אז מה עושים בזמן מלחמה???

אז מה עושים בזמן מלחמה???

לרובכם פה בפורום יש נסיון רב יותר ממני, מה עושים בזמן מלחמה. עד היום הייתי ילדה או נערה בזמן מלחמה: במלחמת יום כיפור, אימא שלי דאגה לי - לקחת אותי למקלט. במלחמת "שלום הגליל" - עוד הייתי ילדה, במלחמת המפרץ - סטודנטית. זאת המלחמה הראשונה שאני אימא, והאחריות לבתי - עלי. מה עושים בזמן מלחמה? מה אתם עשיתם, איך התחזקתם? על מה חשבתם? איך העברתם את הזמן? איך התגברתם על הדאגה והחרדה?

deebeebee

New member
רק במלחמת המפרץ הייתי אמא

לילד בכתה א'. לקחתי אותו איתי לעבודה. במקום העבודה שלי ארגנו "כיתה" לילדי העובדים, הפעילו אותם. הבן אמר שהמלחמה היתה 'כיף', למרות שמסביבנו עפו להם הסקאדים. אני זוכרת שהשתדלנו להיות מחוץ לבית עד כמה שאפשר. חזרנו הביתה רק כשהתחיל להחשיך. במלחמת ששת הימים הייתי ילדה/נערה צעירה ומלחמת יום הכיפורים פרצה זמן קצר לאחר שחרורי מהצבא. התחלתי לעבוד במקום עבודה חיוני וביקשו ממני ומאחרים לעבוד כמה שיותר שעות, ימים ולילות, במיוחד לאור העובדה שרוב העובדים שנשארו היו בנות כי את רוב הבנים גייסו. כשפרצה מלחמת לבנון/שלום הגליל הייתי בארצות הברית. אני זוכרת חשבון טלפון גדול כי טילפנתי הביתה כל יום, והיו ימים שטילפנתי פעמיים ביום.

SARAH B

New member
במלחמת המפרץ הכנתי תיק גב לכל ילד

עם בגדים חמים פנס אוכל ומים וזה לפי הוראות שקבלתי מהורי שהם ניצולי השואה(הם ברחו עם אחי הגדול)התיקים הין בפרוזדור ובכלל כשילדי היו קטנים והיתה איזו מתיחות בארץ אבי מיד היה מתקשר שיהיה לך תמיד לחם בפריזר ו.... ועכשיו אני אומרת לילדי אותו הדבר

masorti

New member
אין מה לעשות...

כשתשמעי אזעקה, תחכי שתי דקות. אם את עדיין בחתיכה אחת, אז הקטיושה כבר נחתה והסכנה חלפה. מעבר לזה, אין הרבה מה לעשות. בהתרעה של דקה אין שום אפשרות מעשית לרוץ למרחב מוגן. לכל היותר אפשר להיכנס לממ"ד למי שנמצא בביתו ויש לו ממ"ד. נ.ב. אני בוגר מלחמת המפרץ באיזור א'. זה תענוג קטן מאוד.

deebeebee

New member
מה שכן---

במלחמת המפרץ הכנתי "תיק חרום" או תיק מילוט ובפנים שמתי דברים חיוניים ביותר והכנסתי לילד משחק או שניים, בקבוק מים מינרלים, ביסלי/במבה וממתקים. השתדלתי לא להעמיס יותר מדי. אני מניחה שאם נראה שהסכנה מתקרבת כדאי יהיה להכין תיק כזה. באותם ימים הלכנו לישון עם הטרנינג כך שהיינו לבושים לצאת, למקרה שנצטרך לצאת. טרנינג ביולי לא הולך.

deebeebee

New member
הבהרה

הכוונה היא לתיק לא גדול אישי לכל בן/בת משפחה.

דיבי.....

כילדה לאמא שכל השנים סיפרה על בריחות בזמן המלחמה... וגם כאן עברנו כמה מלחמות... נו, אז לא תאמיני, א מ ש כבר הכנתי את תיק חירום, עם כל החפצים שחשובים לי.... שאם חלילה וחס וחלילה.... וזהו. נקוה לטוב. התיק תלוי על ידית הדלת שאם "די שעה זאל נישט קומען".. יהיה משו... לא תהיה אפשרות לשכוח אותו...

deebeebee

New member
פלומה- איזה תושיה

נקווה שלא תזדקקי לזה. אגב, אנחנו מארחים חבר ששירת עם הבן בצבא. הבחור מצפון הארץ והוא ומשפחתו החליטו שהם רוצים להתאוורר קצת באזור. יהיה לא נעים אם חס וחלילה יגיעו הטילים לאזור תל-אביב. אני חושבת שאקח אותם להתאוורר בקפריסין

למעלה