אז מה התוכניות ליום הבחירות? הולכים

Giggle Loop

New member
בטח ! חגיגה לדמוקרטיה ולקיבה !

נותנים יום חופש ועוד באמצע השבוע - קח !!! עכשיו נותר רק להחליט למי להצביע ... בכל הקשור לעיניני האוכל הבחירה הרבה יותר קלה ... נראה לי שאני אלך על הכיוון האותנטי - אולי אבו גוש וטיול באיזור ירושלים. נחזיק אצבעות שהדמוקרטיה תנצח את הגשם הצפוי.
 

SigurRos

New member
../images/Emo41.gifאוכל ובחירות

אכן התלבטות קשה {כן..כן...
}בין הכבש של שרון והחתול{בשק} של מצנע. אני החלטתי,אפרופו אוכל ודיני שחיטה- זה נבלה וזה טרפה
 

meravbr

New member
נראה לי הכי מתאים יהיה בראנץ´

בחירות... ניקח את הקטנטונת ונלך לפתוח את היום בקלפי ואח"כ בארוחת בוהריים משובחת בעיר הגדולה. יש המלצות???
 

כתומתי

New member
שמעתי שהבטי פורד מגישים ביום

הבחירות את בראנצ´ השישבת הרגיל שלהם, שמרו לי שהוא מצויין.
 

meravbr

New member
הבעיה בבטי פורד היא שאין שם

מקום ללא עישון ובפעם שהיינו שם התמלאנו בריח עשן סיגריות... אז לא נראה לי שאחזור לשם...
 

syair

New member
../images/Emo52.gif../images/Emo128.gifעישון

לפי דעתי זו חוצפה הזלזול הזה בחוק נגד העישון
במסעדות ובכלל. יוצא שבארץ דוחפים את הלא מעשנים לאיזו פינה נידחת. או שאין בכלל מקום ללא מעשנים.
 

B r u l e

New member
חוויות מאוונט-גארד, אבן גבירול

אני מודה, זוהי הפעם ה-5 שאני הולך לאוונט-גארד. חוץ מזה שאני אוהב אוכל כבד, הרבה בשר צ´יפס ושומן (בנוסף לאוכל המעודן והגסטרונומי שמקומו המכובד נשמר), והמקום ספק טוב של המצרכים הללו, המקום מוצא חן בעיני בזכות העיצוב שלו, השירות הכיפי והחביב (והמלצרית הכי חמודה בתל-אביב...). הקיצר, באתי עם אחותי ובעלה למקום ב-2:30 למרות שקבענו ל-2:15, ועדיין קיבלו אותנו בלי בעיות ונשמר לנו מקום, למרות שהיה פשוט מפוצץ. אחותי ובעלה שנמצאים בדיאטה תמידית אכלו המבורגר עם כבר אווז. הם אוהבים מדיום וול, לכן קשה לי לשפוט את ההמבורגר, אבל הוא היה קצת תפל ויבש. אבל שוב, מוול אי אפשר לצפות להרבה (אכלתי שם כבר המבורגר טוב מאד אבל אף לא מדהים, לא מספיק מטובל לדעתי). הכבד אווז- היה לו טעם של חביתה, שאופייני לחומר גלם מאיכות בינונית וחוסר טיבול. עדיין המנה היתה טובה מאד ועוררה תגובות נלהבות מבעלי חוש טעם מפותח יחסית. הצ´יפה שצורף היה פריך, אם כי הורגשה השעה המאוחרת על הטעם של השמן... אני הזמנתי בשביל עצמי מנה ראשונה- שרימפס טמפורה ברוטב צ´ילי. המנה האהובה עלי שהיא פשוטה מאד ומעוררת תיאבון. אם כי, הפעם לעומת פעמים שעברו השרימפס היו קצת עשויים מדי וצמיגיים. למנה עיקרית לקחתי ספייריבס חזיר ברוטב ברביקיו וצ´יפס. הצלעות היו מלוחות מדי והרוטב פשוט הרג את הבשר וחבל. למה היה פוטנציאל. אבל עדיין טעים (הרוטב טעים) והבשר היה רך. הצ´יפסים סבלו מאותה בעייה. לארוחה צרפנו בירות הפרי האסור (הוגרדן) שהיתה טעימה ומתאימה לארוחה (למסעדה יש מבחר בירות משובח ומגוון למדי, מתאים ביותר לאוהבי בירות כמוני). שווה להזמין מיונז שהוא טעים ביותר. מבחר היין לעומת זאת מצומצם (אבל מי שותה יין עם אוכל כזה...). החשבון- 222 שקלים. מסעדה טובה, כנראה שהעומס עשה את שלו, וחבל. עדיין, מומלץ, רק בגלל האווירה, השירות, וכן, גם בגלל האוכל הטעים והכמות הקולוסאלית.
 

