אז.. מחפשת חוות דעת חיצונית?

אז.. מחפשת חוות דעת חיצונית?

אני מרגישה כל כך שטחית לכתוב על זה ובאותו זמן גם נורא אבודה, אז אני אשמח לחוות דעתכם בעניין. אז התאהבתי במישהו, באמת. הוא היה החבר הכי טוב שלי והקשר שלנו היה כל כך עמוק ואמיתי ואני נסחפתי לתוכו. אהבה ראשונה והכל. מבחינתי הוא היה מושלם בשבילי - וכשהייתי איתו הרגשתי שאני בדיוק איפה שאני צריכה להיות. אנחנו כל כך דומים, כל כך מדברים אחד אל השני, כל כך מבינים אחד את השני. לא צריכים מילים. לא קרה משהו בינינו מעולם. לא נשיקה אחת. אבל המילים זרמו הרבה יותר ממגעים. הוא פגע בי, מאוד. גרם לי לחשוף את עצמי אליו בצורה הכי פגיעה שיש לי, כמה שזה קשה לי, ואז הוא פשוט... אמר לי לא. בידיעה גמורה. נעלבתי ממנו מאוד. הייתה בינינו תקופה מאוד צוננת אבל אחרי זה הבנתי שאחרי הכל הוא החבר הכי טוב שלי וחזרנו לקשר אפלטוני מבלי לדבר או להזכיר את התקופה שבה הרומנטיקה ריחפה מעלינו. ואז בחור חדש נכנס לחיים שלי. תבינו, אני מעולם לא הרגשתי רצויה בידי המין השני, אף פעם לא הרגשתי מחוזרת או שמישהו באמת רוצה אותי ומוכן לעשות הכל בשבילי. והבחור החדש פשוט עשה את זה. מהרגע הראשון שנפגשנו הוא הבהיר לי במילים הכי יפות ומתוקות שיש שאני מקסימה אותו ושהוא רוצה אותי. די מהר קפצתי איתו לקשר, אולי כי רציתי להתגבר לגמרי על ההוא, אולי כי הוא באמת גרם לי ליפול בקסם שלי בהבהרת כוונות המתוקה הזאת שלו, אולי כי הוא פשוט טוב אליי בצורה שהקודם בחיים לא היה. כשסיפרתי לקודם על החדש הוא התעלם ממני במשך שלושה שבועות, כולל היומולדת שלי. אתמול נפגשנו לראשונה, אחרי שהוא התקשר והתנצל. אמר שהוא בתקופה רעה מאוד ושהוא צריך אותי ומתגעגע אליי. אלוהים, יש לי עדיין רגשות אליו. יש לי רגשות גם לבחור החדש, אבל הקשר שלי איתו לא עמוק כמו עם ההוא..... אני לא יודעת אם מה שאני עושה זה בסדר. טוב לי עם הבחור הנוכחי, אבל אני עדיין חושבת על ההוא. אני יודעת שאומרים "אהבה ראשונה לא עוזבת" וכו'. אבל אני באמת די מיואשת. אני מרגישה אבודה... הוא כ"כ פגע בי. אני לא מרגישה איתו תחושת ביטחון. אני מרגישה שהוא יכול להיעלם לי. לעומת זאת, יש לי בנאדם שטוב אליי, אוהב אותי, רוצה אותי, רוצה לעשות לי טוב. קליל, כיפי, מקסים. וממול - עומק, כאב, אבל גם חיבור רציני יותר. אני נלחמת עם עצמי. אני דפוקה?

ToryMaster

New member
לא, את לא דפוקה, את בת חווה

מעודד? אני אל בטוחה, אבל מקווה שכן. משפט אחד שאמרת הכי נגע בי - "הוא כ"כ פגע בי. אני לא מרגישה איתו תחושת ביטחון. אני מרגישה שהוא יכול להיעלם לי. " עם אדם שאת לא בוטחת בו אין לך מה לחפש בעיני נקודה סימן קריאה אחתשתייםשלוש. זה כואב, אני בטוחה, אני יודעת מנסיון, בעצם, וזה יעבור. לדעתי את צריכה לדבר עם הבחור הנוכחי שאיתך, להיות גלויה איתו בנוגע לזה, ובה בעת להבהיר שאיתו את רוצה להיות, ולא עם השני [זה במידה ואת יודעת את זה, בעצם]. זה לגיטימי ונורמלי לגמרי שרגשות אל האהבה הראשונה שלך ישארו בך גם אחר כך, בעיקר בסיטואציה כמו זו, שבה לתחושתך לא רק שזה לא מוצה, זה גם נגמר בטעם רע שאת נורא רוצה לשנות, חשוב שתביני את זה. כלום לא דפוק בך, ממש לא, אני לא יכולה להבהיר את זה מספיק. אל תילחמי בעצמך, קחי לך יום - יומיים של שקט, בלי קשר עם אף אחד מהם, והרשי לעצמך פשוט *להרגיש* מה שאת מרגישה, לומר לעצמך כל מה שעובר לך בראש ואת מנסה להדחיק כי "Zה לא הוגן" או "זה לא בסדר וזה רע". כל מה שאת מרגישה הוא לחלוטין בסדר, תמיד. המלחמות הללו מכניסות אותך למצב של בלבלות, ומהמצב הזה את נכנסת לעוד יותר בלאגן פנימי וכן הלאה, זה מעגל שצריך לשבור, על ידי קבלה והבנה של מה שאת חושבת ומרגישה בלי לשפוט את עצמך ובלי לחשוב, פשוט להרגיש. ואמ, אמרתי כבר שאת לא דפוקה?

