אז מה לשבת?

אז מה לשבת?

הארגז המהמם והמנחם הגיע
הארגז שאני כבר מתגעגעת אאליו למרות שיש לנו עוד שבוע איתו...
אנחנו עוברים לצפון הרחוק, מקווה למצוא חלופה הולמת, מגוונת ונפלאה כמו הארגז של חובזה...

בכל מקרה מה הגיע?
קלחי תירס לבן מתוק שיש לי נטיה להכניס לסלט
חצילים שלושה שיגיעו כנראה לתנור
ערמה של לוביה טריה ורכה
נתח דלעת גדולה ודלעת ערמונים גדולה
הרבה עגבניות שרי אדומות שיכולות להצטרף לצהובות ולירוקות הלחי שיש במרר
חסה
צרור עלי נענע מהממים
פטרוזיליה
מלפפונים ועגבניות רגילות
תרד ניוזילנדי

אוח מרחיב לב
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
ליום שישי עדשים לשבת שעועית לבנה

לשעועית לבנה אני מוסיף זרעי חמניות וסלט וכל זה לצהרים.
אני מנסה כבר כמה ימים להוריד ביצים. אם זה יצליח אעדכן.
פשוט ביצים עושים לי גועל. וזה נראה לי אכזרי לאכול אותם.
במקום ביצה אני אוכל זרעי חמניה. אבל גם שקדים ואגוזים באים בחשבון.
 

גםאני5

New member
אם יש רעיון למשהו טעים שמשדך קטניה כלשהי

(בעיקר שעועית) ותפוחי אדמה עם רוטב טעים אשמח להשראה. חוץ מזה יש עגבניות (רסק)בצל ותבלינים ו..זהו
כרגע
 

גםאני5

New member
נ"ב מי יודע\ת איך מתבלים בשום גבישי? כדאי לטגן אותו עם

הבצל או להוסיף בשלב שבו מוסיפים את שאר התבלינים היבשים?
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני אוהב את השידוך של תפוח אדמה אורז ו שעועית ברסק עגבניות

זה מנה שאכלתי מילדות . עוד אמא היתה מכינה אותה
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
הסתכלתי בספר בישול שהיא הייתה משתמשת- של ויצו ומטבלים ב

שום כתוש, מלח, פלפל שחור בצל שלם חתוך כמו כן מוסיפים שמן- ואופציה - שהיא לא היתה משתמשת היא להוסיף קצת קמח.
את התבלינים והרסק עגבנית מוסיפים לתבשיל אחרי שהשעועית התרכחה. ומבשלים זמן מה ביחד.
 

ladybug6

New member
תבשיל כזה זה אוכל בסיס אצלי בבית

אמנם זה יותר חורפי מאשר קיצי אבל האמת היא שזה לא משנה, זה טעים בכל מזג אוויר :)
הנה דוגמה למתכון כזה מהבלוג, יש בו עוד כמה וריאציות דומות אבל זו הכי מדויקת למה שתיארת, ואפשר כמובן להחליף את סוג הקטנית לכל סוג קשה אחר:
http://tivonim-blog.co.il/תבשיל-שעועית-לבנה-ברוטב-עגבניות/
 
חמין

או רוטב להגיש עם אורז צהוב או לבן/ קוסקוס
שעועית שהושרתה כראוי ובושלה במים בלי מלח עד ריכוך מלא.
תפוחי אדמה שנאפו בקליפה או בושלו במים , מקולפים ובקוביות.
בסיר בצל מוזהב בשמן, עליו השעועית ותפוחי האדמה +רסק עגבניות ומים למידת הסמיכות הרצויה, לתבל היטב בתבלינים כמו כורכום, כמון, קארי... מלח ופלפל שחור או אדום חריף.כפית שטוחה סוכר חום., לכסות ולתת לזה כמה דקות יחד.

