אז מה נסגר עם הויטמין K והמשחה?

אז מה נסגר עם הויטמין K והמשחה?

היום ביקרו אצלי המיילדות פאם וג'סי. הבייבי עדיין במצג ראש, הלב פועם בחזקה, ואצלי הכל תקין. הבית "אושר" ללידה והכל נראה על הכיפאק. קיבלתי דף עם פרטים של בדיקות/פרוצדורות שאני צריכה להחליט (לא ברגע זה, אני יכולה להגיד להן גם בלידה) אם מעוניינים או לא. להלן הרשימה + רשמים אישיים שלי וקצת מחשבות. הגדנה לי מה דעתכן: 1) משחת עיניים - לפי המיילדת, אלא אם כן אני לוקה במחלות מין מסויימות, זה לא חובה. בשבוע הבא אני אעשה בדיקה ל-GBS ואם יוצא שלילי אז בכלללללל לא נראה לי שיש צורך. אני חושבת שמה שאעשה זה לוותר על המשחה ופשוט לטפטף קולוסטרום/חלב לעיניים בימים הראשונים עם פיפטה. 2) ויטמין K - המיילדת שאלה אם אנחנו מתכננים למול את התינוק אם ייצא בן. עניתי שלא מלים, בן או בת. אז היא אמרה שאם היינו מלים, היא היתה ממליצה על ויטמין K. אבל מכיוון שלא, היא לא ממליצה לכאן או לכאן. יש סטטיסטיקה של 1 מתוך 4000 תינוקות שנולדים עם בעיית קרישה, שיכולה לגרום לדימומים פנימיים אצל התינוק. אני בדילמה כאן. אם נבחר לתת - אני מעדיפה בזריקה. השאלה אם לתת בכלל... מה דעתכן? 3) דקירת עקב לגלוקוז - נעשית בשגרה רק אם התינוק מאוד קטן או מאוד גדול. אני נוטה לא לבקש בדיקה זו ללא צורך ולשים את התינוק עליי במגע עור לעור והמון ציצי. 4) PKU ו-T4 - בדיקות דם למחלה מטבולית ובעיות THYROID שעושים בביקור בחוזר של המיילדת (לאחר 3 ימים היא באה לבדוק אותנו). זו בדיקה שמחוייבת מצד מדינת ניו ג'רסי, ואני חושבת שכן חשוב לעשותה. 5) בדיקת דם לאנמיה - ??? לא נראה לי שלכל התינוקות עושים, רק לאלו שמראים סימנים קליניים בעייתיים, שוב - בביקור החוזר לאחר 3 ימים. מה דעתכן על זה באופן כללי? אני נוטה לחשוב שזו אחת מבדיקות הכיסתו"ח של בתיה"ח וממש לא נחוצה באופן גורף. 6) רמת בילירובין - בבדיקה החוזרת אחרי 3 ימים, המיילדת בודקת את התינוק ואם יש סימנים קליניים של צהבת היא יכולה להמליץ לעשות את הבדיקה וזה לבחירתי. זה אחד מהדברים שנראה לי שנחכה ונראה איך הבייבי ייראה. אף אחת מהתינוקות שלי עד כה לא היתה צהובה. 7) חיסון להפטיטיס B - לא נעשה ע"י המיילדת אבל היא ממליצה לשוחח על כך עם רופאת הילדים. אכן שוחחנו ואני נוטה לחסן מיד.

אם פי 3

New member
בגדול - נשמע טוב

כמה הערות בכל זאת (איך אפשר בלי): 1. לא קשור ל-GBS. קשור לגונוריאה. אם יש לך (סביר שלא), חשוב לשים משחה. אם אין - קולוסטרום מספק בהחלט. 2. אני בחרתי לא לתת, צרכתי טבליות אלפלפה בסוף ההריון, חבל הטבור נותק לאחר זמן רב, לידה לא קשה במיוחד, הנקה מלאה וזמינה, לא לקחתי תרופות שבעייתיות עם קרישה/אנטיביוטיקה. אם הלידה היתה קשה או שהוא היה נולד עם ראש מאורך מאד, הייתי נותנת. למרות העדפתי לזריקה, הייתי נותנת בטיפות כי זה מה שהיה למיילדת (ולא קניתי כי לא תכננתי לתת). 3. 4. מסכימה. 5. לא מתבצע בארץ כלל (רק בגיל שנה). אם לא מנתקים את חבל הטבור הסיכון לאנמיה יורד. 6. אפשר לראות צהבת בעינים ולהחליט. מה סוגי הדם שלכם? (זה גם מקור סיכון). 7. תבדקי נשאות. אם את לא נשאית, אין סיבה לחסן מיד. אם את נשאית, חשוב לחסן מיד.

