הנה עוד מתכון דומה
בתגובה ל: אתמול הוחלט כי הסדר עובר אלי...(אמא נסעה בבהילות לחול) צריכה עזרה - קוקי
שהכנתי לפני כמה חודשים תדלגי על שלב הקימוח הראשוני
מתכון: אוסובוקו עגל קלאסי
רכיבים:
אוסו בוקו קלאסי
המצרכים:
נתחי אוסו בוקו עגל כמספר הסועדים. (אם הנתחים מאד עבים וגדולים אפשר פחות, לי היו נתחים עבים והספיקו 4 נתחים ל-5 סועדים ואף נשאר בשר)
מעט קמח
שמן לטיגון
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
חצי שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות
4 שיני שום קצוצים
כוס של 200 מ"ל יין לבן יבש
300 מ"ל ציר בקר (אני משתמשת ב2 קוביות OXO מומסות במים רותחים).
1 קופ. שימורים של עגבניות קלופות(800 גר' לקופסה).
צרור עשבי תיבול קשור יחד של פטרוזיליה ותימין
קליפה מגורדת מתפוז
קליפה מגורדת מלימון
פטרוזיליה קצוצה דק
4-5 שיני שום
מלח
פלפל.
אופן הכנה:
ההכנה:
לקשור כל פרוסת בשר עם חוט בהיקפה כדי שלא תתפרק בבישול.
לערבב קמח עם פלפל שחור גרוס גס ,לקמח את הפרוסות לנער עודפי קמח ולטגן במחבת עמוקה
אפשר לטגן בשמן זית, (אני טיגנתי בתערובת של שמן זית וחמאה) עד לאטימת הבשר.
להוציא את הנתחים לסיר שבו הם הולכים להתבשל או לתבנית חסינת חום, (מומלץ מסוג שמתאים להגשה כדי לא לטלטל את התבשיל לאחר הבישול או האפיה ולשמור על צורת הנתחים).
להוסיף למחבת שבה טיגנו את הבשר חצי מכמות היין הלבן תוך גירוד תחתית המחבת משאריות הבשר שנדבקו , ולתת לו להצטמצם כ-5 דקות, להוציא לתוך כלי ולשמור בצד.
באותה מחבת לטגן את הבצל,הגזר והסלרי, כ 5 דקות.
להוסיף את השום, היין והיין המצומצם ששמרנו וציר הבקר. ולהביא לרתיחה.
להוסיף את העגבניות שקצצנו גס יחד עם הנוזלים ולהביא שוב לרתיחה. להמשיך לבשל כ 5 דקות לטעום את הרוטב ולתבל אם נחוץ. (לי היה מאד חמוץ מהעגבניות והוספתי סוכר ומעט מלח)
בשלב זה טחנתי ממש מעט חלק מתכולת המחבת בעזרת בלנדר מוט, כך שחלק נשאר בגושים וחלק הפך לרוטב חלק.
להוסיף את הרוטב לסיר או התבנית שבה שמרנו את פרוסות הבשר לשים למעלה את צרור הפטרוזיליה והטימין, לכסות במכסה אם יש ואם לא אז ברדיד אלומיניום.
לבישול: להביא לרתיחה עדינה ולבשל בחום נמוך כשעתיים או יותר (תלוי בכמות, סוג הכיריים וגודל הסיר). עד שהבשר רך מאוד ו"נופל מהעצם".
לאפיה: לאפות בחום של 200 מ"צ שעה ראשונה, אחר כך להוריד ל-170 לעוד שעה ואז ל-125 אצלי זה היה עוד שעה וחצי, כל היופי שבחום נמוך זה יכול להמתין לסועדים
לבדוק מדי פעם ולהוסיף מים או ציר בקר לפי הצורך.
הגרמולטה:
לקצוץ היטב את שיני השום והפטרוזיליה ולערבב עם קליפות ההדרים.
5 דקות לפני סיום הבישול לפזר מעט מהגרמולטה על הבשר ולאפות עוד 5 דקות, את יתרת הגרמולטה להגיש לשולחן ומי שרוצה מוסיף לעצמו על המנה האישית בצלחת.
מבוסס על מתכון של אם החיטה עם שינויים שלי
מומלץ בחום רב
הערות:
מקור המתכון:
אם החיטה+שינויים שלי