אז מה סדר הקריאה הנכון?

ToryMaster

New member
אז מה סדר הקריאה הנכון?

בעיקרון, יש שתי דרכים לקרוא את הסדרה כסדרה. במקור, כשהוחלט למספר את הספרים על פי סדר מסוים, הסדר היה זה שבו נכתבו הספרים ויצאו לאור [ע"י המו"ל המקורי - Macmillan], להלן: [הרשימה מכילה את: שם הספר, שנת ההוצאה, ראשי התיבות של שם הספר. על פי הסדר הזה] 1. האריה, המכשפה וארון הבגדים (1950, אמא"ב). 2. הנסיך כספיאן (1951, נ"כ) 3. המסע בדורך השחר (1952, מד"ש) 4. כס הכסף (1953, כ"כ) 5. הסוס ונערו (1954, ס"נ) 6. אחיינו של הקוסם (1955, א"ק) 7. הקרב האחרון (1956, ק"א) בהמשך המוציאים לאור התחלפו, והחליטו לשנות את הסדר, הפעם על פי סדר כרונולוגי נרנייני: [הרשימה מכילה את: שם הספר, ראשי תיבות של שם הספר. בסדר הזה] 1. אחיינו של הקוסם (א"ק) 2. האריה המכשפה וארון הבגדים (אמא"ב) 3. הסוס ונערו (ס"נ) 4. הנסיך כספיאן (נ"כ) 5. המסע בדורך השחר (מד"ש) 6. כס הכסף (כ"כ) 7. הקרב האחרון (ק"א) הסדר הכרונולוגי הוא זה שבו משתמשת ההוצאה לאור האמריקאית הנוכחית (הארפר-קולינס), כמו גם ההוצאה לאור הבריטית (Fontana Lions). לכתיבת ההסבר הזה נעזרתי באתר "אל תוך הארון", מומלץ מאוד, בקרוב בקישורים. בנוגע לדעתי האישית - אני קראתי את הספרים על פי הסדר המקורי [להלן - סדר ההוצאה לאור, בניגוד לסדר הכרונולוגי], וממליצה בחום לקרוא בסדר הזה גם כן. אם יש באפשרות הקורא החדש (וגם הוותיק) להניח ידו על עותקי הספרים המקוריים בהוצאת מרגנית (עם הכריכה הקלאסית המצוירת ביד) אני ממליצה מאוד, הם יפים יותר

Fairywitch

New member
טוב, אז אני מחסידי הקריאה לפי

הסדר המתאים לכרונולוגיה הנרניינית, אבל- וזה אבל גדול- אני מתחילה לחזור בי... אחיינו של הקוסם (להלן א"ק) הוא כ"כ משעמם- שאם תתחילו ממנו, לא תרצו להמשיך לקרוא. כחובבת הסדרה וכספרנית- זה לא משהו שאני רוצה שיקרה... אז תתחילו מאמא"ב, ואח"כ כבר לא משנה כ"כ, בתנאי שתקראו את כספיאן לפני דורך השחר, ואותו לפני כס הכסף. את א"ק ואת הסוס ונערו אפשר לתקוע בכל שלב באמצע. הם עומדים בפני עצמם ורק משלימים פערים בסיפור.

נמנמ

לדעתי להתחיל מאחיינו של הקוסם זו טעות אנוש
הוא כל כך משעמם שזה ממית.. זה לא עושה חשק לסדרה... הכי טוב להתחיל באירה המכשפה וארון הבגדים.. אגב לדעתי אפשר גם לוותר על המסע בדורך השחר..

../images/Emo31.gifלא מסכימה

שלהתחיל מאחיינו של הקוסם זו טעות אנוש. כבר כתבתי בעבר שלדתע יש בספר כמה קטעים משעממים, אך גם סצנות ראויות לציון, כמו המפגש הראשון עם המכשפה בעיר הרפאים שהוא דרמטי ואף מרטיט. מסכימה - שאפשר לדלג על המסע בדורך השחר. לדעתי הסדר האידאלי הוא זה: 1. אחיינו של הקוסם/ האריה המכשפה וארון הבגדים 2. האריה המכשפה וארון הבגדים/ או אחיינו של הקוסם (למי שלא קרא ראשון) 3. הנסיך כספיאן 4. המסע בדורך השחר 5. הסוס ונערו (שאפשר גם לדלג עליו לדעתי) 6. כס הכסף 7. הקרב האחרון ךדעץי אחיינו של הקוסם חייב להיות או ספר ראשון או שני, כי הוא די רלוונטי לסדר הכרונולוגי של העלילה. אני אישית קראתי אותו אחרי האריה המכשפה וארון הבגדים, הנסיך כספיאן והמסע בדורך השחר, אך הייתי מאד ממליצה לקרוא בסדר שציינתי.

