אז מה קורה לעבודה???

אז מה קורה לעבודה???

אני תומך מפלגת העבודה, ואני גאה להיות שייך למפלגה זו, אך אני מודאג ממה שקורה לה. המפלה של העבודה לא התחילה עם בחירת מצנע, כי מצנע נבחר מאוחר יותר, והיא לא באה הפסד ברק, כי גם אז הפהר לא היה כו גדול. התבוסה התחילה עם כניסתנו לממשלת האחדות ששרון הקיים עם ניצחונו בבחירות. כיום בנימין בן אליעזר הוא אדם מאוד הגון אשר מתנגד לכניסת העבודה לממשלת אחדות ללא תיק האוצר, אך אז הוא היה מנהיג ללא ניסיון אשר עשה טעות על גבי טעות. רוב חברי העבודה חושבים וטועים שהתבוסה באה כי מצנע היה "שמאלי מדי", אך זה לא נכון. התבוסה הגדולה באה משום שהיינו זנב של הליכוד בממשלת האחדות. כיום העבודה מנסה להציג את עצמה כמפלגת "מרכז", אבל ניראה לי שהחכמים ביננו מבינים שאנין באמת כזה דבר מרכז ושמרכז זו רק מילה יפה. אני שאלתי פעיל העבודה אחד, אולי אתה מתכוון מרכז-שמאל (מה שאומר שמאל מתון)? והוא אמר לי: "לא, רק מרכז", אבל רין כזה דבר מרכז, אז הכוונה היא ימין? העבודה תמיד הייתה מפלגת שמאל, היא לא ימין ולא "מרכז". אם העבודה באמת תמשיך עם השטויות שהיא עושה עכשיו, אז יקרה משהו לא טוב - העבודה כבר לא תהיה נציגת השמאל, ויח"ד תהפוך לנציגת השמאל (ולשם זה הולך עכשיו). אני מאוד מעריך את יח"ד והייתי שמח אילו העבודה ויח"ד היו מקיימים מחדש את "המערך", אבל אני תומך ממפלגת העבודה, ולכן הייתי רוצה שהעבודה תהיה נציגת השמאל. אסור לעבודה לשכוח שהיא מפלגת שמאל!!!

Leiden

New member
שני תיקונים

א. הפער בין ברק לשרון היה גדול מאוד. שרון קיבל כמעט שני קולות על כל קול שקיבל ברק. ב. תצביע למפלגה שמייצגת הכי טוב את עמדותייך. מה ההיגיון בשינוי מפלגה שסוטה מעמדותייך? אם יחד מייצגת את השמאל הכי טוב בעינייך- הצבע לה (מה זה אומר "הייתי רוצה שהעבודה תהייה נציגת השמאל?").

תגובה

1. ברק קיבל יותר מ40%, כלומר התבוסה לא הייתה גדולה כמו עכשיו. 2. אבל אני מנסה למנוע מהעבודה להפוך לימין, אני רוצה להציל את העבודה ולהחזיר אותה להיות מפלגת שמאל אמיתית. אני מאוד אוהב את יח"ד, אבל את העבודה אני אוהב יותר.

Leiden

New member
שוב טעות

http://www.knesset.gov.il/elections01/results.htm ברק זכה ב- 37.6% לעומת 62.4% בהם זכה שרון. הבדל עצום במערכת בחירות במדינה דמוקרטית. זה מייצג בערך את מערך הכוחות הנוכחי בכנסת בין ימין לשמאל.

זה לא

אבל כאן שרון לא קיבל פי 2 יותר קולות מברק, נכון? ובבחירות לכנסת הליכוד קיבל קצת יותר מאשר פי 2 מהשמאל.

EverMan

New member
למעשה , הליכוד קיבל

בדיוק פי 2 מאשר העבודה. ונכון להיום , שלליכוד נוספו "ישראל בעליה" , ולעבודה נוספה "עם אחד" , אז הליכוד טיפה פחות מאשר פי 2.

EverMan

New member
וזה בלי להחשיב את מפלגות

השמאל והימין האחרות כמובן

למעלה