אז מה חשבתם על הדוקטור הו החדש?

מיכאל ג

New member
אז מה חשבתם על הדוקטור הו החדש?

אני בטוח שלפחות חלק כבר הספיקו לראות את הפרק.
אישית חשבתי שהוא היה הזוי ומוזר. לא ממש הבנתי למה הכניסו דינוזאור בלתי אפשרי (גדול פי חמש מטירנוזאורוס רקס, ונראה כמו שפעם חשבנו שדינוזאורים נראים, כלומר - בלי נוצות) שהסתובב לו ברקע ואז פחות או יותר נעלם בעצמו. בתור מישהו עם טיפ טיפה הגיון בריא תמיד היתה לי בעיה עם האנדרואידים-על-קפיץ האלו שמאוד ברור שאין להם מספיק מורכבות כדי לבצע את מה שהם מבצעים אבל זה דוקטור הו אז בסדר, אני אקבל את זה, אבל האמת? פשוט לא אהבתי אותם.
והדוקטור החדש מרגיש מאוד שונה. בעבר כשהתחלפו דוקטורים היתה להם עדיין אותה... אנרגיה. הדוקטור החדש זה פשוט לא אותה דמות, וזה שביססו את כל הפרק על הרעיון הזה, שקלרה גם חושבת שהוא לא אותו אדם, לא עוזר, כאילו התסריטאים ידעו שמשהו לא עובד כאן ומנסים לשכנע את הקהל לצפות בכל זאת. יצא שבעיקר נהנתי מההופעה של סטראקס בפרק.
הדוקטור שואל במשך הפרק למה הוא קיבל את הפנים האלו, ואני תוהה אם ישתמשו בעובדה שקפלדי כבר הופיע בתפקיד משנה בסדרה (בפרק על פומפיי) ויגלו שהוא שאב את הפנים מהדמות ההיא.

annefan

New member
כן, היה משהו שונה ומוזר

גם בפרק וגם בדוקטור.
אמנם הרבה זמן לא ראיתי את Christmas Invasion אבל הוא זכור לי כפרק מצוין. The Eleventh hour הוא אחד הפרקים האהובים עלי.
הפרק הזה הוא בעייתי. הבמאי הוא במאי למבוגרים והוא ניסה למתוח את הגבולות ובסוף יצא משהו מאוד באמצע.
גם המעבר בין הדוקטור על סף סניליות לדוקטור שיודע מה הוא רוצה היה לא ברור ופתאומי.
&nbsp
מעבר לזה, קצת עייפתי מרמזים מאיימים מאוד למשהו איום ונורא שעתיד לקרות בהמשך העונה.
&nbsp

ווסאבי74

New member
אהבתי את הדוקטור החדש

אהבתי את זה שהוא מדבר ואומר מה הוא רוצה ולא רק קופץ ממקום למקום שהקומפניון תרדוף אחריו. (הוא כן נעלם פה כמה פעמים אבל זה בגלל שהוא סנילי עדיין, לא בגלל היפראקטיביות). אהבתי את הלטאה ואישתה, אני חושבת שמערכת היחסים ביניהן קיבלה קצת יותר מקום בפרק הזה מבפעמים קודמות שהן הופיעו.
&nbsp
הדינוזאור נראה לי מטאפורה לדוקטור - הוא עתיק, הוא חזק, והוא לבד. זה בולט בקטע שהוא מתרגם את הדינוזאורית תוך כדי שינה.
&nbsp
לא הצלחתי להזכר מאיפה האנדרואידים על קפיץ, ולא אהבתי את המרי פופינס הזאת שהופיעה בסוף (מה שדי מצער כי אני מניחה שהיא סיפור המסגרת של העונה).

shershku

New member
זה מזכיר את הפרק

the girl in the fireplace בעונה שניה (פרק 4).

מיכאל ג

New member
לא "מזכיר", אלו אותם אויבים

זו ספינת-אחות של ספינת החלל מהפרק ההוא, עם מה שאמור להיות אותו סוג של אנדואידים (אחרי שתיקנו את עצמם כל כך הרבה פעמים שלא נשאר כלום מהמקוריים).

הייזל

New member
לי זה היה ברור מהרגע שהאנדרואיד הופיע

חשבתי שזה "מאדאם פומפדור" שוב.

shershku

New member
לא יודע

אותי מאוד מבלבל.
יכול להיות שזה בכלל בגלל התסריט עצמו. נחכה ונראה מה יוליד יום.

Lu Tze

New member
אני... לא חושב שאני מחבב את הדוקטור החדש

(ספוילרים לפרק השני)
ניסיתי שלא לגבש דעה על סמך הפרק הראשון, כי הדוקטור לא התנהג כמו עצמו. אחרי שראיתי את הפרק השני, נראה שהוא די מרוכז בעצמו.
למשל, לא נראה שאכפת לו כשקלרה התלוננה שנטש אותה ל-3 שבועות (גם דוקטורים קודמים עשו את זה, אבל התגובה שלהם הייתה שונה). או כשהכדוריות הלבנות הרגו את החייל, התגובה שלו היא מאוד אגבית. אני לא מסוגל לתאר את סמית', טננט או אקסלטון מגיב ב"הוא בשכבה העליונה, אם את רוצה לומר כמה מילים".
פלוס - הוא נתקל בדאלק "טוב" והוא מחליט לעזור לו. כשמתברר שהדאלק לא באמת טוב, הוא מגיב ב"לא, הוא רק היה מקולקל", כאילו הוא ציפה שזה מה שיקרה. נו, באמת. הוא זה שמכיר את הדאלקים, הוא זה ש"תיקן" אותו. מה עם קצת הבעת חרטה, במקום לאמץ טון של "אמרתי לכם"?
&nbsp
כן אהבתי את התגובה של הדוקטור על כך שהדאלק ראה בתוכו שנאה. אבל גם כאן, הדוקטור היה עצוב בגלל סיבות אגוצנטריות - כי הוא לא אדם טוב כפי שהוא היה רוצה להיות.
&nbsp
אה, ואם אני כבר מתלונן - מיסי מעצבנת. לא ברור אם הדמות שלה אמורה לעצבן, אבל אם כן השחקנית עושה עבודה הרבה יותר מדי טובה.

Yuli Gama

New member
האמת אני חושבת שזה בדיוק הפואנטה

כמו שהיה את הדוקטור ה"עוזר" ודוקטור "מקפצץ" ודוקטור צעיר במראה אבל זקן בנשמה עכשיו יש לנו דוקטור ציני ומעט אכזר (הייתה לו התנהגות אכזרית גם בעונות הקודמות אגב). כמו שהוא אמר לקלרה:
I am not your boyfriend

למעלה