אז מה כן יודעת גב' פנינה זיו ???

אז מה כן יודעת גב' פנינה זיו ???

א. היא לא יודעת לענות אם בטיפולה אותה נערה מסכנה בת 15 שבהריון ? ב. היא לא יודעת אם אותה נערה שאביה זעק בבית הספר חזרה ללימודים ? היא כנראה יודעת לרשום מכתבים עם הרבה רעש .. אבל מה קורה עם התלמידים שזקוקים לסנדויצים .. ? מה היא עושה בשביל זה .. ? כלום ! לדעת להשמיץ , לבוז זה כך אחד יודע לעשות .. אבל מה עם התלמידים .. מה קורה עם החינוך בעיר הזאת .. מישהו יכול לתת תשובה .. ? כמו שהאזרח יעקובי אמר לפני שבועיים חינוך זה לא רק מי עבר בחינות בגרות .. זה גם מה שקורה במשך כל אותם שנים שהתלמידים נמצאים בבית הספר ,הקניית ערכים .. אזרחות טובה כבוד .. אבל איך אפשר לכבר אם אותה מנהלת חינוך תוקפת בכמעט "אלימות מילולית" את יושב ראש ועד ההורים .. דיבור נאות כבוד ההדי .. הם חלק מהחינוך גב' פנינה זיו . להתחמק משאלות להתעלם .. זה עוד סיבה ללא לדעת מה קורה . ערן ששאל אותה לגבי אותה נערה בהריון .. אני מאמינה ובטוחה שהיא לא יודעת מה קורה .. וכך גם לגבי אותה נערה בהשעיה .. מעניין מה יש לרוני בן שושן להגיד על זה .. ?

שכחתי לצרף ... הנה הכתבה ...

