אז מה עושים אחרי האבחון?

ckickem

New member
אז מה עושים אחרי האבחון?

הילדה שלי בת 10. היינו איתה באבחון ויש לה הפרעות קשב וריכוז וקשיי למידה. היא לא תרופה. אז מה עכשיו? יש אלף שיטות והמון המלצות סותרות. איך בוחרים מטפל או מורה שילווה את הילדה גם בשוטף וגם יקנה לה אסטרטגיות למידה. אני חייב לומר שלנו ההורים אין הכלים וניסיונות יצרו תסכול וכעסים. האם יש מורה נבוכים או יועץ למציאת אדם מתאים לפני שהילדה תהיה בת 20?

יונה שו

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif אבחון הוא התחלת דרך

את צודקת, יש הרבה אפשרויות ושיטות וכו'. את האמא שלה, ואת זו שתחליטי, מתוך התחושה מבפנים וההיכרות הכי טובה שלך עם הילדה. ואיך לבחון ? א. קודם כל טיפול מערכתי כולל - לאסוף את כל הנתונים ולהחליט עם הגורמים הנוגעים לילדה - הורים, בית ספר, מורה לאסטרטגיות למידה, טיפול בקשב וריכוז בכל דרך שתבחרי. ב. כיוון שיש שני הגורמים - קשב-ריכוז וקשיי למידה, יש צורך לטפל בו זמנית בהם. לפעמים הורים בוחרים לטפל בקשב באמצעים קונבציונליים ולפעמים באלטרנטיבה. שוב - זו החלטה שלך על סמך מה שנראה לך מתוך ים האפשרויות. (כדאי לשמוע לעצת הורים אחרים שאת סומכת על דעתם) ג. בקשר לקשיי למידה - כדאי לבחור מורה שמבינה בתוצאות האבחון וההמלצות. אני מניחה שיש שם הנחיות איך לעבוד איתה בדרך הטובה ביותר. גם כאן, כדאי לשמוע את דעתם של הורים שהתנסו, ודברים כאלו עוברים מפה לאוזן בין ההורים - מי המורה הטובה להם. (אם במקרה לא כתובות הנחיות מפורטות לעבודה עם הילדה, אני מוכנה לעזור לך לפענח אותם) ד. הכי חשוב - אבל... באמת הכי חשוב - לשתף את הילדה בדרכים שבוחרים (או לשתף בהחלטה, אם את יכולה לסמוך על שיקול הדעת שלה, או ליידע אותה בתהליכים) שיתוף הפעולה שלה מאד מאד חשוב. ה. זו התחלת דרך שבה לפעמים צריך תמיכה של אדם חיצוני או מקצועי שמבין - אם יש צורך, גם בכך תוכלי להתייעץ איתנו או בפורום השכן של ADHD. ו. בהצלחה

ckickem

New member
תודה על תשובתך המפורטט אבל

אני חושבת שתשובתך ממחישה בדיוק את המצוקה שאני נמצאת בה. השאלה היא למי ללכת לאבחון. לניצן, אלבאום, מורה פרטית, זו השאלה. לעשות מחקר מקיף אין לי אפשרות. אז השאלה היא הכוונה. שוב תודה

עינת12

New member
אבחון וטיפול

היי, אני חושבת שזיוה (ZIVADINA) נמצאת היום בכנס בתל השומר למבוגרים עם ADD. נראה לי שכדאי לך לחכות למחר או מחרתיים ע"מ שתשוב. סביר להניח שיהיו לה תשובות הרבה יותר קונקרטיות מזו שניתנה לך בפורום אסטרטגיות. בהצלחה רבה ובהזהות מוחלטת, עינת

דליה.ד

New member
עניתי לך בפורום המקביל

ורק אחזור בקצרה לטובת שאר הגולשים: יש הבדלך מהותי בין "טיפול" ובין "הוראה מתקנת" הגישה הטיפולית היא יותר הוליסטית ואת צודקת שהבלבול רב ביותר מכיוון שכל אחד משוכנע ששיטתו היא הטובה ביותר (ויש שיטות ממוחשבות, תנועתיות, מוסיקליות, התנהגותיות, אלטרנטיביות ומה לא. אני יכולה לספר לך שעם הילדים שלי ניסיתי כמעט הכל ו...חוץ מלבזבז כספים לא יצא כלום! מה כן עזר: הוראה מתקנת - בהחלט - זה מטפל בצד הלימודי בלקויות הלמידה ובקשיי הלמידה ובמיוחד כאשר רוצים להקנות לילד כלים יעילים ללמידה. טיפול תרופתי - לי יש שתי בנות עם add "טהור" כלומר ללא היפראקטיביות ו/או הפרעות התנהגות והריטלין עשה נפלאות בתחום הקשב והריכוז! עיצוב התנהגות וטיפול קוגנטיבי - מאוד סייע לנו עם הבן שהפגין היפראקטיביות ובעיקר התנהגות אימפולסיבית. ספורט - ובמיוחד שחיה, שחיה ועוד קצת - שחיה. שמעתי שגם אמנויות לחימה מועילות. אז - לשיקולך....

רגע, אז הייתם באבחון או לא?

אם עוד לא הייתם באבחון, אני ממליץ, עבור ילדה בת 10, לעבור את האבחון הכי כולל שיכיל לשרת כמה שיותר מטרות ויהיה מוכר על ידי כמה שיותר מוסדות. לכן אלבאום (עם כל כמה שהוא בן אדם נחמד) יורד מהפרק. אני ממליץ לכם ללכת למומחה שהוא או מאבחן דידקטי או פסיכולוג. יש פסיכולוגים מכמה סוגים שמתעסקים בתחום. אם הפסיכולוג הוא פסיכולוג חינוכי, אז רק כזה שרכש את השכלתו בצפון אמריקה. הפסיכולוגים החינוכיים (לא פסיכולוגים שיקומיים למשל) שחונכו בארץ לקחו רק קורס אחד ומצומצם על ליקויי למידה אם בכלל. אם תספרו באיזה אזור בארץ נוח לכם, תוכלו לקבל המלצות למומחה. אם כבר הייתם באבחון בדקו מה המלצות האבחון ותפעלו לפיהן. אם אין לאבחון המלצות טיפוליות רב תחומיות ומפורטות, חיזרו למומחה שביצע אותו ודירשו אותן. כעת נשארה בעיה אחת: התחום חדש ומופשט לכם. גשו לחנות הספרים הקרובה לביתכם וריכשו את הספר: ADHD מריטת עצבים. הקריאה בו תהפוך את הנושא למוכר ומובן. והעיקר: התעודדו. להורים שלי לא היה עם מי להתייעץ כשהם היו במצבכם בשנות השיבעים.

ckickem

New member
היינו באבחון ועכשיו מחפשים למי ללכת

בידינו שני אבחונים עם הדברים אותם יש לעשות רק מחפשים אצל מי. הוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה זה מה שאנחנו רוצים להתרכז בו. גרים בתל אביב ונשמח לקבל המלצות.

יונה שו

New member
אבדוק לך בתל אביב, ובינתיים

אם תרצי, תוכלי לשלוח לי את האבחונים, מוכנה לעזור לך ב-מה הדרך שצריך לעבוד, ואולי גם מה בדיוק לחפש אצל המורה לאסטרטגיות למידה.

סדנאות באסטרטגיות למידה יש במכון

רום-פילת ברמת גן. לצערי הם לא מאמינים בהוראה מתקנת כך שתצטרכו לחפש אותה במקום אחר.

למעלה