אז מה מבשלים לשבת ???

אז מה מבשלים לשבת ??? ../images/Emo174.gif../images/Emo48.gif

סוף השבוע מתקרב ואיתו הבישולים .... אז מה אתם מבשלים לשבת ???
 

למוןדבש

New member
נוסעים לאמא...../images/Emo13.gif

אני בטח אאפה, ומקווה למצוא מצלמה שעובדת למען קליעת החלות...
 

מירבושש

New member
אז ככה - לא סופי

עוף עם אורז וירקות בתנור קציצות עוף מטוגנות מרק אפונה קיגל תפו"א עוגה כושית (כמו של יום הולדת)
 

למוןדבש

New member
ואחותי המקסימה אפתה

עוגיות שוקולד צ'יפס של "בישולה", הפעם עם שוקולד צ'יפס לבן! יאמי...
 

למוןדבש

New member
תהייה גם עוגת גבינה אך היא עדיין בתהליכים...

תמונה בהמשך! שבת מקסימה לכולם!
 

פלפלת50

New member
עוף בסגנון הודי

למוןדבש גוררת את פלפלת50 למשימות לטובת הפורום! פלפלת רגילה לבשל לבני המשפחה והנה פתאום כל תבשיל מקבל תמונה! אני מקווה שזה יהיה המעשה הטוב שמסיים את השנה ופותח שנה חדשה! בבריאות ובתאבון! עוף בסגנון הודי: 2 עופות חתוכים ל-8 (או כפי שאוהבים), אני מורידה את העור כך התבלינים נספגים יותר טוב לדעתי. בסיר גדול ושטוח:
פורסים לעיגולים 7-8 בצלים, כרישה אחת ו 7-8 שיני שום כתושים. מטגנים קלות ומוסיפים את התבלינים הבאים: מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה כורכום קינמון (די הרבה) מעט אגוז מוסקט
מערבבים הבצל עם התבלינים.
מניחים על מצע הבצל את חלקי העוף ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים לא צריך להוסיף נוזלים!!!
לאחר כשעה הופכים את העוף כדי שישחים מכל הצדדים!
אם אין מספיק רוטב בשלב הזה, ניתן להוסיף 1/4 כוס מים. בדר"כ יש מספיק נוזלים.
מוציאים את העוף לצלחת הגשה.
על המצע הנותר בסיר מניחים פרוסות תפוחי אדמה (7-8 תפו"א, לפי הצורך) ומבשלים על אש נמוכה עד שמתרכך כ-30 דק'. לפי הצורך להוסיף עד 1/2 כוס מים. אני הוספתי הפעם גם דלעת. אופן בישול זה נותן ארוחה חגיגית בסיר אחד! בתאבון! בקערה גדולה הניחי את תפוחי האדמה ומעליהם את העוף וכך ניתן לחמם על הפלטה את כל הארוחה בכלי אחד ולהגיש!
 

יוכי68

New member
אומנם מוצאי שבת אבל להלן מה שהוכן לשבת

למתכון זה הגעתי בזכות CLCL חנהלה שתמיד מציעה מתכונים מכל מיני אתרים....שוטטתי באתר שהציעה והגעתי למתכון...קפצתי על המציאה כי אני לא אוהבת להיות בשרית במיוחד שיש עוגות גבינה........... ניסיתי ויצא מוצלח ביותר........שווה לנסות! שיניתי מעט את המרכיבים, אך בגדול אותו מתכון.
 