סלט שעועית לבנה, קוביות תפוחי אדמה, בצל קצוץ קטן, צרור פטרוזיליה קצוץ דק, מלח ,פלפל שחור, שמן זית, רבע כוס חומץ משובח,3 שיני שום מקוצצות דק בסכין. אפשר להוסיף עגבניה טריה בקוביות ופלפל אדום גם. לערבב היטב ולתת לזה לנוח.
מתאים לצד אורז /חיטה מבושלת / בורגול/ קוסקוס.
 

smaak

New member
כשהיינו בטיול

טיילנו יום אחד בעיר אאוסטה, על הגבול עם צרפת, מעברו השני של המון בלאן,
עיר מקסימה. בכניסה היא נראית כמו רדיאטור ספרינגס (הורים לילדים קטנים ידעו למה אני מתכוונת),
אבל המרכז יפייפה, מלא חנויות קטנות, ונראה שהרשתות הגדולות עדיין לא הצליחו להשתלט על החלקה הזו.

קניתי שם תערובת של קטניות ועדשים לבישול מהיר.
והיום הכנתי ממנה מרק, ביחד עם המון ירקות ועשבי תיבול, טחנתי אחר כך.
מהחלק השני של השקית הכנתי תבשיל:

בצל מטוגן, פטריות שנטרל מיובשות שהשריתי במים חמים ושמפיניון חומות, קצת ציר ירקות והתערובת אחרי שכבר עברה בישול. קצת תבלינים וזהו.
בגזרת הפחמימות- תפוחי אדמה וגזרים צבעוניים בתנור.

יש לי עוד הרבה עגבניות שרי צבעוניות, דלוריות מיניאטוריות, קניתי פסטות שונות באיטליה שאולי גם הן תמצאנה את דרכן לסיר, ברוקולי, אולי תהיינה קציצות כי קניתי גם תרד. עוד לא ברור.
 
גיליתי (באיחור) את נפלאות קמח העדשים

אתמול עשיתי ניסוי והכנתי לביבות ירק - יצא ממש מוצלח
חושבת להכין לביבות שמנות ברוטב "חריימה"

עוד בתכנית קארי סלק - אם כי יש לי הרגשה שרק אני אוהב את זה
סלט פסטה כלשהו
חלות
עוגות שמרים לפריזר שיהיה לשבירת הצום
 

ladybug6

New member
פה המצב לא נראה מזהיר בכלל

סתימה רצינית בצנרת משותפת, כבר יומיים המטבח לא שמיש ובעיקר מדיף ניחוחות שהשתיקה יפה להם. רק היום מגיעים לתקן את זה ואלוהים יודע מתי יסיימו אז ככל הנראה מחר יוקדש בעיקר לנקיון וסדר של הכאוס שהולך פה בימים האלה..
בישולים לא נראה כאילו יקרו כאן
 
אצלנו

ימבה אוכל, אבל קצת של עניים
לא עשינו קניות השבוע.

פסטה "גורמה" שבושלה בתוך רוטב עגבניות שעשוי רק מעגבניות טריות שהורדתי להן את הקליפה+ עדשים כתומות שהסמיכו אותו+ שום טרי ועלי בזיליקום טריים ואורגניים מהגינה.
מג'דרה עם הל ובהרט. טעים לדעתי.
סלט ירקות עם סלק חי.
תפוחי אדמה, גזר ובצל בתנור.
כרובית בבלילת פירורי לחם מטוגנת.
קידשנו על לחמניות כי נשארו הרבה ממפעל שעשינו השבוע [אני לא אוכלת לחמניות, אבל זה היה משעשע].

מעבר לזה אוכל של עניים אפילו יותר- פיתה עם טחינה וסלט.
לצהריים נחפש שאריות מאתמול בערב, אם הן לא חוסלו עדיין.

חייבים לעשות קניות.
 

ladybug6

New member
עניים או לא

זה האוכל הכי טעים שיש, ונשמע לי מצוין..
 
למעלה