הרגשות לראשון

נחוות לך כ"עמוקות" יותר או "רציניות" יותר כי היה כואב יותר. ככה אנחנו בני אדם - מגנט ג'יפה. איפה שלא טוב נוטים להימשך לשם, לראות רק אותו באובססיביות - כאילו שיש משהו שאפשר לעשות בהווה שישנה את העבר או את הג'יפה. במילה אחת: עזבי. בשתי מילים: עברי הלאה. בשלוש מילים: בזבוז זמן ואנרגיה.

אני יודעת שזה ילדותי,

אבל אני כל הזמן נסחפת למחשבה... אם זה זה? זאת אומרת, אם יש שם יותר ואני מוותרת על זה? אני מפחדת להתחרט אחר כך ולמצוא את עצמי הרוסה מהבחירות שעשיתי. הרי על הכל מתבסס, לא? הבחירות שאנחנו עושים

ToryMaster

New member
קודם כל

תתחילי לשנן לעצמך שזה לא ילדותי ולא דפוק, כי במילים האלו את עושה בחירה להלקות את עצמך, לדכא את עצמך ולבעוט בך כשאת על האדמה. תחליטי דבר ראשון שמהיום - את לא יורדת על עצמך יותר. הבחירו תשנעשו כבר נעשו. הדרך היחידה שהן יכולות להרוס אותך זה אם תיתפסי עליהן ותבלי את כל החיים בחרטה. כשנסגרת דלת נפתח חלון, ויתרת על דבר טוב אחד, יבוא דבר טוב אחר ואפילו טוב יותר, כי עכשיו את חכמה ובוגרת יותר ויכולה ללמוד מהטעויות שלך.

לא אמרתי שזה ילדותי

אמרתי שזה אנושי לחפור בג'יפה. כל עוד את מסתובבת עם הרגשה של עניינים בלתי גמורים והמוח שלך כל הזמן יימשך לסגור את הדבר הזה הלא גמור ככה שהוא יוכל לישון בלילה יותר טוב, ככה המחשבה שלך תנדוד לשם. את צריכה לשחרר את זה, לתת לעניין הלא גמור הזה לצאת מחייך, ולהבין שאפשר לחיות את החיים ולהמשיך הלאה גם כשיש עניינים לא גמורים. לא תמיד אפשר לגמור את כל העניינים וכדאי שהמוח שלך יתחיל ללמוד ולהתרגל לרעיון.

אני יודעת שלא אמרת,

אני אמרתי. כי אני מרגישה כל כך ילדותית..... אבל את צודקת. בתיאוריה, אני מבינה את זה. אני מבינה שצריך להמשיך. הבעיה היא לתרגם את זה למעשים.

ToryMaster

New member
זה לא קל

אבל את יודעת משהו? ברגע שאת פותחת את הראש לדברים, ובמקום ללכת דרך הזרם - שהדוגמה הזו הוא הרגשות שלך לשני הבחורים - להתחיל לקבל את המצב הבסיסי שלא ניתן לשנות [כרגע את בסיטואציה הזו והזו] ולזרום עם הדברים, ובמקומות שאת כן יכולה, לשנות את הדברים שבשליטתך, זה כמו לשחות בנהר עם זרם ממש חזק שסוחף אותך, אבל יש בו מקומות קטנים שהזרם קצת נחלש ואת יכולה לשחות קצת ימינה כדי להגיע אל הגדה. המלחמות האלו של השכל וההגיון בדברים שלא קשורים לזה - זה בלאגן אחד שלם.

היי, תודה.

[את תמיד כותבת לי כאן תגובות כ"כ יפות וכנות, זה באמת מקסים מצידך] אני גם נוטה יותר להאמין שכדאי לי להתקדם עם הבחור החדש וכו'. אבל... שוב, אני מפחדת שאני עושה טעות. אני גם מתקדמת איתו מבחינה פיזית [יו נואו] לאט לאט ואני מפחדת להתחרט על זה שלא חיכיתי להוא... כי [וזה מביך קצת, אבל בסדר] תמיד חשבתי שהוא יהיה הראשון.

ToryMaster

New member
זה לא מביך, זה בסדר

נראה לי שהגבתי על זה כבר לתגובה שלך ליעל, בכל מקרה. [הצרות הגדולות של העולם שלנו כיום נובעות מחוסר איכפתיות וחוסר אהבה, כשאת אוהבת את העולם ואיכפת לך ממנו - את זוכה באור פנימי משלך, חזק הרבה יותר מאשר האור שאת מקבלת כשאוהבים אותך]

למעלה