אז מה נאפה במטבח לשבת?

• פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
אז מה נאפה במטבח לשבת? ../images/Emo212.gif

אצלי כאמור עוגת מוס אגסים מאושפזת במקרר למחר בערב, וחוצמזה מאחר וקיבלתי משלוח מנות ענקי באיחור, יש מלא עוגיות מכל מיני סוגים, וגם נשארו אזני המן שאני הכנתי, אז כל המשפחה תצטרך לעזור בחיסול הטרור

bali

New member
מנהל
עוגת מוס אגסים - מתכון ותמונות ../images/Emo212.gif

בפעם הבאה שאכין אותה אצלם סדנה צעד צעד, הפעם רק המתכון ותמונה מבחוץ ומבפנים. רק שתדעו, שהעוגה לא מסובכת להכנה כמו שזה נראה מאורך המתכון. עוגת מוס אגסים לבסיס: 200 גרם ביסקוויטים פשוטים מרוסקים 100 גרם חמאה ללא מלח קורט קינמון לאגסים מבושלים: (אפשר במקום לבשל אגסים להשתמש בשתי קופסאות שימורים של חצאי אגסים בסירופ, ולשמור קצת מהסירופ שלהם) 8 אגסים גדולים ומוצקים 2 מקלות קינמון 1/2 כוס סוכר 2 כפות מיץ לימון מים לכיסוי למוס: 4 ביצים מס' 1 250 מ"ל שמנת מתוקה 1 כוס סוכר רסק מ 4 מהאגסים המבושלים 21 גרם ג'לטין (שקית וחצי) 1/4 כוס מי ברז לעיטור: 8 חצאי אגסים מבושלים אופן ההכנה: מתחילים בלבשל את האגסים - חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה. בסיר שמים מים, מוסיפים דבש, מקל קינמון, ומיץ לימון. מרתיחים את הסירופ ומוסיפים לו את חצאי האגסים, ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין מוצקים (10-15 דקות). מקררים את האגסים מסננים אותם ושומרים מהנוזלים 1/2 כוס. מערבבים ביסקוויטים מרוסקים עם 100 גרם חמאה מומסת ומרפדים את התחתית של תבנית קפיצית בתחתית פירורים. מהדקים ושמים במקרר עד שהתחתית מתקשה. מרסקים 8 חצאי אגסים עם מעט מנוזלי הבישול שלהם לרסק. מקציפים 4 חלבוני ביצה עם חצי כוס סוכר לקצף יציב. מקציפים 4 חלמונים עם חצי כוס סוכר נוספת לתערובת תפוחה ובהירה ומקפלים לתוך החלבונים. מקציפים שמנת מתוקה ללא סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הביצים. מוסיפים לתערובת את רסק האגסים ומקפלים. מערבבים את הג'לטין עם 1/4 כוס מי ברז ומניחים למים להיספג בג'לטין. מחממים את הג'לטין שספג את המים ונקרש או 10-20 שניות במיקרוגל או על אדים. מערבבים לוודא שהכל נמס.מערבבים את הג'לטין עם 2-3 כפות מהמוס ואז מוסיפים את הג'לטין למוס כולו. עיצוב העוגה: מוזגים שכבה דקה של המוס על תחתית הביסקוויטים. מניחים על התחתית 8 חצאי אגסים מבושלים כשהחלק המעוגל כלפי מעלה. מוזגים את המוס על האגסים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות, רצוי לילה שלם. מומלץ לשים על דפנות התבנית שקף לעוגות לפני מזיגת המוס על הבסיס לשחרור קל יותר של העוגה. לקישוט מיוחד של הדפנות כמו בתמונה: לפרוס 2-3 חצאי אגס לפרוסות דקות לאורך האגס, להניח את פרוסות האגסים בצמוד לשקף על הדפנות הפנימית של התבנית, ואז לשים חצאי אגסים על בסיס העוגה ולמזוג את המוס מעל הכל.

../images/Emo124.gifענבל דחוף סדנא ווירטואלית../images/Emo88.gif

העוגה נראת פצצה איזה יופי!!!

bali

New member
מנהל
תודה רבה ../images/Emo13.gif סדנה בפעם הבאה שאכין כזו עוגה

מבטיחה

bali

New member
מנהל
אם היה לי אישור לכתוב אצלך...

משום מה לפני כמה זמן קיבלתי מייל שהאישור שלי לכתוב בקומונה שלך הסתיים. אני בטוחה שזו טעות אבל כרגע אני לא יכולה להיכנס לקומונה.

hk53

New member
|עוגת המוס אגסים מקסימה ../images/Emo3.gif

כל פעם שאני רואה את יצירותיך אני מתלהבת מחדש בעוגות של כל כך אסטטיות ויפות שתמיד מתחשק להכין אותן כל הכבוד לך ויבורכו ידיך

bali

New member
מנהל
תודה רבה על המחמאות הענקיות ../images/Emo9.gif

bali

New member
מנהל
ופרוסה מהעוגה - מבט לתוך המוס והפרי שמוחבא בו

למעלה