-------------------------------------------------------------------------------- משטרת אילת החלה בחקירה בעקבות מידע שהועבר אליה על ידי עיתון העיר אילת. על פי המידע שנמסר למשטרה מתברר כי אחד מבתי הספר באילת עבר על החוק ולא דיווח לגורמים המוסמכים על נערה בת 15 שנמצאת בחודש החמישי להריונה מקרוב משפחתה. עוד ידוע כי לנערה היסטוריה של שתי הפלות שכבר עברה, לא ברור אם ההריונות הקודמים קשורים גם כן לאותו קרוב משפחה. בית הספר בחר לטאטא את המקרה מתחת לשטיח בכך שהרחיק את התלמידה מבית הספר ללא טיפול פסיכולוגי או רפואי. דוקטורנט בהתמחות פסיכולוגיה קלינית, בני נדלר: "ההריון יכול להביא את הקטינה לצד הפסיכופתולוגי של בריאות הנפש". יושב ראש המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן: "המקרה חמור ומעיד על מצוקה גדולה". מנהל מחלקת נשים בבית חולים ´יוספטל´, ד"ר אבינועם צברי: "למרות הסכנות על יכולתה להיכנס להריון בעתיד, נהוג להמליץ לקטינה בהריון לעבור הפלה, אפילו בחודש שמיני". מנהלת ביה"ס מסרבת להגיב אדישה ומבולבלת נערה בת 15, לא מהתלמידות הבולטות בבית הספר, מצאה עצמה בשבוע שעבר במרכז אור הזרקורים הבית ספרי באחד התיכונים בעיר. זאת, לאחר שעובדת היותה בהריון מקרוב משפחתה, מצאה את דרכה משיחות הבנות בשרותים, לכלל האוכלוסייה הבית ספרית. לדברי חברותיה, הקטינה כבר עברה 2 הפלות אצל גניקולוג (רופא נשים) פרטי, כתוצאה מקיום יחסי מין עם אותו קרוב המשפחה. לדבריהן, הקטינה לא מבינה את גודל ועוצמת תגובת אוכלוסיית בית הספר, ומתייחסת בקלילות ואף באדישות להריון זה. לדברי הדוקטורנט נדלר: "הדבר יכול לבטא את מנגנוני ההגנה הלא בשלים של הנערה להתמודדות עם אירוע בסדר גודל שכזה מצד אחד, ואת חסכיה וצרכיה בתשומת לב משוועת מן הצד השני." עם היוודע דבר ההריון להנהלת בית הספר, צעדו הראשון והתמוה של אנשי החינוך, היה הרחקת התלמידה מבית הספר ושליחתה לביתה על ידי יועצת שכבתה. הרחקה שנמשכת עד עצם היום הזה. וככל הידוע, נכון לכתיבת שורות אלה, תחילת השבוע, הילדה ממשיכה שלא להופיע ללימודים. בהמשך, היועצת נכנסה לכל כיתה מכיתות שכבת הקטינה, סיפרה כי כידוע לתלמידים, נערה מבנות שכבתם נמצאת כיום בחודש החמישי להריונה, ופתחה לדיון לאורך שיעור שלם את נושא ההריון בקרב בני נוער. הנהלת בית הספר בחרה שלא להגיב כלל על אירועים אלו. אטימות בבחירתו של בית הספר להשתיק ולהחריש מקרה זה, מתבטאת בשיא כיעורה אדישות ואטימות מערכת בתי הספר בעיר. בראייתו את האינטרסים שלו, ושלו בלבד. טיפול בית הספר במקרה כלל את שליחת התלמידה הביתה ודיון אינטלקטואלי על בעד ונגד הריונות בקרב בני נוער בלבד. חס וחלילה שבית הספר ימלא אחר חובת הדיווח וידווח למשטרה ולרשויות הרווחה על ניצול ובעילת קטינה על ידי קרוב משפחתה הבוגר. חס וחלילה שידאג לטיפול נפשי ורפואי לקטינה. חס וחלילה שידאג שתמשיך להופיע בבית הספר, במקום לגרום להוקעתה והרחקתה מהמסגרת החברתית. וחס וחלילה שידאג להשלים לה את החומר הלימודי שהפסידה, בכל דרך אפשרית. ויותר מכך כשהעניין כבר מקבל תהודה ציבורית על ידי התקשורת, יכול בית הספר או משרד החינוך לקחת אחריות ולהגיד כי ידאג לנערה, ללימודיה ולצרכיה הנפשיים. אך במקום זאת מעדיף משרד החינוך למלא פיו מים ולשתוק. מצב מתדרדר דוקטורנט לנוירופסיכולוגיה בהתמחות פסיכולוגיה קלינית מ´אוניברסיטת חיפה´, בני נדלר: "מעל הכל מתנוססת השאלה, האם הקטינה תצליח למלא אחר חובותיה כתלמידה מן המניין וכאם במקביל? לדעתי, לא. תפקוד הקטינה כאם תלוי בסביבתה. כשאין סביבה תומכת ומתפקדת יתרחש מעין אפקט דומינו שבו הקטינה תעביר את כל חסכיה ובעיותיה הלא פתורות לתינוקה. בנוסף, יכול להיות שעקב חוסר בשלות האם ההריון ידרדר אותה לדפוסים לא בריאים מהעבר ויפגע עוד יותר בבריאות הנפשית שלה ושל תינוקה. ללא ספק, על הקטינה לקבל טיפול פסיכולוגי תומך מיידי. עקב גילה הצעיר, ניתן להניח כי הקטינה משתמשת במנגנוני הגנה שיכולים לפגוע בה ובתינוקה, כגון הכחשה והדחקה. עליה לקבל טיפול מעובדת סוציאלית או פסיכולוגית שתעזור לה להבין מה עובר עליה, היכן היא נמצאת ולעזור לה לעשות את הבחירה הטובה ביותר, ובכלל זה אם בכלל להמשיך את ההריון". חוסר בשלות מנהל מחלקת נשים בבית חולים ´יוספטל´, ד"ר צברי אבינועם: "ככלל, הכשירות ללדת מורכבת ממוכנות ביולוגית ומוכנות פסיכולוגית. מכאן, עבור קטינה הסיכונים קיימים משני הכיוונים. מבחינה ביולוגית סכנה לרעלת הריון ולידה מוקדמת; מבחינה פסיכולוגית, חוסר בשלות הקטינה ימנע ממנה להיות אמא בריאה ומתפקדת. ההחלטה על ביצוע הפלה, גם בחודש הראשון וגם בחודש האחרון, מורכבת מחשיבה של בעד ונגד. נגד – חשש לאי פוריות בעתיד כתוצאה מההפלה. בעד – אי בשלות נפשית להריון, לידה והורות. במקרה של קטינה, ללא ספק אי בשלות הקטינה להורות מאפילה על סכנות הפוריות וההמלצה היא לעבור הפלה". תגובות מבית הספר בו לומדת הקטינה נמסר: "בית הספר אינו מגיב לנושאים שיש בהם מצנעת הפרט, ואינו מעביר ולו גרגר מידע אחד, אלא לגורמים הנוגעים לדבר". דוברת משרד החינוך מחוז דרום, דלית וייץ: "משרד החינוך מנוע מלהגיב בשל צנעת הפרט וחוק הגנת הפרטיות". דובר המשטרה, סגן ניצב אורי מכלוף: "במקרה של בעילת קטינה ישנה חובת דיווח על פי חוק! למרות זאת, הנהלת בית הספר ורשויות הרווחה לא דיווחו לנו על כל מקרה שכזה. תודות לערנות ופניית ´עיתון העיר אילת´ חקרנו את הנושא והובהר כי הקטינה עברה לאחרונה לאילת, וכבר מוכרת לשירותי הרווחה באילת עקב בעיותיה הקשות". יושב ראש המועצה לשלום הילד בירושלים, ד"ר קדמן: "העובדה שישנה קטינה בהריון שלישי ואף גורם לא יודע ולא עורב חמורה מאוד. היכן היו כל הגורמים שהיו צריכים להתערב?! הקטינה צריכה ללמוד, להתפתח ולהתבגר – ולא להיות אמא. כמו שלא מרשים לקטינים לנהוג ולבחור, כך היא לא בשלה להורות. צריך להיכנס לעובי הקורה ולהבין מה קרה כאן וכיצד קטינה מצויה כבר בפעם השלישית בהריון, אפילו בעזרת בתי משפט. {פורם בעיתון העיר אילת - עכשיו בדוכנים www.ha-ir.co.il }