תודה. אני יודעת שמס' 1

קשור לגנוריאה ולקלמידיה, שאין לי ומאחר ובתשע השנים האחרונות אני עם אותו בן הזוג, אין ממש חשש לכך... אז נראה לי שנוותר. אולי באמת כדאי שאבדוק בנוגע לאלפלפה. מה עם הסטטיסטיקה הזו של תינוק אחד ל-4000? זה אחוז די ניכר... אכן מתכוונים להשאיר את החבל מחובר כמה שיותר, לפחות עד שיפסיק לפעום. צהבת - סוגי דם לא בעייתיים (A+ ו-AB+) וכאמור, אין היסטוריה עם הבנות. אני מאמינה שנחכה ונראה. אפשר לראות צהבת לא רק בעיניים אלא גם בגוף/פנים וגם כך זה לא משהו שבודקים על הרגע הראשון אלא אחרי כמה ימים... הפטיטיס - אני אישית מחוסנת נגד הפטיטיס B (הייתי צריכה להתחסן לפני שנים כשעבדתי בחדר מיון). אני נוטה לחסן משום שבמיוחד עם ילדות גדולות בבית שהולכות לגן ומביאות חברות, והולכים לטייל, פארקים וכו', אני אף פעם לא יודעת אם לילדים שבאים במגע עם התינוק יש את המחלה. ומספיק שאחד מהם יחליט בשניה שאני לא מסתכלת לנשוך אותו... אנחנו בטח נתחיל לחסן אחרי חודש-חודשיים.

רוני ../images/Emo140.gif בהפטיטיס B נדבקים רק

באמצעות יחסי מין או עירוי דם של נשא/חולה. יש לי תחושה שילדך/ילדתך לא יקיימו יחסי מין עד גיל 12 לפחות
,] אלא אם כן אני טועה בגדול. ולגבי עירוי - אם את יודעת שהתינוק הולך לעבור הליך כירורגי/ניתוח כלשהוא בזמן הקרוב - כדאי לחסן. אם לא - למה לא להמתין עד גיל 12/13/14/? אפילו הרופאים הקונבנציונאליים מודים שזה חיסון שהתזמון בו הוא ניתן (היום הראשון לחיי התינוק) אינו סביר (ד"ר קובי שיף בהרצאה ב"דיאדה" אתמול).

Unfortunately - not true ../images/Emo10.gif

Hep B is much more contagious than HIV - it transferrs very easily in ALL bodily fluids, including saliva. A bite is a very possible occurance with young children, which poses threat of both saliva AND blood transfer. This is my reasoning, anyway

איזה רופאים? ../images/Emo12.gif

הוירוס לא יכול לעבור למשל, בחיבוק או עיטוש או אכילה באותם הכלים... אבל הוא כן יכול לעבור בשימוש משותף במברשת שיניים או סכין גילוח, או אם שני ילדים לועסים את אותו הצעצוע, ובהחלט בנשיכה. שוב - עניין של הערכת סיכונים והחלטה אישית. מכיוון שהילדים שלנו כן נמצאים במסגרות עם ילדים אחרים ולא בחינוך ביתי, ואני לא נמצאת שם 24/7 להשגיח, אני מעדיפה דווקא על החיסון הזה לא לפסוח.

אני חושבת

שויטמין K כן חשוב. וממש, אבל ממש לא קשור למילה אלא אכן לדימומים פנימיים. אני נתתי לתינוקות שלי. ליואב נתתי בזריקה בבי"ח ולרואי בטיפות. למה בעצם את מעדיפה בזריקה ? טיפול לעיניים בעיניי מיותר. בדיקת פנילפקטונוריה ותיירואיד מאד מאד חשובה !!! אני לא יודעת איך אצל מיילדות הבית בארה"ב אולם כאן מיילדות הבית משתמשות בערכת בדיקה אמריקאית (לכן אני מספרת לך על כך כי אני מניחה שכך נהוג אצלכם אך כדאי לוודא) שממש לא כואבת לתינוק. רואי עבר את הבדיקה הזו פעמיים (בגלל טעות בבדיקה הראשונה) תוך כדי הנקה ובלי להניד עפעף. בצינוקייה לעומת זאת אללה יסתור איזה צרחות יואב הרים שם...
גלוקוז וצהבת - מסכימה שמיותר. גם אם קצת צהוב לרוב כמה אמבטיות שמש מתונות עושות את העבודה, כך עשינו עם רואי כשהיה טיפה צהוב בגיל יומיים או משו כזה. לגבי הפטיטיס B אני חושבת אחרת אבל הבנתי שיש לך החלטה בנושא אז סבבה.

