אז מי כן מקבל רווחים מקידוח תמר??

ml1231

New member
אז מי כן מקבל רווחים מקידוח תמר??

מתוך הדוח של נפטא שפורסם אתמול, עמוד 175 סעיף 1.3.1

ההכנסות ממכירת גז וקונדנסט לאחר ניכוי תמלוגים בישראל הסתכמו בתקופת הדוח לסך של כ-951 מיליוני
ש"ח. הכנסות אלו נבעו מהכרה לראשונה בהכנסות מפרויקט תמר.

כן! 951 מליון ש"ח עברו לנפטא!
נכון, זו זכותם ואנחנו כשותף מוגבל מחוייבים לשלם את זה, האך האם זה הוגן? האם זו שותפות??

כמו כן.... למיטב ידיעתי, מנכל ישראמקו הוא גם מנכל נפטא.... אז למה שיהיה לו איכפת מדיבידנד לשותף המוגבל?
המציעו "כריות בטחון" ועשו לנו שמיכה.......

בוקר טוב !

950 מליון ש"ח תמלוגים לנפתא ?
לפי הבוס ההכנסות לא הגיעו לסכומים אלו,
אז שלא נדבר על הרווח.......
אני לא מבין..........

bend777

New member
ml1231 אתה רציני? תקרא טוב..

באמת נראה לך שממכירות של מיליארד 950 מיליון עברו לנפטא??? בתור מה? תמלוג על של 95%? ומאיפה שילמו תמלוגים למדינה והוצאות הפקה והחזר לבנקים ואיפה הרוו שנשאר בישראמקו? קרא שנית ותגלה שמדובר במאזן מאוחד כי נפטא היא חברת אחזקות ולפיכך המספרים מיוחסים לישראמקו ולא לנפטא.

ml1231

New member
צודק - טעות שלי

ציטוט מתוך מאזן ישראמקו, סעיף 1.2
ההכנסות נטו בסך של כ- 248 מיליו ן דולר נובעות מחלקה של השותפות ממכירות גז וקונדנסט
מפרויקט "תמר" בסך של כ- 297 מיליו ן דולר בניכוי הוצאות תמלוגים למדינה בסך של כ 33- מיליו ן
דולר ובניכוי הוצאות תמלוגים לישראמקו אינק. בסך של כ 16- מיליו ן דולר

951 מליון ש"ח זה אכן 297 מליון דולר לפי שער של 3.85
מכאן שישראמקו אינק, ובעקיפין נפטא קיבלו בערך 5.4% מההכנסות בפי הבאר - 16 מליון דולר

ומה אנחנו קיבלנו עבור זה שהשקענו בקידוחים?

bend777

New member
פרופורציות: צפויות לנו שלושים שנים של הכנסות

ורווחים. לפחות שנתיים אחורה היה די ברור שבשנה הראשונה לא תהיה חלוקה ואם כן, קטנה מאד וזאת בעיקר עקב העובדה שזאת שנה מקוצצת ועמוסה בהוצאות, בעיקר המשך פיתוח ושיפורים והגדלת היכולת בתמר שזאת כתובת מצוינת לכסף כי זה הולך להגדיל את הרווחים בשנים הבאות. לכן לא צריך להיכנס פה לקריזה ודיכאון ואמירות חסרות שחר שלא נקבל גרוש אף פעם למרות שאני מסכים שחייבים לנו הרבה יותר שקיפות והסברים ושיפור רציני בפרק בדוח השנתי העוסק ברווחים ויש פה די הרבה אנשים שמנסים בימים אלה לגבש דרישות מסודרות בעניין.

טכניקום

New member
באנד

הוחלט לבנות גשר מעל ואדי עמוק שיחבר את גן -עדן לגהינום ,ובנוסף הוחלט שכל סקטור יבנה את מחצית הגשר ויפגשו באמצע ,

לאחר שנת עבודה אנשי הגהינום מילאו את חלקם ובנו את מחצית הגשר ואילו בגן עדן לא התחילו בפרויקט למה ? תהו אנשי הגהינום ?

נציג גן עדן השיב ; מצטערים "אבל לא מצאנו בגן עדן שום קבלן "

למעלה