אני בעד הסדר המקורי אני קראתי את הספרים בתור ילד, בתרגום המקורי, ולאחרונה לכבוד הסרט חפרתי אותם מהבוידעם של ההורים וקראתי חלק שוב. הם עדיין מקסימים, גם בגילי המופלג (31). אני ממליץ על הסדר המקורי - להתחיל מהאריה, המכשפה וארון הבגדים ולהמשיך משם. הסתייגות אחת שיש לי הוא הספר "הקרב האחרון", שאותו לדעתי אפשר לא לקרוא בכלל... ושאלה קשורה - מישהו יודע באיזה סדר הולכים לצאת סרטי ההמשך, אם יהיו?

קנזו

New member
אז איזה ספר לקרוא ראשון?

אני לא ראיתי את הסרט אני לא יודע מה זה שווה לי לקרוא ספר איזה ספר לבחור? מה יש בו בקצרה? בקיצר איזה ספר ראשון לקרוא? כולם כבר יצאו לאור?

ToryMaster

New member
אנחנו לא יכולים להחליט עבורך

אני מעדיפה להתחיל מאמא"ב, בסדר המקורי, אבל זה עניין של טעם. וכן, כולם יצאו לאור בשנות החמישים. תקצירים יש בקישורי הפורום.

אור2221

New member
אני לא הייתי מתחילה

מאחיינו של הקוסם, היה משהו מאוד קסום בלקרוא אותו אחרון, אחרון, אחרי הקרב האחרון. הוא מחבר לך כל מיני חלקים ופותר שאלות. הייתי קוראת אותו בסוף. דווקא מאוד נהניתי ממנו, בטח יותר מאשר נהניתי מהקרב האחרון.

קנזו

New member
וזוהו

יש 7 ספרים אחד לא אמור להשלים את הספר השני? כמו הארי פוטר!?!? זה נחשב ספר עם שפה קשה כמה עומדים יש בהם בערך?

הסבר לסדר הספרים הספרים הבאים מהווים רצף כרונולוגי מתמשך של הסיפור, וחשוב לקרוא אותם לפי הסדר: - האריה, המכשפה וארון הבגדים - הנסיך כספיאן - המסע בדורך השחר - כס הכסף - הקרב האחרון בנוסף יש שני ספרים נוספים ב"עולם" של נרניה, שלא נמצאים ברצף: - הסוס ונערו מתאר הרפתקאה שקורית לנער (וסוס) בתקופה שבמהלך שלטונם של פיטר, סוזן, אדמונד ולוסי כמלכים בנרניה. כלומר, זהו ספר שהעלילה שלו מתרחשת כאילו "באמצע" של האמא"ב, אבל לגיבורים אחרים במקום אחר בעולם. - אחיינו של הקוסם הוא Prequel - ספר שמתאר את תחילת ימי נרניה, ומאיפה הגיעו הילדים, המכשפה ואפילו ארון הבגדים. זה נחמד לקרוא אותו, אם כי כשלעצמו הוא לא ספר כ"כ מוצלח. בגלל שאחיינו של הקוסם מתאר מאורעות שהם כביכול בעבר, שמו אותו ראשון - למרות שלטעמי זו טעות. הרבה יותר נחמד לקרוא אותו בסוף, אחרי שאתה כבר מכיר את הדמויות הפועלות.

זה מה שיפה בפורומים חדשים כל כך קל להגיע לטאגליינס בלי כמעט להתאמץ ../images/Emo6.gif.

ToryMaster

New member
באיזה מהספרים?

יש שבעה ספרים בסדרה, בכמה וכמה הוצאות והדפסות שונות. למיטב זכרוני הם נעים סביב 200 עמודים לספר. ולא הבנתי את השאלה השניה.

לדעתי

1. אחיינו של הקוסם (א"ק) 2. האריה המכשפה וארון הבגדים (אמא"ב) 3. הסוס ונערו (ס"נ) 4. הנסיך כספיאן (נ"כ) 5. המסע בדורך השחר (מד"ש) 6. כס הכסף (כ"כ) 7. הקרב האחרון (ק"א) למה
לא יודעת
אני חושבת שזה פשוט יותר נוח ומסודר ככה

inbal287

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo187.gif../images/Emo28.gif אני קוראת עפ"י

הסדר המקורי. כי ככה התחלתי שהייתי קטנה, וכבר התרגלתי. [והסדר האחר לא נראה לי הגיוני, לא יודעת למה, פשוט לא הגיוני]

מאשה 105

New member
אני קראתי

1. האריה, המכשפה וארון הבגדים. 2. אחיינו של הקוסם. 3. הנסיך כספיאן. 4. המסע בדורך השחר. 5. כס הכסף. 6. הסוס ונערו.- 7. הקרב האחרון.- -= לא קראתי/ אני קוראת עכשיו.

למעלה