אם פי 3

New member
לא כואב? ספרי את זה לבן שלי

אני חושבת שה-PKU היא בדיקה חשובה, אבל לא יכולה להגיד שהיא לא כואבת. תוך כדי הנקה, ע"י המיילדת הרגישה, ובכל זאת - צרחות איימים. בפעם הבאה - רק עם "אמלה". אכן - ויטמין K לא קשור למילה, הסיכון הוא לדימום פנימי. אישית, השתכנעתי שאם דואגים שהתינוק יקבל מקסימום ויט' K שהיה אמור, אז הסיכון נמוך בהרבה. מצד שני, אם לכל הילודים כמות הויטמין נמוכה, אני מאמינה שכך זה צריך להיות, ועודף גם עלול להזיק. הסיכון הוא רק לתינוק עם בעיה יחודית, ובגלל זה לתת לכל התינוקות נראה לי שגוי.

מצד שלישי... צריך גם לקחת בחשבון

שבעבר (הלא מאוד רחוק) הרבה אמהות ויילודים היו נפגעים או מתים בלידה או בימים שלאחריה, בגלל דברים שלא תמיד היו ידועים לנו אז. היום יודעים למשל, שיש אחוז די ניכר של יילודים שסובלים מתת קרישיות ויכול להיות שזה היה חלק לא קטן מתמותת תינוקות בעבר (שהיום נמנע). או למשל יודעים לבדוק PKU ולפי זה לבסס את התזונה של התינוק... בקיצור - עם הויטמין K אני מבולבלת לחלוטין, ועכשיו כבר לא יודעת מה לעשות

מעדיפה בזריקה כי:

1) הזריקה זה זבנג וגמרנו. פעם אחת, עם אמלה שארכוש מראש, ואני יודעת בדיוק מה נספג ומה לא. דרך הפה צריך לתת בשלושה שלבים, זה מר בטירוף והתינוקות יורקים את זה, ובמיוחד עם תינוק כל כך קטן אני מעדיפה לא לגרום לאוורסיות של הפה ולסירוב להכניס אח"כ דברים אחרים לפה (כמו את השד, שזה הדבר היחיד שאמור להכנס לפה של יילוד לעניות דעתי...) אז בגלל הקושי והטעם הנוראי של הויטמין, אני כבר לא בטוחה שזה עדיף על ההזרקה. לגבי כל השאר נראה לי שאנחנו מסכימות
תודה זהר!

debby12

New member
מנהל
אין לי מה להוסיף כי מסכימה איתך

מילה במילה בכל מה שכתבת גמני נתתי K בזריקה מהסיבה הזו. מה שכן - רק אחרי עמה שעות של בונדינג (3 בערך -- היינו עושים יותר אבל הייתי עסוקה בלאבד דם
) אחרי שהיא יצאה ממני כדי שיהיה לנו זמן להתחבק, להתנשק, להניק וסתם להעריץ אותה קצת לפני שמציקים לה. נתתי משחה בעיניים מכיון שהייתי GBS חיובי אצל רופאת הילדים שלנו פרוטוקול לצהבת B זה שהראשונה גיל חודש - וזה מה שעשיתי [אולי הם רגילים שזו הזריקה השניה - על כל פנים -אצלנו זו היתה הראשונה...]

אני מתארת לעצמי שזה מה שנעשה

ובכל מקרה, תו"כ הנקה ואני הולכת לחפש אמלה (צריך מרשם?) GBS עושים לי עוד שבוע. מקבלים תוצאות די מהר, נכון? וצהבת - מתארת לעצמי שנעשה את הראשונה בגיל חודש, כמוכם. הרופאה שלנו גם הגדילה ואמרה שאפשר לחכות עם זה קצת, אז נראה מה סדר החיסונים האחרים ולפי זה נחליט אם רוצים לחכות (למשל אם יש עוד 2 חיסונים של גיל חודש ואני לא רוצה להעמיס עליה יותר מידי).

למעלה