תגובתי לדיון המרושע...

שנערך אודות אותה נערה בבית ספר בגין היום בבוקר, בתוכנית הרדיו. אני, תלמידת בית ספר בגין, וכרגע, הנושא המדובר ביותר בבית הספר שלנו הוא "הנערה האלמונית שנדפקה על ידי הבן דוד שלה" ואולי אני צדיקה בסדום או אולי סתם בעלת מוח מעוות אבל אינני חושבת שזה עניינו האישי של אף אחד. כבר הוצאתי את זעמי בפורום הנוער האילתי, שגם שם נפתח דיון מרנין על אותה ילדה, למה, איך, כמה, מתי ואפילו במה היא תעבוד כשהיא תהיה גדולה אמרו שם. ולמה? כי אותה ילדה בכיתה ט´ - "הקטינה בהריון" הפכה את בית הספר לנקודה החמה של הרכילות, הילדה היא כעת מרכז העניינים וכולם סביב זה - בלי סיבה מוצדקת. והיום, להפתעתי המרובה, אותם אנשים אינטליגנטים שיושבים בתוך תאי הרדיו, עוסקים באותה רכילות מרושעת שאני מגנה כל כך. ולהפתעתי הרבה עוד יותר, באחד מהעיתונים המקומים מתנוססת כתבה הגונה על אותה ילדה שצפויה ללדת. האם לכלי התקשורת אזלו הנושאים התקשורתיים לדון בהם? האם הבחירות כבר ´פאסה´ אז כעת התפנה זמן לרכל קצת על התושבים? האם אין לאנשים עיסוקים טובים יותר מלבד רכילות מרושעת? ולמה אף אחד לא טורח לברר מה שלום הילדה במקום לבקר אותה? הילדה את טעות חייה עשתה, ווודאי תשמחו לדעת שגם בבית ספרנו היא חדלה להופיע, בדיוק בגלל נוער כזה, נוער להורים כאלה, שזאת בעיני בושה ציבורית להכנס לחייה של הילדה שסביבה יש גם הורים ומשפחה- עוד צד שנפגע בסיפור. אם היה חס וחלילה קורה אותו המקרה לי , ו´תודות´ לכל העיסוק התמידי סביב זה, בכלי התקשורת והמדיה, אני כבר מזמן הייתי חותכת איזה וריד או שניים. הדיון הזה ובכלי התקשורת בכלל הוא דיון מכוער, מציצינות לשמה וחוצפה שאין כדוגמתה ויש להפסיק עם זה תכף ומיד.

