אז מה עם ´נסטלה´ בעצם..?

• פותח הנושא dylan
  • פורסם בתאריך

dylan

New member
אז מה עם ´נסטלה´ בעצם..?

לפני די הרבה זמן (שנתיים, אולי שלוש..) קיבלתי מהאגודה נגד ניסויים בבע"ח טופס הזמנת מוצרים (אני חושב, או שזה היה טופס חידוש חברות.. לא משנה), במכתב שהחזרתי להם שאלתי גם לגבי ´נסטלה´ וקיבלתי תגובה ש´נסטלה´ מבצעים ניסויים בבע"ח בשביל תוספי מזון ואין יותר פרטים לגבי החברה.. המכתב שלי בא בעקבות הכנס השנתי של האגודה נגד ניסויים בבע"ח באותה שנה שבו מישהו הזכיר את השם ´נסטלה´ (אני לא זוכר באיזה הקשר), ואז מישהו אחר אמר שהוא לא מבין איך בכלל הוא מעלה את השם של החברה הזאת בכנס של האגודה.. מה שאני לא מבין זה למה לא מיידעים את החברים באגודה ואת האנשים בכלל בעניין ´נסטלה´? אם במקרה לא הייתי נוכח באותו כנס לא הייתי יודע על זה בכלל.. אם הבעיה היא בחוסר מידע אז מאיפה הבטחון בכך שהם באמת עושים ניסויים בבע"ח? ואם יודעים בבטחון על ניסויים בבע"ח אז למה לא מפרסמים? למישהו יש יותר מידע בעניין..?
סליחה על הניסוח ה...לא משהו

morality

New member
דילן, בקשר לנסטלה ../images/Emo96.gif

נסטלה הוא קונצרן ענק, אולי הגדול בעולם, למוצרי מזון. בחלק מהמוצרים שלו אכן מבוצעים ניסויים בבע"ח בפיתוח תוספי מזון(כנדרש עפ"י החוק), הרבה ממוצריו הם מבעלי-חיים (או מהפרשותיהם) והוא ידוע לשימצה גם בניצול נדכאי העולם השלישי. עם זאת, חרם צרכני על מוצרי נסטלה הינו אבסורד. זה כמו להחרים את מוצרי אוסם או עלית בארץ. אין לך אפילו מיני-צ´אנס להשפיע אם תחרים חברה שמשווקת ים מוצרים. לעומת זה, קונצרן כמו פרוקטר אנד גמבל, שמשווק בעיקר מוצרי קוסמטיקה וחומרי ניקוי ומבצע ניסויים בבעלי-חיים, חרם צרכני עליו כן אפקטיבי. ככל שהחרם ממוקד יותר כך הוא אפקטיבי יותר. באותו כנס של האגודה נגד ניסויים, לפני מספר שנים, בהיותי חברת ועד האגודה, שיתפתי את החברים במגעים שיצרו עמי נציגי נסטלה במטרה לתרום כסף לאגודה. בדרך כלל, פעולה כזו כמו שהציעו נסטלה נחשבת ל-Greenwash. כפי שראית היתה מהומה סביב זה וכמובן שהפרוייקט לא יצא לפועל (ואני, אגב, כמעט שנסקלתי באבנים). מאז גם לא היה לאגודה כסף להוציא לאור את מדריך הקוסמטיקה החדש. הנושא הזה של קבלת חסות מחברות מסחריות "לא נקיות", לדעתי האישית, שווה דיון בפני עצמו.

dylan

New member
אם הם עושים רק ניסויים שנדרשים

ע"פ החוק אז אני לא בטוח שצריך להחרים אותם בכלל (אני ממש לא סגור על הדיעה שלי בעניין).. כמו במקרה "טבע" שאני זוכר שהיחס אליהם בפורום היה כאל מי שלא עושים ניסויים בבע"ח.. ואגב, אם החוק מחייב ניסויים בבע"ח לתוספי מזון, איך זה שהוא לא חל על ´סולגר´?

vegan

New member
כל רכיב חייב בבדיקות על בעלי חיים

עד היום נוסו רכיבים רבים מאוד על בעלי חיים ולכן הם מאושרים לשימוש. את העבר לא ניתן לשנות ומכיוון שיש כל כך הרבה רכיבים שנוסו ואושרו ניתן בקלות לייצר מוצריםפ חדשים מבלי לבדוק רכיבים נוספים. הדרישה היא שלא יבוצעו ניסויים נוספים, וכדי שלא ימשיכו לבצע ניסויים כדי להשתמש בהם כעבור כמה שנים, נקבע תאריך קבוע שרק רכיבים שנוסו לפניו מאושרים לשימוש במוצרים המוגדרים כלא מנוסים על בעלי חיים. במקביל יש להמשיך לפעול לשינוי התקנות כך שייאפשר בדיקות אמינות ללא ניצול בעלי חיים עבור רכיבים חדשים.

tali_le

New member
הבעיה בנסטלה היא ניסויים על בע"ח?

ואני לתומי חשבתי שהסיבה הנכונה להחרים חברה כזו היא לא רק כויות בע"ח שעבוד הילדים במפעליהם ובטיפול במטעי הקקאו שלהם - גם זו סיבה היותם תאגיד ענק שממוטט חברות קטנות והורסמפעלים מקומיים - גם זו סיבה אבל אם זאת, בחרתי לא להחרים באופן גורף את מוצרי נטלה ואוסם (שכידוע היא בבעלות נסטלה) .. ולמה? כיוון שלטעמי יותר חשוב לספק חיים ועבודה לאלפי משפחות ישראליות שחיות מהעבודה במפעלי אוסם מאשר להוריד את רווחי נסטלה בסכום שכלל לא יזיז להם אני לא קונה מוצרי נסטלה ישירים - כמו השוקולדים וכדומה אבל מוצרי אוסם תחת תוית נסטלה - כן טלי

dylan

New member
רוב המוצרים של נסטלה

גם ככה לא ממש רלוונטים לגבי מאז שעברתי לטבעונות, אבל שאני מעודד אחרים להחרים כולל בבית (למען האמת הצלחתי לגרום לכך שלא יקנו נסטלה בבית הרבה זמן, אבל ההורים שלי לא מצליחים לעמוד בפיתוי הגלידות החדשות שלהם...
), רציצתי לוודא (באיחור אמנם) שזה אכן מוצדק, ולדעתי יותר הגיוני ואפשרי לעודד החרמה בגלל ניסויים בבע"ח מאשר ניזקי הגלובליזציה והקפיטליזם הדורסני שבעצם רוב החברות נוטלות בו חלק, והרבה יותר קשה לשכנע.. עולם המוצרים מחלק ברובו לתאגידים ענקיים ולתאגידים ענקיים קצת פחות...

למעלה