אז מה שלום תותוש?

אז קבלו עדכון

יומיים הוא זחל ואז התחיל לצלוע ולבסוף ללכת. לכן בסוף לא עשינו צילום או בדיקת דם. ואז כשהוא כבר הלך כרגיל....נפל לו טייפ על אותה רגל והוא שוב צלע
אתמול היינו בביקורת בקפלן. הקדמתי אותה בשבועיים בגלל מה שקרה. אז החדשות טובות : הצליעה הקלה תעבור עם הזמן כי הרגל מחלימה. אין לזה שום קשר לק"פ. התיקון עדיין מושלם. הרופא התמוגג וסיפר לי (כאילו לא ידעתי
) שיש לי ילד פשוט מהמם.

ומשהו לגבי נסיגה

דיברתי עם ד"ר פנסקי על הנושא וקיבלתי הסבר. מה שחשוב זה לעקוב כל הזמן אחרי מצב הרגל ולתפוס את הנסיגה בזמן. ואז הרבה פעמים אפשר להמנע מניתוח. אם מגלים את הנסיגה מייד בהתחלה גבסים יכולים לפתור את העניין בקלות. וכמובן כדי למנוע נסיגה חשוב למלא את ההוראות באדיקות ולא להתרשל עם הנעליים.

רחליקה1

New member
אש"ת, ספרי לי שוב

איך הולכות השעות מהתחלה אצל הרופא שלכם, אני צריכה את המידע הזה...

אני מנסה להיזכר...

5 גבסים עד גיל 5 שבועות. אח"כ סד עד גיל 4 חודשים (בגלל שזו רק רגל אחת). ויש לזה יתרון-קל יותר להורים להתמודד ולא צריך לחפש נעליים במידה מיניאטורית עם סכנה שהרגל תצא כל הזמן. אם אני לא טועה הסד היה 22 שעות. אח"כ דניס בראון ובהדרגה (נדמה לי שמגיל 5-6 חודשים) 20 שעות. מגיל 1/2 7 חודשים רק ללילה. וזה אחרי שהוא כבר עמד והלך הליכת רהיטים. כל הפחתה היתה רק אחרי בדיקה שמצב הרגל מצויין והתיקון מושלם. כמו כן היינו במעקב באותה תקופה אחת לחודש כך שאם היתה התחלת ההתחלה של נסיגה הרופא היה מייד מבחין בכך. וגם עכשיו (שנה+8) אנחנו במעקב צמוד של כל חודשיים. מגיל שנתיים המעקב יהיה בין 4-6 חודשים. הרופא ציין שהוא רגוע יותר כשהוא יודע שאנחנו ממשיכים עם הנעליים ובעיקביו, כי ככה אנחנו מורידים משמעותית את הסיכון לנסיגה.

יצא לי כמה פעמים לקרא

על תיקון של חזרה בגבסים בלבד ואז חזרה לנעליים. באמת חשוב לבדוק מידי פעם לבד אם יש סימנים לחזרה. בעיקר כאשר מתחילים להגיע לאורטופד כל שלושה חודשים ובטח כל חצי שנה. תודה על העדכון. שמחה שתותוש הנסיך הקטן מרגיש טוב ופחות כואב לו. אך ילדים... שבת כייפית.

למעלה