תוספת קטנה

עוד בתוכנית הועלתה מנהלת החינוך פנינה זיו - שסרבה בתוקף להגיב לערן ואני חושבת שאולי יש עוד מוח הגיוני בסיפור, וטוב לדעת שאנשים 'למעלה' חושבים כמוני. הסירוב בתוקף מצידה, גרם לי לחוש ביטחון והגנה מצד גורמי החינוך. ולעוסקים במלאכה, מנהלת בית ספר בגין, ולפנינה זיו ישר כוח. ולסקרנים- הבעייה מטופלת.

JUAN1

New member
נאיבי מצידך ילדה

את באמת חושבת שהמנהלת שתקה לטובת הילדה ? היא שתקה כדי להסתיר את הבושה של בית הספר ששלכו את הנערה הביתה ויפה שמדברים על זה , אולי מתוך איכפתיות לילדה וכעס כלפי הבית ספר. לגבי המנהלת וכל המורים בבית הספר , יישר כח בסימן שאלה גדול.

טעות בידיך

לא שלחו את הנערה הבייתה היא הלכה על דעת עצמה - מהעלבון והבושה ואני יודעת את זה מקרוב יישר כוח למורים וההנהלה בסימן קריאה ולא שאלה. הם בוחרים לשמור על פרטיות הילדה הבושה היחידה פה מופנת אל התקשורת

נופר, אני חושב שאת טועה

ואת לא רואה את התמונה כולה. העיסוק התקשורתי בקורה בתוך כותלי בתי הספר אינו עיסוק רכילותי ואינו נובע מחטטנות. הנושא נובע מהחשש והדאגה עקב הקורה בין כותלי בתי הספר. אני לא יודע מה את חושבת על הקורה היום במערכת החינוך. אבל ישנה ירידה מדאיגה ברמת הלימודים בהשוואה לקורה בעולם, ישנה עליה ברמת האלימות, וכל האוירה סביב מערכת החינוך מדאיגה בדיוק כמו שמדאיג מה שקורה בכל המערכות הציבוריות היום. לתקשורת יש תפקיד והוא להביא את הדברים לידיעת הציבור. על הציבור לדעת מה קורה. לפני יותר מ 20 שנה יצאתי במשלחת נוער של משרד החינוך לארה"ב. הייתי בכיתה י"א. נתנו הרצאות בבתי ספר ברחבי ארה"ב על הקורה בישראל. אני זוכר שנדהמתי שהסתובבו בנות בהריון בבתי הספר שם. אחרי ששמעתי על המקרה האחרון השבוע דיברתי עם כמה ילדים בתיכוניים גם כאן באילת וגם בירושלים (אני עובד שם עם בני נוער פעם בשבוע), גיליתי שזה לא חריג גם היום שנערות בהריון מסתובבות בבתי ספר. מערכת החינוך חייבת, אם זה המצב, לגלות יותר אחריות לגבי מקרים פרטניים. זו דעתי ולכן אני חושב שחשוב לתת לנושאים האלו במה ערן

ערב טוב נופר ..