יוכי68

New member
ליאפרק - קציצות בשר ואורז -לפי מתכון של פירגה

הכנתי קציצות גדולות וטעימות....הילד הקטן קרא לזה "מעדן בשרי" והבעל אכל שתי לחמניות מלאות בקציצות והתלהב.........ושוב תודה לפירגה על מתכונים מעולים! ליאפרק - קציצות בשר משולבות אורז ומבחר תבלינים ----נוסח מרוקו מטוגנות בסולת מבושלות וסופגות רוטב עדין מאת:פירגה הגיעו מראש פנה דרך אמא שלי –מישהי בשם:פרחה.(מתכון נוסטלגי) שמים בקערה: 2\1 קילו בשר טחון כמון כורכום פלפל שחור כוסברה קצוצה ביצה 2\1 כוס אורז יבש בצל מגורר תפוח אדמה מגורר לשים ומכינים קציצות שטוחות - הכנתי גדולות טובלים את הקציצות ב: בסולת ואחר כך בביצה טרופה ומטגנים מ-2 הצדדים במעט שמן. מכינים רוטב: הערות שלי/פירגה בצד מטגנים 2 בצלים קצוצים פרוסים דק ומזהיבים -טיגנתי 4 בצלים גדולים מוסיפים 2 עגבניות קלופות קצוצות קטן - שמתי 4 כפית פפריקה- שמתי 2 כפות מלח 2\1כוס מים הוספתי עוד במהלך הבישול הרוטב נמוך. מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה מכניסים את הקציצות ומנמיכים להבה קטנה ממשיכים בבישול עד שכמעט ולא נותר רוטב בסיר. הרוטב כולו נספג בקציצות והן מאד עסיסיות תהנו
 

יוכי68

New member
עוגת שייש מעוצבת

מכינים עוגת שייש פשוטה ומעצבים אותה בסגנון עוגת הספירלה של קרין גורן......לוקחים קיסם ומושכים מהמרכז והחוצה והפוך מהטבעת החיצונים לפנימית וכך מתקבל פרח .....הבעייה היתה לאחר האפייה..העוגה "התפוצצה" מעט והעיצוב "התפקשש" קצת - לא נורא........אהבתי. היו כמה שינויים קלים שעשיתי: במקום קמח רגיל ואפייה שמתי קמח תופח ובמקום שוקולד מומס שמתי שתי כפות ממרח שוקולד פרווה....לא הוספתי שוקולד צ'יפס. העוגה עדיין חמה ולא יודעת מה טעמה- אדווח. עוגת שיש עשירה ומעוצבת/ רבקושית המצרכים: 3-2.5 כוסות קמח אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סודה לשתיה 3/4 כוס שמן 4 ביצים 1.5 כוס סוכר סוכר וניל 1 כוס מיץ תפוזים טבעי גרידת תפוז- מתפוז אחד 150 גר' שוקולד מריר רבע כוס שוקולד צ'יפס אופן ההכנה: מערבלים יחד את השמן הביצים הסוכר והסוכר וניל. מערבבים את הקמח הא.אפיה הסודה והמלח ומוסיפים לסירוגין לתערובת היבשה יחד עם המיץ. מחלקים את התערובת לשתי קערות. ממיסים את השוקולד המריר ומוסיפים לאחת מהקערות (אני מוסיפה גם קצת מים כדי שיהיה פחות מוצק- זה יעזור לעיצוב...) את הגרידת תפוז והשוקולד צ'יפס מוסיפים לתערובת השניה. לעיצוב: משמנים תבנית או מצפים בנייר אפיה ועכשיו לסירוגין שופכים מהתערובת הבהירה והכהה לאמצע התבנית אחד בתוך השני כך שיוצאים מין חישוקים בהיר, כהה, בהיר... וכך הלאה... בעזרת סכין/ קיסם מעצבים צורות אני אוהבת ליצור פרח מבחוץ לבפנים מחליקים את הסכין או ההפך או אפילו אחד מבחוץ אחד מבפנים 180 מעלות בערך 40-50 דקות תבנית בקוטר 26 בהצלחחחחהההה!!!
 

יוכי68

New member
עוגה מוסית טעימה

העוגה מורכבת משכבה של טורט ומעליה ממרח שוקולד ואגוזים ומעליה שכבה של קוקוס וחלבונים ומעל מוס שמורכב משמנת מתוקה, ממרח שוקולד ואגוזים, חלב ואינסטנט פודינג וניל............מתכון מסודר למי שיבקש.............מעדן אמיתי!
 

יפית מן

New member
יוני 68 את תותח../images/Emo213.gif../images/Emo106.gif../images/Emo45.gif

רשמתי את כל המתכונים שלך והכל ייושם לחג ישר כח לך אני מוקסמת מכל מה שאת מבשלת ואופה כל הכבוד לך נלמד ממך הרבה מרשמים בפורם גאון מי שהמציא את הפורם הזה מיודעינו,מנהל הפורם בהצלחה לך ולעוזרתך ...ישר כח לכם
 

עופרה1T

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל אפשר בבקשה מתכונים. או שזה פורום רק בשביל להזיל ריר?
 
למעלה