אז מה עציון

אביא

New member
אז מה עציון

הבג"ץ הציל לך את חיי המשפחה. לא סובל אחרי הצהרים יותר?

אביא

New member
הבג"ץ שאפשר לכלתך לא לעבוד

אחה"צ. או שהיא עובדת בכל זאת?

ציפי ג

New member
מה זה פה

פחו"מ? על בגצי"ם מדברים רק אצלנו. ובמיוחד על הבג"ץ הזה.

אביא

New member
אז אני מבין שאני צודק

ואם כן קצת התחשבות בה לא תזיק זה זמני לחלוטין.

עציון

New member
אביא, סו"ס הבנתי את הראש שלך.

אז הנה תגובתי, ואל תגיד שהתחמקתי. אני לא "קצת" מתחשב בה. אני מתחשב בה הרבה. הרבה מאוד. הנה, לפני חצי שעה ביטלתי פגישה כי אני צריך להוציא את הנכד- הילד שלה, מהגן. יפה מצידי? אהה, "קצת"? לא ולא. הרבה. כבר שנתיים שאני עושה זאת. רגע,רגע, אל תברח. עוד לא גמרתי. אופסססס, סיימתי! למה לדעתך הילד צריך להיות מטולטל כל ערב בין ישוב מסויים בשומרון לבין הבית שלי רק בגלל שאימו האנליטית עם 100 תארים אקדמאים לא מסוגלת או לא רוצה לקחת מטפלת? למה? מה ההגיון? למה ביתי, זו מבית שמש וביתי זו מאלעד עושים זאת ומרויחים הרבה פחות? למה? אני עצמתי עין בקיץ. לקחתי אותו לים. לקחו אותו לטיולים(לא. לא הוריו...). מה הוא הילד הזה, טלטל? מה אתה חושב שהוא יהיה כאשר יהיה גדול? הוא יאכל את הואיו באבי אביהם או אימם. אין שום הצדקה לקצת התחשבות. יש כן הרבה הצדקה להתחשבות בילד.... נ.ב. וזה שנסעו ל-3 שבועות למזרח והשאירו אותו בארץ, זה בסדר?

אורא

New member
ואני אוסיף לתגובתו של עציון ../images/Emo3.gif

הילד צריך קשר עם הוריו ולא רק עם סבא וסבתא שעושים המון עבורו וכל הכבוד להם על כך.... אבל לצערנו סבא וסבתא יותר מבוגרים ותסלח לי עציון ייכלו בצער לעולמם יותר מוקדם ... והילד יאבד קשר חם ואוהב מאוד ולא יהיה לו קשר כזה עם הריו כי את השנים החשובות הם השקיעו בקריירה שלהם... הילד הזה ייפול בין הכסאות המוסיקליים של משפחתו ועל כן או מטפלת חלק מהשבוע ובחלק השני שאמא או אבא שלו ייצאו מוקדם מעבודתם וישקיעו בו קצת.. או שמראש יישלחו אות לפנימיה וייתעסקו בקריירה שלהם בלבד וני בכוונה מקצינה... ושוב עציון סליחה על ההקצהנ של הדברים פשוט צריך לחדד לאנשים מסויימים בפורום אור

אורא

New member
ועוד תוספת קטנה אחרונה

ילד זה לא רק עבודה של 5 דקות במיטה 9 חודשים בבטן 2 ימים בבית חולים..... זו השקעה והתחייבות לכל החיים יום יום שעה שעה. ומי שמעדיף קריירה וכסף ולא יודעת מה עוד שיוותר על ילד ומהר....

אביא

New member
התחשבות בילד בהחלט

אבל אף אחד לא קבע ששני הוריו לא צריכים להתחשב במצב כאחד. לצערינו ילדים וקרירה של שני ההורים לא הולכים יחד. ולכן אחד מבני הזוג יאלץ לוותר על קרירה. (מובן ההבדל בין קרירה לעבודה?) במקרה שלי לרעיתי יש קרירה ולכן אני לא עובד יותר מדי. בנך יקירך וכלתך צריכים להחליט למי מהם יש עתיד קרירי מוצלח יותר. ואם אני לא טועה לכלתך יש כזה. ולכן ההתחשבות צריכה להיות לכיוונה.

