אז מה הקטע של הסולם ביבופ הזה

xero1

New member
אז מה הקטע של הסולם ביבופ הזה

עם ה8b וכל השיט. כאילו.. זה מתחלק יופו בוואקינג וכל זה, אבל עדיין מאיפה זה בא למה איך כמה תודה

fireballgames

New member
על רגל אחת...

הסולמות הדיאטונים הם בעלי 7 צלילים ואינם סימטרים בנגינת סולו ג'אז המורכב בעיקר משמיניות , נוצר מב שבו קו עולה או יורד לא יוצא סימטרי. לדוגמא על אקורד C7: 1 + 2 + 3 + 4 + 1 + 2 דו רה מי פה סול לה סיb דו רה מי פה ... אם "נתקן" את הסולם נקבל סימטריה מלאה : 1 + 2 + 3 + 4 + 1 + 2 .... דו רה מי פה סול לה סיb סי דו רה מי ... מי פה סול לה סיb סי דו רה מי פה סול... קיבלנו 2 בונוסים: * כל פעם שננגן סולם בעלייה או ירידה , נקבל אותו בהעתקים מדוייקים בתיבה הבאה באוקטבה הבאה * כל צלילי האקורד יוצאים על פעמות חזקות ובכך מדגישים את האקורד שאנחנו מאלתרים עליו. זה היה ממש על רגל אחת ספר מדהים שמתעסק עם סולמות הביבופ זה how to play jazz של david baker ממש מומלץ! תהנה יונתן

xero1

New member
המורה שלי בשיעור הראשון שלי

הסביר לי את זה. ולא ממש הבנתי בדיוק עד הסוף זה הכל. והורדתי ספר כלשהו שקוראים לו how to play bebop, והוא בצרפתית. אבל יש שם על ההתחלה את הסולם הזה. סבבה תודה על מה אתה מנגן?

fireballgames

New member
אני גיטריסט

ולי יש את הספר הזה באנגלית :) תמשיך לחפש אולי אפילו תשקול לקנות זה ספר מצויין מי המורה שלך?

jazzistco

New member
אמממ.. חיפשתי באינטרנט

ולא מצאתי ספר בשם how to play jazz של בייקר, האם התכוונת ל- how to play bebop ?

jazzistco

New member
חחח.. אתה ממש לא! :)

אגב, יצא לי קצת לעיין בו ובאמת נראה מעניין, אבל לא נראה לי שהספר הזה יכול לגרום למישהו להפוך להיות מאלתר ביבופ, אלא רק להבין את הביבופ טוב בצורה תיאורטית... בשביל להיות ממש מאלתר ביבופ צריך לחרוש על כל הסולואים של פארקר מההומני-בוק - דבר שלגיטריסטים ממש לא קל לעשות...

fireballgames

New member
תעשה מה שאני עושה...

תנגן הכל בחצי מהירות ב-150 BPM זה פחות מאתגר ואתה עדיין לומד המון

jazzistco

New member
אגב, האם ניתן גם לאלתר

ביבופ על קטעי ג'אז מודאליים (כגון: so what, kind of blue וכד'...)?

fireballgames

New member
אם תקשיב לסולואים המדהימים

של קנונבול אדרלי זה בדיוק ביבופ על מודאלי...

yaelcohen445

New member
איך שראיתי את השאלה חשדתי

שאתה לומד אצל עופר...מנגן קונטרבס?אתה בטח לומד דרך שטריקר

xero1

New member
:) חשדת?

לא דרך שטריקר, אלא פרטי. . לא נרשמתי גם כי אין לי כל כך כסף לזה (אני יודע שיש מלגות) וגם כי אני עוד מעט אמור להתגייס. אתה אצל לומד אצל גנור?

xero1

New member
את באסיסטית? קונטרה?

אני גר בזיכרון. כך שזה די קרוב. ואני לא יודע.. בנתיים דחו לי את הגיוס. לא אעשה משהו שקשור במוזיקה שם.

jazzistco

New member
יש לציין בנוסף...

שאם מתחילים את הסולם בדרגה שהיא לא צליל מהאקורד (2,4,6), אין צורך להוסיף צליל כרומטי בהמשך. אני הייתי ממליץ על אחד מן הספרים של בארי הריס בנוסף... שיודע לחסות היטב את הנושא הזה... אגב, הרבה זמן לא הייתי ופתאום אני שם לב שעופר נהיה מנהל... כל הכבוד, עופר !
(אולי אני אצטרף אליך לניהול יום אחד...) :)

למעלה