אז מי צודק ? בואו תעזרו לי להחליט

IndigoChild1

New member
אז מי צודק ? בואו תעזרו לי להחליט

שבוע הבא יגמר לי המנוי ולכן התקשרה אלי היום סוכנת המכירות של המכון להציע לי לחדש את המנוי אמרתי לה "כנראה אני אקח הפסקה של איזה חודשיים שלוש ככה משום שהמצב הכלכלי לא מזהיר ולא רק שהתשלום החודשי יקר אז גם צריך לצרוך כמות גדולה של אוכל כל יום על מנת להגיע לתוצאות וגם זה לא מעט כסף לכן אני מעדיף לוותר על חידוש המנוי כרגע ולקצץ כמה שיותר בהוצאות אבל הבעיה הכי גדולה היא שבמשך הזמן שהתאמנתי מאוד מאוד התקשתי לצרוך את כמות החלבונים המומלצת ביום שלפי מה שאמרו לי זה בערך 110גרם כמעט אף פעם לא הייתי עומד בדרישה משום שאני לא איזה אכלן גדול ובטח שלא בשלן ובלתי אפשרי לאכול בחוץ כל יום (לא ג'נק) או לבקש ממישהו שיכין לי ככה וככה כל פעם ולכן לא הייתי מגיע לתוצאות ובקצב הזה גם לא אגיע אז כרגע אני די ירדתי מכל העסק הזה של פיתוח גוף" אז הסוכנת בתגובה אמרה "זה ממש שטויות מה שאתה אומר ! אתה לוקח את כל העניין יותר מדי בכבדות ואפשר לחשוב שאתה שואף להיות מר עולםץ אני גם מוסמכת בתור מאמנת כושר ואני אומרת לך שאין צורך ב110גרם של חלבונים ביום אפשר הרבה פחות מזה ועדיין להגיע לתוצאות אומנם יקח לך קצת יותר זמן אבל בסוף תגיע לאן שאתה רוצה אם תמשיך להתאמן באופן קבוע " עכשיו ככה הייתה השיחה פחות או יותר (יותר). אז אני עדיין לא חידשתי כלום ואני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי להחליט האם יש אמת במה שאותה סוכנת מכירות אמרה ? האם באמת לא הכרחי לצרוך כמות כלכך גדולה של חלבון עלמנת להגיע לתוצאות כאילו גם אם זה יקח לי כמה חודשים יותר לא אכפת לי או שאני צודק בכך שאמרתי שאם אני לא אצמד לתפריט שנתנו לי לעולם לא הגיע לאן שאני רוצה להגיע (אני רוצה סך הכל רוצה גוף יפה ומוצק לא משהו מוגזם בטרוף)

Dark Muse

New member
אתה צודק

היא סתם מנסה למכור לך מנוי. תתקשר להנהלה ותגיד להם שהסוכנת מכירות משקרת ומנסה למכור על ידי שקרים וזה מוציא שם רע למועדון. הם לא בוחלים בשקרים על מנת להוציא כסף מלקוחות. גם אם אתה בן אדם פשוט שרק רוצה לבנות מסת שריר, חלבונים זה מצרך חובה ועדיף שיהיה ממנו כמה שיותר בתפריט, גם אם אתה רוצה לעלות במסת שריר וגם אם אתה רוצה להוריד אחוזי שומן.

YogevBO

New member
לא כל כך מדוייק מה שאתם אומרים...

צריכת החלבונים צריכה להיות בהתאם למשקלך ובהתאם לרמת האימונים שלך. ככל שאתה שוקל יותר אתה צריך לצרוך יותר חלבון וכך גם לגבי רמת האימונים שלך. עכשיו, אם אתה שוקל בסביבות 70 ק"ג ומתאמן בינוני אני לא מאמין שאתה צריך להגיע ל-110 גר' חלבון ליום.

זה לא קשור בכלל לרמת המתאמן

מדובר בתהליכים פיזיים וביולוגיים שאינם קשורים לרמת המתאמן. דווקא, יש שטוענים שמתאמן מתחיל צריך לצרוך יותר חלבון מאשר מתאמן מתקדם בגלל הטראומה שהגוף עובר. ההמלצה הגורפת היא 1.5-1.8 גרם חלבון לק"ג גוף למתאמנים 'רגילים' ויותר למתאמני כוח. כך שאם אתה שוקל 70 ק"ג ואוכל 110 גרם חלבון אתה פחות או יותר בסף התחתון של ההמלצה לצריכה הקלורית.

