אז מה יהיה עם הבחינה?

bluemnm

New member
עתיד הבחינה הפסיכומטרית

שלום לכולם. היום עלו לי כמה מחשבות על המבחן הפסיכומטרי בכל הנוגע לסטטוס החדש שלו. מצד אחד- הפסיכומטרי נחשב, בצדק או שלא, כמבחן שרוב-רובם של האנשים מנסים להימנע ממנו... מעין "פחד פסיכומטרי". כתוצאה מכך, יתכן שהפיכת המבחן לרשות תגרום לכך שרק נבחנים חזקים יגשו למבחן ולכן הציונים שיקבלו אותם נבחנים (החזקים למדי, כאמור), יהיה נמוך מהציון המשוער שהיו מקבלים, לדוגמא, לפני שנה. מצד שני - אולי תיוותר סיטואציה שבה המרכז הארצי יכתוב בחינות קלות יותר (למרות שהציונים יחסיים, לנבחן בעל ציון משוער של 700, קל יותר לקבל ציון של 700 או גבוה יותר, אם המבחן קל), ואולי אף ימצא איזה דרך אחרת לתת מעין "בונוס" לנבחנים שבחרו לגשת למבחן הפסיכומטרי, שכאמור, הוא הגוף האחראי עליו. במילים אחרות- המרכז הארצי ינסה, בסופו של דבר ע"י ציונים גבוהים מעט יותר, להפוך את המבחן לאטרקטיבי יותר. מצד שלישי- יתכן ששני הצדדים מבטלים זה את זה והשינוי שמתקבל, אם בכלל, הוא קטן. מה אתם אומרים?

../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

מנהל הפורום ישן כרגע אחרי סופ"ש מתיש ומהנה.... נדבר מחר?

מיריל

New member
מבטלים או לא מבטלים???

האם למישהו יש מידע ברור על כך שהבחינה תהיה מבוטלת בשנה הבאה? האם מישהו יודע מה קורה, יותר מדי ידיעות סותרות בזמן האחרון...

bluemnm

New member
ואגב:

שמתם לב שעכשיו עולה להירשם לפסיכומטרי: 49 (החוברת עם ספח ההרשמה) + 425 (בדואר) ש"ח? זה לא אמור להיות 380 במקום 425?

מיריל

New member
מה "בטוח לא"?

האם התכוונת ל-"בטוח לא מבטלים", או "בטוח לא צריך לעשות"...?

D a n n y b o y

New member
נראה לי שהוא התכוון

שבשנה"ל הבעל"ט עדיין חלה ..החובה להבחן בבחינה הפסיכומטרית. תקן אותי אם אני טועה.

uv1234

New member
אוקיי...

קודם כל אני מתנצל על הצורה שבה כתבתי את הודעתי הקודמת. דניבוי יודע על מה הוא מדבר (מן הסתם) ואני בטוח שהוא יודע שהוא צודק... וסתם כדי להוסיף תוקף למה שהתכוונתי, ניתן לראות את הכיתוב מתחת לכותרת בקישור הבא, לאתר השירות למועמדים לאוניברסיטת תל-אביב (מה שנכון לגבי כל שאר מוסדות הלימוד בארץ):

הודעה קופצת רק ב72 שעות הראשונות

אבל אני אעשה לך קומבינה :) אני אכתוב תגובה מפורטת כשאני אהיה בבית - כרגע אני באוניברסיטה ואין לי כ"כ זמן

dovyair

New member
אל תבנו על זה

הפסיכומטרי לא יבוטל ובטח לא בשנתיים הקרובות - מה שכן, מתוכננות לעתיד 2 שינויים: 1. אוניברסיטאות יורידו את חשיבות הבחינה לטובת בחינות משלהן, ראיונות, עבודות וכו´ (כמו בחו"ל) 2. שינוי מתכונת הבחינה כדי שתתאים יותר למציאות. מי שעכשיו בכיתה י"א, ירוויח מזה - מי שאחרי צבא, שלא יבנה על זה

לא מדויק - קצת פרטים:

צריך לדייק: הפסיכומטרי לא יבוטל, אבל בקרוב לא יהיה תנאי הכרחי לקבלה. החל משנת הלימודים תשס"ד (שמתחילה באוקטובר 2003) יהיה ניתן להתקבל לכל אוניברסיטה רק לפי תעודת הבגרות. זו עובדה. בקשר לאופן שיקלול ציוני הבגרות - עדיין אין מידע וכנראה שכל אוניברסיטה וכל מחלקה תשקלל את הציונים בצורה שונה (תקראו את הודעת המנהל שלי). צריך לחכות לידיעונים שיתפרסמו בחורף הקרוב כדי לדעת. אין סיכוי שהאוניברסטאות יעזו להמציא עבודות או בחינות מיוחדות שלא קיימות היום. למה? - תקראו בהודעת המנהל. וזהו

למעלה