emo13.gif

את צודקת
אבל זאת בעיה גם בלי קשר דרך האינטרנט, ויש הרבה בעיות עם האינטרנט שהוא לא כמו דיבור ישיר. זה גם תלוי בגישה של הבנאדם.... <---- זה הדבר הכי חשוב

למעלה