SigurRos

New member
שמש בגבעון דום../images/Emo42.gifוירח בעמק איילון

איך נאמר בעדינות? קצת התבלבלתי מן הבקורת שסובלת מתרתי דסתרי: 1)הכבד אווז בעל טעם של חביתה אך עדיין המנה הייתה טובה מאד ועוררה תגובות נלהבות מבעלי חוש טעם מפותח.סליחה
2)הצלעות היו מלוחות מדי והרוטב הרג את הבשר אבל עדיין היה טעים והבשר היה רך
טוב,העיקר שנהנית
לטעמי, במקרה הזה הגודל לא קובעאבל רק במקרה הזה,אה?
 

B r u l e

New member
תשובות והבהרות

ראשית, מדובר במסעדת אוואנגרד ולא אוונט גארד (למרות שבאנגלית נכתב Avant guard כמדומני). אני משתדל לכתוב ביקורת מאוזנת ולתת תיאור של איכות וטעם כל מרכיבי המנה, זאת לצד תיאור כללי של ההתרשמות והטעם של כל המרכיבים ביחד. בפעם הבאה אשתדל לכתוב ביקורת חד משמעית יותר.
 

bigpurrs

New member
אני דווקא מתעניין לגבי הבירה

גם אני חובב בירות (אם כי זו סטייה מאד עדכנית יחסית) אבל איכשהו אני מתבעס להיכנס לפורום אלכוהול. בכלל יין ובירה הם שני סיפורים שונים לחלוטיןוביין אני די בור. מי שמרחיבה את השכלתי בתחום הזה היא בעיקר ביאליקולית שכל מה שהיא שותה יוצא לה טוב ותואם מאד את הטעם שלי. אבל לגבי בירות יש לי טעם משלי ואני עושה אקספרימנטים משלי - בייחוד אחרי ש... ביאליקולית גילתה לי את בית הבירה הקטן והמקסים y-ale ליד ביתי. (שהתקלקל קצת לאחרונה). אז בקיצור... אני מאד אוהב הוגרדן (זו גם הבירה הקבועה של בן זוגי) וגם אוהב לף בלונד. הבירות האהובות עלי ביותר הן הלאמביק הפירותית והגוז לאמביק. ישראליות... אייייכס לא נוגע. הן האחראיות לכך שלא התאהבתי בבירות עד לאחרונה. בירות כהות לא מדברות אלי כל כך... אבל - בכל פעם שאני נתקל בבירת הפרי האסור של הוגרדן משהו אומר לי "אולי תזמין - זה נשמע די טוב בתפריט" אבל אין לי אומץ. אז לפני שאני צולל למים עם הבירה הזאת, אפשר לקבל איזה סוג של תיאור על הטעם שלה? כבדה קלה? מרה לא מרה? מעודנת או גסה? כהה בהירה? שלפחות אם הבירה הזאת לא בכיוון שלי בכלל - שאני כבר אפסיק להתלבט :) אלון
 

B r u l e

New member
היי אלון!

בירות זה דבר מעולה. בגרמניה בדרזדן טעמתי את בירת חיי, בירה שהשיווק שלה מצומצם מאד. קוראים לה Raderberger, אם אני מאיית נכון... היה לה טעם עשיר ומלא ברבדים. בכל לגימה טעם חדש נחשף. החל מטעם של מאפים טריים של בוקר בפאריז ועד חמיצות מעודנת. בארץ הבירה הקבועה שלי היא לף בלונד, שהטעם שלה הכי מתקרב לטעם של אותה בירה גרמנית. אני שונא בירות ישראליות כי יש להם את הטעם של הפחית ולא טעם של בירה!!! הוגרדן היא בירה עדינה וטעימה. מה שנקרא Naturally Clouded. מה שמעניק לה מרקם דומה קצת למרקם המשיי של בירת גינס המרה שמתאימה לי עם ספייריבס ונקנקיות חזיר בדיטה, הקצף שלה הכי מתקרב למרקם "שפיך". למזלך בן זוגך אוהב בירות, אבל בן זוגי לא שותה אלכוהול כי זה עושה לו ממש אבל ממש רע... (לא כדאי לפרט). הפרי האסור- אנדרוגינוס, הכלאה בין הוגרדן רגילה לבין לף בראון. ללף בראון של טעם של סוכר שרוף (כרמלי), וכך גם לפרי האסור. קשה לי להגיד שאהבתי את הטעם שלה, היה לי בפה רושם שמדובר בהכלאה מאולצת מדי ולא טעם שלם ועגול. אם אתה נהנה מהוגרדן ולף בראון, אתה עשוי לאהוב את הבירה הזו, מתוקה, חזקה, עכורה וחלקלקה. בהזדמנות זו הייתי רוצה להמליץ לך על בירה (המלצה של בן זוגי), Lumbikus. שזו מעין בירה ללא שמרים שתססה במשך שנים ארוכות. 4.5 אחוזי אלכוהול. בן זוגי מתאר אותה כמיץ טעים טעים, וממליץ בכל לשון, בתור אחד שקשה לו עם שמרים מותססים.
 
למעלה