עציון

New member
לא עניתי לך עד כה, משום שהייתי

עם הילד עד שאביו הגיע לפני כמה דקות. תקשיב טוב לאדם עם טיפל´ה נסיון בחיים. ואני אגב טוען שהשכלה מול נסיון הנסיון מנצח בגדול למרות שיש לי את שניהם.... אז תקשיב. קריירה טובה לשני בני הזוג. לוקחים מטפלת עד שעות הערב המוקדמות וכולם מאושרים. אין זה פוגע בזה. הנה, אשתי, אשת עסקים. אני איש עסקים. שנינו בשני תחומים שונים לגמרי. היא פה אני שם. גידלנו חמישה ילדים. לדעתי- לתפארת. למרות הקשיים לא היתה להם בילדותם מטפלת ובבגרותם היו הם או ביב"ע או באולפנות. עבדנו קשה כדי לממן הלימודים. הפרשי הגילים שלהם "קצרים" וזה אומר שבשנה מסויימת 4 היו במוסדות הנ"ל בעת ובעונה אחת. והחמישי ביסודי. המשמעות הכלכלית בודאי ידועה לך כמי שמכיר את הנישה עליה אני מדבר.... נכון. לפעמים הבעל מוותר לטובת הקריירה של האשה או להיפך. זה נחמד אבל זה מתאים למי שכלכלית יכול לצלוח זאת. במקרה שלנו, שניהם עובדים כי הם חייבים לעשות זאת. אין שום הצדקה בעולם, שמעבר לעזרה שאני או אשתי נוטשים את העבודה כדי להוציא את הילד מהגן הם גם ינחילו אותו אצלינו בבית עד שיגיעו שזה אומר לפעמים עד 9 בערב. זה נורמלי? ולא אדוש ואלעס יותר את הנושא כי ברור לך שאין על הפרק ויכוח מי מוותר למי. שניהם חייבים לעבוד. נקודה. וכל היתר יהיה כתוב בדברי הימים ג´. נ.ב. ראה מה קורה לילדים שהוריהם "נטשו" אותם לטובת קריירה!!!פעם קראו להם ילדי מפתח היום הם אלו שמנהלים את הבית למורת רוחם של הקרייריסטים שלא שמו עליהם....(ואני טוען, שהפקדתם ביד אמונה היתה מצילה אותם...)

הגנובה

New member
אז מה אביא... משעמם לך היום../images/Emo35.gif

לא מצאת מה לעשות בשעות הפנאי ואתה נכנס לכאן לנסות "עקיצה" חדשה
מסתבר שלא רק יתושות עוקצות... מפריע לך משהו אביא
אולי במקום לפרוק כאן את הארס שלך.... תחזור חזרה לשלולית שלך
.... אז מה אביא.... מה דעתך

ציפי ג

New member
שיר הלל לאביא

כי נמאס לי קצת מכל הירידות עליו. אני מכירה את אביא מזה 14.5 שנים. חברתי הטובה היא אשתו. אביא הוא אמנם אדם עוקצני, אבל מעבר לכך הוא יהודי טוב. למעשה, אביא הוא התגלמות החלום של הרבה נשים (לא שלי). הוא בעל שחוזר כל יום הביתה בצהרים להיות עם הילדים, כדי שהאשה שלו תוכל להמריא על כנפי ההתקדמות המטאורית. (בהצלחה בהמשך ההמראה). הוא אב למופת, שמסור לילדיו ולאשתו. הוא לא הולך לאמו כל יום ואפילו לא כל יומים, אבל מצד שני הוא מכבד את הוריו, והלואי על כולנו כיבוד הורים שכזה. מה כואב לכן? שהוא לא מקטר על חמותו? זה לא מפתיע. חמותו, אשת לפידות, עקרת הבית, אם הילדים שמחה הללויה, משקיעה ימים כלילות בעזרה ובטיפול בנכדיה. אז הוא צריך להתלונן עליה? להגיד עליה דברים רעים? ואם יותר לי מעט פרשנות. מה שאביא ניסה להגיד לעציון הוא, שהקידום של כלתו הוא זמני, אם אביא צודק לגבי תפקידה הנוכחי, ואולי טיפול בנכד לזמן קצר, יעזור. עציון טוען שהקידום אינו זמני, אלא תחנת בינים בדרך אל האינסוף. ועל כך השיב אביא - שבכזה מצב הבעל צריך לרדת מעץ הקרירה ולתת לאשה להשאר בצמרת. פמיניסט יותר ממני, ד"א, שחושבת שאם צריכה להיות עם ילדיה, ואלמלי עציון ואשתו, אני חושבת שהיה צריך אולי להזעיק שירותי רווחה לטפל בנכד, שכן יש חשש שילד מוזנח. שבת שלום.

עציון

New member
אני מכבד את דעתך על אביא

והויכוח המתפתח כאן הוא לשמו ולענין.ו...לגיטימי. לי נראה שמספר משתתפות נפגעו מהכינוי "יבחושות" "רמה ירודה" שאביא כינה חלק מהן באחת ההודעות אלי וזה מה שהעלה להן את ה"טורים".(והבה נהיה כנים- בצדק!!!) מעבר לכך, כל דעה המושמעת בפורום- היא מכובדת ונענית בהתאם. לע"ד. שבת שלום.

למעלה