אז מי מתכונן/ת ללכת ולצפות ב"אמיליה פרז" בקולנוע?

אבח"י

Well-known member
הביקורת לא מפסיקה לשבח ולהלל את הסרט של הצרפתי אודיאר. כל הביקורות מסכימות שישנה בעייה עליתית, אבל זו ככל הנראה "יצירת מופת".
אז הלכנו לצפות ביצירת המופת.. לא מופת, באמת שלא, סרט בעל צבעוניות נפלאה, שחקנים טובים ומקושקש לגמרי.
אפילו הסברתי בהרחבה, כאן.

סופהו 1

Well-known member
לא זוכרת מתי היתה הפעם האחרונה שהייתי בקולנע "רגיל"= סרט "מן המניין" בקולנע, אבל יש לי מנוי לסידרה של הרצאות מלוות בסרט (או סרטים מלווים בהרצאה), אז פעם בחודש אני בקולנע והפעם של חודש נובמבר חלה בדיוק היום.

ההרצאה המעניינת היתה על ההיסטוריה של העבדות ואחריה הוקרן הסרט "ממשלת ארה"ב נגד בילי הולידיי".
הסרט מראה רק פרק קטן מחייה של הזמרת, עם רמיזה קצרה על ילדותה הקשה, הכוללת אונס וכנראה גם עבודה בבית זונות, מעשי לינץ שבוצעו בשחורים ושאר טרגדיות.
ממשלת ארה"ב נגד בילי הולידיי כי זו, גם צרכה סמים וגם לא ויתרה ושרה את שיר המחאה (נגד מעשי הלינץ בארה"ב) פרי מוזר המזעזע, למרות האיסור.

נ.ב: רק בשנת 2022 , לאחר יותר ממאה שנה של מאמצים של מנהיגי זכויות האזרח להפוך את הלינץ' לפשע פדרלי, הנשיא ג'ו ביידן חתם על חקיקה היסטורית נגד לינץ'.

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הביקורת לא מפסיקה לשבח ולהלל את הסרט של הצרפתי אודיאר. כל הביקורות מסכימות שישנה בעייה עליתית, אבל זו ככל הנראה "יצירת מופת".
אז הלכנו לצפות ביצירת המופת.. לא מופת, באמת שלא, סרט בעל צבעוניות נפלאה, שחקנים טובים ומקושקש לגמרי.
אפילו הסברתי בהרחבה, כאן.
הצלחתי לצפות עד הדקה ה51 ונשברתי.

העיקר שהד"ר ישראלי.

קלייטון.ש

Well-known member
שנים, שנים שלא הייתי בקולנוע. 20 ויותר.
אם ישאלו אותי מה הסרט האחרון שאני זוכר שראיתי בקולנוע, התשובה שלי שעד כמה שאני זוכר זה מועדון קרב.
אני מתאר לעצמי שביקרתי בקולנוע עוד קצת אחרי כן אבל לא זוכר בשום אופן מה ראיתי.
אולי איזה סטאר וורז? בתחילת המאה? יש לי זכרון מעומעם. לא בטוח. יכול להיות שרק רציתי ללכת וויתרתי.

אבח"י

Well-known member
שנים, שנים שלא הייתי בקולנוע. 20 ויותר.
אם ישאלו אותי מה הסרט האחרון שאני זוכר שראיתי בקולנוע, התשובה שלי שעד כמה שאני זוכר זה מועדון קרב.
אני מתאר לעצמי שביקרתי בקולנוע עוד קצת אחרי כן אבל לא זוכר בשום אופן מה ראיתי.
אולי איזה סטאר וורז? בתחילת המאה? יש לי זכרון מעומעם. לא בטוח. יכול להיות שרק רציתי ללכת וויתרתי.
אני אוהב ללכת לבית הקולנוע. מאז שהייתי ילד קטן.
אני גם אוהב ללכת לתיאטרון וגם למופעים של זמרים באולמות[לא באיצטדיוני ענק, שם היסוד הבסיסי של "הצטופפות סביב השמאן/מספר הסיפורים/הזמר הנודד/ הסוחר" נעלם לגמרי.

למעלה