אז מה כבר יש?

אז מה כבר יש?

התערובת לגפילטע של תמר במקרר, פרוסות הגזר ממתינות להיכנס איתה לתנור
חזרת ביתית שדמעתי עליה
חרוסת כדי שתראה חומחומית כטיט
מטבוחה ענקית וריחנית
בשלבי הכנה- גירסה טבעונית לעוגה שהיתה עוגת הבית טרם פרוץ הטבעונות , עוגת שקדים ושוקולד. אם תצליח יפרסם מתכון. נסיון להשתמש בקצף חומוס במקום קצף ביצים...
חומוס בבישול לטובת סלט חומוס והעוגה
בצלים מיטגנים לטובת כבד קצוץ טבעוני על טופו ואגוזים...

ועוד היד נטויה

הילדים שאלו- מה נשים בצלחת במקום זרוע? בראש השנה היה לנו ראש כרוב במקום דג... אמרתי להם תהיו יצירתיים, נראה מה יעלו
 

יוספה 51

New member
התמקדתי עד עכשיו בניקוי הבית. אבשל רק מחר, מקווה שיספיק הזמן

אעשה פאי רועים, פלפלים ממולאים, סלט גזר, סלט כרוב, ומשהו שהומלץ מכאן- פירות יבשים מטוגנים מעל אורז נדמה לי. נשמע טעים, מקווה שגם יהיה כזה. גם אני תהיתי לגבי צלחת הסדר, כי גם ביצה לא אשים...
 
מה כבר יש...

קניידלך מוכנים, מחר רק אחמם
את המרק אכין מחר כי לא יהיה לו מקום במקרר הלילה

גפילטע-אלק, מוכנים - השנה הוספתי לתערובת כף חזרת מגוררת, יצא מעולה
לזניות אישיות עם שתי מליות: תרד, וקישואים קלויים עם גבינת קשיו, עם הרבה שום טרי. ביקשו לזניה במקום ממולאים! הכנתי והקפאתי, מחר אפשיר ואאפה
יהיו המון ירקות בתנור מסוגים שונים, כולל דלעת acorn פצפוניות שמצאתי הבוקר בשוק. עוד לא בטוחה אם לפנפן אותן או להשאיר ככה.
סלט מלפפונים עם הרבה שמיר וסלק סלק עם חומץ - כי זה מה שהיו אוכלים בסדר של ילדותנו (כי זה כנראה מה שאכלו הדורות הקודמים בווינה)

מצאתי בשוק גם קולרבי סגול שאפרוס ואקלה בתנור, ותפוזי ארגמן מעולים. נראה לי שמהם אכין לעצמי מיץ בבוקר
חרוסת אכין מחר, חזרת אכין ברגע האחרון כדי שתהיה חריפה חריפה
עוגה נראה לי תידחה למחר, וגם ממתקי תמרים.

למעשה זה די מעייף... אבל יהיה טעים
 
הקציצות יצאו מהתנור

גם קציצות חומוס קישואים יצאו מהמחבת ומחכות לרוטב חמצמץ שמירי
החומוס בדרך למעבד מזון
מחר מרק מאותה סיבה כמו תמר
לזניה עכשיו בתהליכים
תפוחי אדמה מחר
סלט קייל מחר וכרוב גם
סלק עכשיו בתנור מחר ייסלט
טפיוקה מחר
והחצילים נראה עם עוד הלילה או מחר המוצרלה מוכנה כבר
 
אז ככה

הכנתי 15 מנות - 1.5 ק"ג טופו קדיתא שהוא רק במיוחד, אולי טבעי כפרי רך יעזור.
חתכתי את בטפפו לנתחים יחסית גדוליםנניח 5 ס"מ אורך על 2 ס"מ רוחב. הנחתי בקערה רחבה. שפכתי על הטופו תערובת של שליש כוס סויה נ"ג, שליש כוס סילאן,שליש כוס חומץ אורז מעט שמן שומשום ושלוש כפות חמאת בוטנים.

הכנסתי למקרר ללילה.
בבוקר אידתי בסיר שש כרשות חתוכות למקטעים ארוכים יחסית, 5 גזרים לגפרורים.מעט מלח ופלפל שחור גרוס.נתתי לזה להשחים מעט מעט. את הירקות המרוככים הנחתי בתחתית פיירקס עגול רחב, עלךיהם פיזרתי את נתחי הטופו ומעל שפכתי את שארית הרוטב שנשאר בקערה. מעל פיזרתי בצל ירוק חתוך למקטעים וזילפתי העדינות עוד חמאת בוטנים. שומשום שחור מעל הכל ומכוסה לתנור. לפני ההגשה צליתי ללא כיסוי. נאכל בשמחה רבה מאד. מתאים לצד אורז לבן וערמת אפונה ירוקה.
 

ladybug6

New member
חגשמח לכולם!


אנחנו אורזים תינוקת אחת קטנה וחמודה ושני סלטים ונוסעים די רחוק למשפחה של הבנזוג. לא שוכחים לארוז גם מנשא כי כנראה שהערב הזה לא יעבור בקלות

&nbsp
חג שמח וטעים לכולם! שתהיו לטופו ולא לחיות מתות!
 

Gidi Shemer

New member
חג שמח לכולם

אנחנו חוגגים רק מחר. מאחל לכולם חג אביב טבעוני וטעים
 
למעלה