אז מה תאכלו השבת?

אז מה תאכלו השבת?../images/Emo71.gif../images/Emo47.gif

בשבת בלילה אנחנו מוזמנים לאחותו של אישי (שכנה שלנו) ולשבת בבוקר:
מרק אפונה עם בצקניות
כפיתה (קציצות ירקות תונסאיות)
קוסקוס ברוטב שעועית ועגבניות
שניצל (בשבילי
) ומשהו נחמד שהכנו השבוע: צ'יפס משודרג: מצרכים: 2-3 תפו"א ביצה חצי כוס קמח כפית א. אפיה מלח אופן ההכנה: חותכים תתפוא לפרוסות דקות. מערבבים:ביצה,קמח,א.אפיה ומלח לתערובת אחידה. טובלים תתפוא בבלילה מטגנים בשמן עמוק. בתאבון ושבת שלום לכולם
 
להלן המתכונים:

מרק אפונה עם בצקניות: חומרים: 3 כפות שמן 25 גרם מרגרינה בצל גדול חתוך לפרוסות דקות 500 גרם אפונה תפו"א חתוך לקוביות גדולות גזר חתוך לקוביות גדולות 5 גבעולי כוסברה קצוצים כף קמח מעט כורכום 1-2 כפות א.מרק עוף 10-11 כוסות לבצקניות: 1 ביצה קטנה 1-2 כפות קמח, מנופה קורט מלח קורט פלפל לבן קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: 1. מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים. מוסיפים את הבצל ומאדים במשך מספר דקות. מוסיפים אפונה, פתוח אדמה, גזר וכוסברה. מערבבים ומאדים כדקה. 2. מוסיפים קמח, כורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל. מערבבים ויוצקים מעל את המים, תוך כדי בחישה. מכסים ומבשלים כ-30 דקות דקות. מערבבים ומנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל כ50 דקות.(בוחשים מידי פעם) הכנת הבצקניות: מערבבים:ביצה,אגוז מוסקט מלח,קמח,פלפל. נוטלים מהבלילה כפית וזורקים לתוך המרק, עד תום הבלילה. מבשלים 10דקות נ.ב לפני הוספת הבצקניות ניתן לרסק את המרק. כפיתה (קציצות תוניסאיות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=110608232
 
ממש ממש ממש תודה ../images/Emo24.gif

אבל אני לא מבינה עד הסוף את הקטע עם הבצקניות- זה לא מתפזר במרק?...
 

מיקי*

New member
זה אמור להיות כיפתה ולא כפיתה

או אולי זה בכלל נכתב כיפטה?! או קיפטה? או אולי קיפתה? אבל בכל אופן זה לא כפיתה...
 

גריג

New member
הצילו עזרה,רחמים.תעזרו

‏(קצת הגזמתי אבל ) אני צריך עזרה לגבי מה עושים לערב עם בלוק בשר מס 3(זה מה שהפשרתי) לבוקר אני עושה(מבלוק מס 3 אחר) צלי קדירה - שכבר הושרה כל הלילה ב קינלי+תבלנים+יין+רסק תפוחים ואני יעשה את זה עם הרבה בטטה אבל מה עם הערב ? -תיזדרזו אני צריך אוטוטו להתחיל לבשל
 

גריג

New member
לאלאלא בשר מס 3!!!!

זה הבשר הזה שיוצא אפילו בחימן יבש ...........................
 

גריג

New member
מ ת כ ו נ י ם - שאי אפשר ללמד../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif

אז ככה חצי המשבר- בלוק 1 צרבתי שמם עם פפריקה -א חרי שהיה בליליה עם צשום מים פרות שמתי את זה עם המישרה בסיר עם בטטות - ( כשהבבטטות מיתבשלות מהאדים ( רק חצי סיר מלא ) זה היתבשל שעתים בערך כשהבשר יתקרר אני יפרוס אותו ויתן לו עוד בישול ואז ( ניראה לי אני יאפה את זה קצת חתיכה שניה חצי צרבתי עם רוטב ברביקיו אם אני לא טוע ושמתי בבישול איטי עם קטניות כרוב וגז ---- ומים וחתיכה נוספת קצצתי טיגנטי עם בצל - את הבצל הוספתי לצלי קדירה ( עם הבטטות ) וקצצטי שטוב ושוב טיגנטי עם בצל ( זה בשר מאוד קשה ) ועגבניה וגמבה וסויה ודבש ולימון - זה יש עם ספגטי שאני גם מאדה על זה ( אני לא בטוח שזה רעין טוב - מישו יודע ????????????????) חוץ מיזה קליתי חציל בתנור וטחני עם טחינה מים לימון נגיעה של רוטב ברביקיו ושומשו שלא הצלחתי להנביט אחותי מביאה לחם ואוכל של אימא
 

גריג

New member
עידכון בזמן אמת../images/Emo133.gif../images/Emo115.gif../images/Emo133.gif

אז ככה מהנוזלים של הצלי קדירה נישאר יותר מידי וגם הבטות היו כבר ממש רכות א החלטתי שרוטב הזה יהיה מקר כתום פרסתי את הבשר ונתתי לו עוד בישול ברוטב ואז שמתי אותו בניפרד במגש חרס עתוף נייר כסף עם רוטב ורוטב רבביקיו ואתז זא אני הולף לאפות עם תפוחי אדמה חצי מבושלים מיסבים המרק עם הגזרים חזר למקרר ואחת דינו להיות חימין ( כל הליליה בבישול איטי )
 
הצלי קדירה נשמע יאמי ../images/Emo99.gif

ואין לי משהו להציע לך לערב... אני בדיוק בהתלבטות של מה לעשות עם הטחון המופשר- לזניה? קציצות ברוטב עשיר או ספגטי ברוטב בלונז?....
 
למעלה