אז מה זו בעצם עבודה במחקר ?

sivvann

New member
אז מה זו בעצם עבודה במחקר ?

אשמח לקבל הסברים, פירוטים וכו'. ואם יש לי תואר ראשון בהיסטוריה האם אני יכולה בכלל לחשוב על עבודה במחקר או שצריך לפחות תואר שני בהיסטוריה? והאם יש ביקוש לחוקרים ? ואיך מוצאים עבודה בתחום ? תודה רבה.

רות 24

New member
היי סיוון

בשביל לעבוד במחקר צריך תואר שני, המחקר בתואר שני הוא על עבודת התזה שלך ובתואר שלישי על הדוקטורט. בשלב הזה את יכולה לחפש להיות עוזרת מחקר של מישהו או של אחד המרצים שלך. איפה למדת היסטוריה ובמה התמחת?

sivvann

New member
אני לומדת

היסטוריה של העת העתיקה באוניברסיטה הפתוחה. יש לי עוד כשנה לסיום התואר.

eshir31

New member
עבודה במחקר

הי סיוון, אם את מתכוונת לעבודה ממש, בד"כ רק בעלי תואר שני או שלישי מתקבלים לעבודה כחוקרים באוניברסיטה או במקומות אחרים. זה מאוד קשה להתקבל לעבודות כאלה מכיוון שצריך להוכיח הצטיינות במחקר ואין הרבה משרות מחקריות. אני סיימתי תואר שני בהיסטוריה במגמת הוראה ואני עובד כמחסנאי ברשת התו השמיני. זה ייתן לך קצת מושג... כתיבת עבודות סמינריוניות מהווה התנסות קטנה במחקר, אך מחקרים ממש הם תזה (בתואר שני מחקרי) ודוקטורט (בתואר שלישי). מקווה שעזרתי,

sivvann

New member
תואר שני בהיסטוריה במגמת הוראה?

אז אני מבינה שיש לימודים לתואר שני הכוללים לימודים לתעודת הוראה? חשבתי שקודם מסיימים תואר ראשון בהיסטוריה ולאחר מכן לומדים לתעודת הוראה בהיסטוריה. או שקיימות שתי האפשרויות ? ולמה אתה לא עוסק בהוראה אם אפשר לשאול ? האמת שקיוויתי למצוא בסיום התואר עבודה בשירות המדינה / שרות ציבורי, אבל אני בכלל לא רואה מודעות דרושים של אקדמאים במדעי הרוח לתפקידים אלו.

eshir31

New member
הלוואי...

אני דווקא חושב ללמוד ספרנות ולמצוא בזה עבודה (או ההפך, קודם למצוא בזה עבודה...). בינתיים, זה תיאורטי לגמרי...

רות 24

New member
../images/Emo13.gifסבבה

אני מקווה שהתשובה שלי עזרה לך אני סיימתי עכשיו תואר ראשון והתמחתי בלימודים אמריקאים

sivvann

New member
כן, תודה רבה

ומה את מתכננת לעשות עם התואר? הוראה ? או שאת לומדת להנאתך ?

רות 24

New member
אהלן

מה נשמע? האמת היא שאני כבר מגישה לבגרות בהיסטוריה בכיתה י' אבל אני לא יכולה להגיד לך שזה באמת מה שבא לי.האמת היא שאני מאוד רוצה לחזור ללמוד באוניברסיטה. מה איתך מה את עושה עכשיו?

I Was Hoping

New member
בינתיים

לא שמעתי על אף חוקר בהיסטוריה עם תואר שני. כולם דוקטורנטים. תזה של תואר שני כותבים בעיקר בשביל התואר. אם יתמזל מזלך וכתב עת ירצה את העיקר בתור מאמר - אשרייך. ביקוש זה עניין של תקופות ושל היכולת שלך להיות ניידת ולעבוד גם במקומות שאינם בארץ, כי כאן כמעט ואין כלום. פסימי, אני יודעת, אבל זאת התמונה.

Y. Welis

New member
כמובן שלא. אבל אם תרצה לקבל עליו ביקורות

חיוביות, כדאי שתצרף היסטוריון כלשהו שיכתוב הקדמה או יערוך ויתן גושפנקה רשמית לספר.

למעלה