קראתי את התגובה שלך עוד מאחרי הצהרים .. וכל מה שחשבתי זה , כמה את תמימה .. התקשורת באילת ומאחר ואילת היא עיר קטנה ואפכת לתושבים ממה שקורה בעיר שלנו .. ומה לעשות אם סיפור כזה הוא אייטם .. עם כל הכבוד לאותה נערה שלוש פעמים .. תעשי לי טובה , דיון שכזה טוב שיהיה ותשאלי למה ? אני אענה לך .. כי אולי בפעם הבאה שנערה אחרת תגיע למצב כמו של אותה נערה היא תחשוב פעם ואולי פעמים ואולי מי יודע שלוש אם היא רוצה להיות באותו מצב כמו של אותה נערה אומללה . אותה נערה אומללה הרסה לעצמה את הנערות שלה ... את גיל התיכון את גיל הטיפשעשרה וחבל . פעם אחת טעות בסדר .. פעם שניה מראה שאין פה חכמה רבה .. פעם שלישית זאת כבר טיפשות .. ואני לא באה בטענות אליה .. אני באה בטענות להורים שלה למערכת החינוך שלא מצאה לנכון ללמד אותה אמצעי מניעה .. עכשיו אני רוצה להתייחס למה שהיה היום . פנינה זיו שאותה את מעריכה כלכך עלתה לשידור היום וממש ביזתה את מעמדה את תפקידה ואת עצמה . היא לא ידעה בכלל במה מדובר ובחרה להוציא לפועל את זכותה שתיקה .. אף אחד לא בית הספר לא משרד החינוך לא ההורים ולא משרד הרווחה ידעו ממה שקרה וכל האשמה רק עליהם . עכשיו שהטיפול בידי המשטרה אני מאוד מקווה שימצאו דרך לפתור אותה מבלי שאותה נערה תאבד עוד מנערותה . ולסיום , אני לא מבינה איך בכלל היא הגיעה למצב הזה .. כשאני הייתי תלמידה בתיכון .. סקס היה הדבר האחרון שחשבנו עליו .. לימודים לימודים ועוד לימודים .. חבל שהיום המתירנות החופשיות יצאה מכלל שליטה . לכו למסיבות ותראו איך נראות בנות טיפשעשרה מתלבשות .. ואני שואלת פה את ההורים - הייתם מוכנים שהבת שלכם תתלבש כך .. ? וכמו שפילוביץ היה אומר, מבחן התוצאה .. כשמשחחרים את הרסן החיה משתחררת ומאבדת שליטה . {זאת כמובן הדעה שלי , מקווה שגם אם יש כאלה שלא מסכימים לה שיכבדו אותה . סוף מעשה מחשבה תחילה .}

שלום שרון....

קראתי את מה שכתבת ואני חושבת שהתמימות היא תכונה שאני מקווה שלעולם תישאר לי ואני מאחלת לכולנו שלעולם לא נאבד את התמימות. לחלק הראשון המתייחס לנושא המין ונערות בהריון, אזי צר לי שאני בעצם אולי מחדשת לך, ישנם נערות בהריון חוץ מהילדה שעליה מדובר, תתפלאי יש אצלנו בבית ספר אפילו ילד שהוא אבא !!! נערות נכנסו להריון מאז ומעולם ועברו הפלות בסיוע צוות בית הספר וגורמי הרווחה ולא דיברו על זה בתקשורת אלא דאגו לטפל בבעיה ולתת את מקסימום התמיכה שאיפשרה לנערות רבות להמשיך את חייהן ולימודיהן למרות הכל. על דבר אחד אנחנו מסכימות ואין צל של ספק שלקיים יחסי מין בגיל כל כך צעיר זהו משגה חמור והרסני והרי התוצאות ידועות מראש ולראייה כל העיר מדברת על זה. לנושא החינוך, אני חושבת ש"הבעייה", בעצם היא מתן חינוך מיני לילדים ובני נוער... וזה עדיין אצלנו טאבו. מפחדים לדבר על זה,, שחס וחלילה בני הנוער לא יתעודדו ויקבלו לגיטימצייה ל"קיים יחסי מין". חינוך מיני צריך להתחיל בבית ספר יסודי... עוד בשלב של הנגיעות והנשיקות הראשונות. שם צריך להתחיל. בתיכון זה מאוחר מידי. את הסדנאות לחינוך מיני צריכות להעביר מנחות מקצועיות ולא מורות ביישניות במבוכה. לגבי הערתך בנושא הביגוד, אזי לדעתי האישית, אין קשר בין הדברים !!! להריון יכולות להיכנס כל הבנות, בגין העובדה שיש להן מערכת ביולוגית שמאפשרות זאת. אין הגנה בלבישת חולצת בטן קצרצרה או חולצה ארוכה ואפילו סוודר, הם לא אמצעי מניעה !!! והערה אחרונה לגבי פנינה זיו. כן אני מאוד מעריכה אותה. קשה לנו לפרגן, להעריך את העבודה הקשה, את ההתמודדות היום יומית בניהול מערכת גדולה כל כך. מערכה את הכישורים המקצועיים והאישיות. נדיר במקומותנו.

