אז מה זה - לא מי זה - העשן השחור?

carmelo

New member
אז מה זה - לא מי זה - העשן השחור?

נתחיל בשאלה - אני היחיד שציפה לראות את ג'ק יוצא מהמערה כעשן שחור? או אולי כמו אותו "אור לבן ומופלא" שלוק אומר למר אקו שהוא ראה, בתור המפלצת? לדעתי הפרק על ג'ייקוב הסביר די טוב את מהות העשן השחור. לא מדובר פה בשטן או כוח דומה. ג'ייקוב גרם למות אחיו, בין אם במכה שהוא חטף בראש לפני הכניסה למערה, או בגלל המפגש עם המקור. בכל מקרה, המפגש עם המקור הוביל לאותו "גורל גרוע ממוות" - בעוד שהגוף של האח מת, הנשמה לא יכולה להמשיך הלאה - היא התגלגלה מחדש כעשן אנרגטי (או של אנטי-חומר אפילו, משהו במראה של העשן גורם לחשוב על המונח הזה). הנשמה יכולה להתגלם גם בתוך "כלים ריקים" - גופות שהתגלגלו לאי (האח עצמו, כריסטיאן, לוק) ואז כולם רואים אותה כך. או שהיא יכולה להתגלות בפני אדם ספציפי, כדמות מתה מעברו, ע"י אינטראקציה שמתקיימת בין האנרגיה שאצורה בעשן עצמו, לבין אותו חלק מהאור שמצוי בכל אדם. בכל מקרה, מה שמפריע לי שאם בנוגע לדזמונד, אפשר להסביר את הישרדותו בכך שהוא חסין בפני אלקטרומגנטיות, מה לגבי ג'ק? איך הוא שרד את התחדשות המקור עד כדי כך שהוא צלע מחוץ למערה, אל נקודת מותו? לדעתי ג'ק היה צריך לצאת בתור אור לבן - בגלל שהנשמה שלו טהורה ומתוקנת לעומת זו של האיש בשחור. אולי גם אז היה ניתן לחפש הסבר כלשהו, שאותו אור לבן הלך אחורה בזמן כדי להתגלות בפני לוק ולהפוך אותו למאמין אמיתי באי - "הסתכלתי בעינו של האי, ומה שראיתי היה יפהפה". אבל היוצרים העדיפו סיום מעגלי מבחינה תסריטית, מאשר לדבוק בהיגיון של העולם אותו בראו...

אלעד ר

New member
האור הלבן

זה בעצם מה שלוק קרא לצורה שבה המפלצת קוראת אנשים ו"מורידה" מהם מידע, כדי לנצל בפעם אחרת. ראינו שהיא עושה כאלו הבזקים לג'ולייט וקייט בעונה 3, לריצ'רד בפרק הפלאשבק שלו. זה מה שג'ון לוק ראה. ההסבר שאני חושב לכך שג'ק שרד היא שהוא היה חי בתוך האור, לכן הוא רק הקפיץ אותו מחוץ למערה. כשהאיש בשחור נפל למערה, הוא נפל מגובה רב ומת, נסחף במים אל האור ונהפך למפלצת. גם את הגופה שלו האור הקפיץ החוצה. אז ככה - מי שנכנס חי מוקפץ החוצה, גופה של מת מוקפצת החוצה והופכת למפלצת.

למעלה