אז מה חדש אחרי פסח?

MrCheff

New member
אז מה חדש אחרי פסח?

אצלנו קצת חדש...
בחול המועד, היינו בטיול בשמורת פולג/יקום. הקטנה נהנתה מאוד מהאויר הצח ומהפרחים. הסתבר לנו שהיא מאוד מאוד אוהבת בעלי חיים, בעיקר כלבים וחתולים. במהלך הטיול פגשנו כלב ענק (שהבעלים שלו הביאו אותו מדנמרק). היא בכלל לא פחדה מהכלב, אלא נהנתה מאוד לגעת בו ולעשות קולות של נביחה לעומתו. כיף מאוד שהיא לא פוחדת מבעלי חיים
חוץ מזה, היא מצמחת שן שלישית, מנסה לראות איך זה לעמוד בלי להחזיק בכלום והתחילה להגיד את המילה: אור ולהצביע על כל מנורה שנתקלת בה
והעיקר שברתי שיא חדש! רק חצי מצה בכל הפסח!

Master Stav

New member
חדש....

הגור הקטן מתאושש מהניתוח וגכבר משגע את כולם הוא כול יום לומד עוד ועוד מילים ....ועכישון הקטע הוא ספיקה לש 1-10 ....
משעשע לגמרי ולגבי מצות ...אני לא אוכל דיקטים כבר 11 שנה .....

MrCheff

New member
אוף-דה-רקורד:נזכרתי שאני צריך לשאול אותך שאלה

כאשר מכינים סטייקים בבית במחבת. א. מה היתרון במחבת פסים על מחבת טפלון ו/או ברזל רגילה? האם עדיף מחבת פסים מטפלון או וברזל יצוק? מה היתרונות/חסרונות? ב. איזה סטייקים צולים בבית במחבת? אנחנו ניסנו די בהצלחה סטייקים 300 גרם אנטריקוט, אבל זה לקח הרבה זמן עד שהגיע לדרגת מדיום-רייר (כמו שאני וחברי לצלייה אוהב) ועוד יותר לדרגת וול-דאן (כמו שנשותינו אוהבות) אנחנו מחפשים משהו מהיר יותר הכנה
אשמח לעוד טיפים וטריקים
ג. אם עושים על האש במנגל? כמה זמן צריך כל צד במידה ומדובר בסטייק 300 גרם אנטריקוט?

akavishon

New member
סטקים עושים על מחבת כבדה

המחבתות טפלון הדקות לא שוות כלום לסטקים. הם יבשלו אותם ולא יצלו אותם. לוקחים מחבת כבדה (לי יש וול - הכי טובות בעולם) ומלהיטים את המחבת. כשהמחבת ממש ממש חמה, צולים את הסטייק. הייתרון של מחבת פסים, זה שבמידה והסטיק מגיר נוזלים, אז הנוזלים, לא באים במגע ישיר עם הנזולים וההוא לא מתבשל בנוזלים.

חנול

New member
אבל איך עושים שכל הבית לא יתמלא בעשן?

אין לנו קולט אדים (1-0 לרעתנו, יודעת...), וכל פעם שאנחנו חושבים להוציא את הפלנצ'ה אנחנו חושבים 10 פעמים על הריח שהבית יתמלא בו (שלא לדבר על הבגדים והשיער). מה עושים?

MrCheff

New member
עדיף כבר לא לקנות סטייק

מאשר להרוס אותו בשיטה שלך...

hirshfe

New member
שאלה אולי נאיבית

אבל מדיום רייר זה כשר? כפי לפי הידע המועט שלי זה לא

MrCheff

New member
טועה

כשר בהחלט
רייר זה לא כשר. מדיום רייר... כשר

MrCheff

New member
לא בדיוק

אני לא יודע את הדקויות, אך אני יודע שמדיום-רייר זה בהחלט תקין, אך רייר כבר לא

Master Stav

New member
מחבת פסים ברזל יצוק

1. מחממים אוהת על האש 8 דקות ללא שום שמן מניחים את הנתח שנמצא בהטמפרטורת החדר על המחבת 3 דקות כול צד יעניקו לך מדיום ריר 12 דקות תגיע למדיום וול .... 2. אנטריקוט ....מיושן 3. עלה אש 4 דקות לכול צד למדיום ריר

hirshfe

New member
החג הרס לי את הדיאטה

אני המוזר ההוא שאוהב מצות. לא הצלחתי לעמוד בפיתוי

למעלה