אוי ואבוי ..

אני פשוט מזועזעת ממה שאת מספרת עכשיו .. איך יכול להיות שהיום ולהזכירך אנחנו בשנת 2003 ישנם תלמידות בבתי ספר תיכוניים שנכסות להריון .. ? חינוך מיני .. בזה את צודקת צריך ללמד עוד בשלבים הצעירים ולא לפחד מזה .. ללמד להזהר מהריון ממחלות זה לא מילה גסה זה טוב ורצוי כדי למנוע מקרים כאלה . האמת , מאוד קשה לי עם מה שאת אומרת .. איך מגיעים למצב כזה שיש הרבה כמו שאתה אומרת תלמידות שהיו בהריון ואפילו תלמיד שהוא אבא .. איפה ההורים , המורים , הרווחה ולבסוף המשטרה ? אם אני לא טועה יחסי מין עם נערות זה עברה על החוק לא ? במערכת החינוך של היום רואים הרבה "זלזול" בכל מה שקשור לחינוך מיני . אבוי ואבוי לנו אם כך מתנהלים הדברים . אני כן חושבת שיש קשר בין בגדים לבין מין .. כשנערה לבושה חשוף שכמעט ואין על גופה בגדים שמכנים זה עושה משהו לבנים . ואל תגידי לי שלא . נכון , בגדים זה לא אמצעי מניעה אבל מצד שני הם אמצעי למנוע את התוצאה . לתלמידים כאלה כנראה אין הורים שאפכת להם כלכך מהילדים שלהם אחרת זה לא היה מגיע למצב כזה . אני לא יכולה לתאר תגובה של ההורים שלי אם הייתי מודיעה להם שאני בהריון ועוד בפעם השלישית ... ואני בסך הכל בת 16 אולי אני שמרנית בדעות שלי , אולי אני לא "קולית" ואולי אני מיושנת בצורת המחשבה שלי אבל אני יודעת שאני אעשה הכל כדי שהבת שלי לא תגמור לעצמה את העתיד בצורה כזאת . מבחן התוצאה .. שרון

אני שמחה שאנחנו מסכימות

ואכן, יחסי מין עם נערה בגילה קטן מ17 הוא עברה על החוק. אין 'זלזול' בכל הקשור בחינוך מיני, יש בושה ומבוכה- ולא בצדק. יחסי מין הינם טבע האדם, ולכן בית הספר בהעברת שיעורי חינוך מיני בנושא אמצעי מניעה תעשה מצווה ולא מתן לגיטימציה. התלמידים לא זקוקים לעידוד, הם מעודדים מספקים. הן מההורמונים שמשתוללים בגופם התמים והן מהבשר החשוף והמרצד לנגד עינהם. לכן, על בית הספר לגלות קצת יותר פתיחות והסתכלות קצת יותר לצדדים ולא תמיד קדימה, מפני שבני נוער כן מקיימים יחסי מין, וכנראה שגם לא זהירים, אולי מפני שהם לא מודעים, אולי מפני שלא נגיש להם אבל התוצאה נשארת אותה תוצאה.

ולמה נראה לכם דבר כזה?

בגלל שאני מפגינה קצת עניין ואינטלגטיות? לא כל הנוער מעשן סמים ונכנס להריון ותופתעו לדעת
אני נופר בת 16 וחצי לומדת בכיתה יא´2 בבית ספר בגין בכיתה עיונית מוגברת ואפילו קוראת ספרים.

s2369

New member
נופר את מדהימה

נופר חמודה, את מדהימה בדעותייך ובידיעותייך אל תתייחסי לכאלה שמנסים ...... את פשוט נערה חכמה שמאוד נעים לקרוא את כל מה שכתבת, גאה בך!

../images/Emo9.gif תודה תודה

אילתייייייי יקר, אם אתה נחוש כ"כ לבדוק אודותי, אתה יכול גם לקבל את תעודת הזהות שלי.

למעלה