אז מה זה אלוהים?

Only One Name

New member
הסיבה להכל?
למה שלהכל יהיה סיבה? אם המציאות אקראית אין סיבה שלכל דבר יהיה סיבה.

יש מה שנקרא "תופעה ספונטנית".
היקום בא מכלום, היקום הוא כלום וכלום הוא היקום.

תחשבו על זה בתורת הקבוצות מניחים שקיימת קבוצה ריקה שלא מכילה אף איבר, ואח"כ מגידרים קבוצה שמכילה את הקבוצה הריקה וכן הלאה.
אבל אף אחד לא הגדיר מה זה "קבוצה", ויש כמובן את הבעייתיות של קבוצת כל הקבוצות, שזה כמו מולטיברס, השאלה הנשאלת מה ההבדל בין מולטי-יקום ליקום, פשוט מילים שונות לאותו תיאור.

ונשאלת השאלה מה יש מאחורי הסינגולריות?
No one knows...
כל מה שנשאר הוא לחיות ללא ידיעה אמיתית, תמיד יישאר הספק.
זה נכון גם לגבי הוכחות כמו השערת פואנקרה, השערת פרמה וכן הלאה.

אם היה אלוהים כזה שהוא כל יודע אז היה אפשר לשאול אותו האם ההוכחות נכונות, אבל אפילו המחשב הכי חזק ביקום הוא לא כל יכול.

מישהו פעם שאל האם אלוהים יכול להתאבד?
השאלה היותר מעניינת האם הוא יכול למות?
אני לא מאמין באבולוציה ולא באלוהים כל יכול.

אני מאמין שעם מעט סבלנות וקריאה רבה של המון ספרים אני מסוגל למצוא אם אכן יש טעויות בהוכחות או שההוכחות אכן קוהרנטיות.
כבר עשיתי את זה בעבר בקורסים מתמטיים מתקדמים.

טוב, נתחיל עם פרלמן.... :-D
Booker T calls Hulk Hogan the N word

הסיבה להכל?
למה שלהכל יהיה סיבה? אם המציאות אקראית אין סיבה שלכל דבר יהיה סיבה.

יש מה שנקרא "תופעה ספונטנית".
היקום בא מכלום, היקום הוא כלום וכלום הוא היקום.

תחשבו על זה בתורת הקבוצות מניחים שקיימת קבוצה ריקה שלא מכילה אף איבר, ואח"כ מגידרים קבוצה שמכילה את הקבוצה הריקה וכן הלאה.
אבל אף אחד לא הגדיר מה זה "קבוצה", ויש כמובן את הבעייתיות של קבוצת כל הקבוצות, שזה כמו מולטיברס, השאלה הנשאלת מה ההבדל בין מולטי-יקום ליקום, פשוט מילים שונות לאותו תיאור.

ונשאלת השאלה מה יש מאחורי הסינגולריות?
No one knows...
כל מה שנשאר הוא לחיות ללא ידיעה אמיתית, תמיד יישאר הספק.
זה נכון גם לגבי הוכחות כמו השערת פואנקרה, השערת פרמה וכן הלאה.

אם היה אלוהים כזה שהוא כל יודע אז היה אפשר לשאול אותו האם ההוכחות נכונות, אבל אפילו המחשב הכי חזק ביקום הוא לא כל יכול.

מישהו פעם שאל האם אלוהים יכול להתאבד?
השאלה היותר מעניינת האם הוא יכול למות?
אני לא מאמין באבולוציה ולא באלוהים כל יכול.

אני מאמין שעם מעט סבלנות וקריאה רבה של המון ספרים אני מסוגל למצוא אם אכן יש טעויות בהוכחות או שההוכחות אכן קוהרנטיות.
כבר עשיתי את זה בעבר בקורסים מתמטיים מתקדמים.

טוב, נתחיל עם פרלמן.... :-D
Booker T calls Hulk Hogan the N word
פעם כתבתי סיפור פנטזיה שבסופו אלוהים מתאבד. אלוהים הוא הרוחניות והמצפון. יש אקראיות בקוונטים ובמודעות, אבל רוב העולם מסודר ע"י חוקי טבע. מדענים חוקרים הסתברויות כדי לבנות טכנולוגיה שתעזור לאנושות. אלוהים מופשט. הוא עוזר לאנשים להפוך ליותר מוסריים ורוחניים, ומוסר הוא הערך הכי חשוב בקיום האנושי.

למעלה