זה מידע ידוע

אתה יכול לקרוא אותו במאמרים בארץ, בחו"ל, בפורומים של מרירי משקולות בארץ ובחו"ל, בספרים של לייל מקדונלד (הוא אגב מגזים לטעמי עם צריכת החלבון לוייטליפטרים, אבל שיהיה) וכו' וכו'.

rightfit

New member
חלבון ומכירות

לדעתי המוכרת ניסתה להחזיק אותך מנוי על ידי ניסיון לגרום לך להבין שעשית טעות שלא המשכת בו. שיטת מכירה ידועה של לחיצה על חוסר בטחונו של הלקוח שיבין כי עושה טעות ושיכנועו שהדבר לא נורא והמצב ניתן לתיקון - לקנות, במקרא שלך לחדש מנוי. באשר לחלבון , כמות מומלצת לאדם שלא מתאמן הינה 0.8 גר' לכל קילו של משקל גוף, לאדם שמתאמן - 1-1.2 גר' חלבון לקג' גוף. ממליץ לך לקרוא בהרחבה אודות חלבון, סוגיו , המלצות ועוד בקישור הבא: http://www.z-fit.com/tzuna/helbon.htm בהצלחה

IndigoChild1

New member
אם זה החישוב אז...

אני צריך לצרוך בערך כ 80 גרם חלבון כי אני שוקל 67 מצד שני אחת המטרות בתוכנית האימונים שלי הייתה לעלות עוד קצת במשקל אולי בגלל זה אמרו לי 110 באמת שזה החלק הכי קשה איך אפשר לצרוך כזו כמות יום :\

גם זה לא בדיוק נכון

המחקרים התקדמו מאז שנת 2000, וכמו שאמרתי, ההמלצה לאדם מתאמן נעה כיום בין 1.5 ל-1.8 גרם חלבון עבור ק"ג גוף. 0.8 גרם חלבון אכן קבע על ידי ה-FDA לאנשים שאינם מתאמנים. לגבי רפרנסים לקביעות האלה ראה הודעתי הקודמת למעלה.

YogevBO

New member
אני לא מבין מאיפה אתה לוקח את המידע

אבל תביא מאמרים. ולפני כחודש סיימתי את הקורס מדריכי חדר כושר בקמפוס שיאים אוניברסיטת תל אביב והמרצה לתזונה אמר לנו שצריך לצרוך בסביבות 1.2-1.5 .

הר ניר29

New member
נו

יש יותר ממחקר אחד בתחום וקשת ההמלצות "שונה ומשונה". אנשים שמתאמנים בעצימויות גבוהות ומטרתם הוספת מסה צריכים לצרוך חלבון כ 1.2 - עד 2 גרם לכל ק"ג גוף. כמובן שאתה צריך לזכור שמה שחליטו להדגיש במחקר א' אינו תופס בהכרח לכלל האוכלוסיה. הפרמטר של כמה חלבון מתאמן צריך לזכור הינו תלוי משמעותית בסוג הגוף שלו, ובצריכה התזונתית "המשלימה". ההבדלים של 1.2-1.5 או לומר 1.4-1.8 זניחים ברמה המאקרוסקופית של העניין. כל התייחסות דקדקנית מעבר לכך מיותרת מבלי להיות עם ההכשרה המתאימה.

למשל

הכי שטחי שאפשר: http://exercise.about.com/cs/nutrition/a/protein_2.htm או זה (גם שטחי): http://weighttraining.about.com/od/nutritionforweights /qt/protein_howmuch.htm אבל כדאי לקרוא את הספר: http://www.bodyrecomposition.com/the-protein-book ולעיין בפורום: http://forums.lylemcdonald.com/forumdisplay.php?f=8 ויש עוד המון מאמרים, מחקרים וספרים בנושא - תכתוב פשוט protein intake ותמצא הרבה. לא כל מה שהמרצה אומר נכון, אבל אני דיי בטוח שהוא לא אמר שצריכת החלבונים תלויה ברמת המתאמן (אולי הוא אמר שזה תלוי בסוג האימון של המתאמן, ושמתאמני כוח הם מתאמנים מתקדמים). ואני גם לא ממש חושב שברמה המאקרוסקופית ההבדל זניח - הבדל של עוד 10 גרם ליום יכול לתרום לשינוי (שלא לדבר על כך שמתאמני כוח אוכלים יותר מ-2 גרם לק"ג גוף, וזה מוביל להבדל של עשרות גרמים ליום).

אתה טועה ובגדול

רק שיש לך כמה טעויות ולא רק טעות אחת אתה טועה "אני רוצה סך הכל רוצה גוף יפה ומוצק לא משהו מוגזם בטרוף" את זה אפשר להשיג גם עם 70 גרם חלבון! אתה טועה "שאני צודק בכך שאמרתי שאם אני לא אצמד לתפריט שנתנו לי לעולם לא הגיע לאן שאני רוצה" אם אתה תתייאש בגלל שהחלבון עולה לך כסף ובגלל זה תפסיק להתאמן, אתה לא רק שלעולם לא תגיע לאן שאתה רוצה, אלא לעולם לא תגיע גם לחצי הדרך או לרבע הדרך. שטות נוספת שמוכרי אבקות החלבונים מלעיטים אותך, זה שהם גורמים לך לספור רק את החלבונים שיש בביצים, בגבינה, בטונה, בבשר או באבקה שאתה קונה מהם. חלבונים יש גם בלחם ובאורז ובפסטה ובקטניות ובאגוזים, נכון שבדגנים יש מחסור בחומצת האמינו ליזין ואיזולאוצין, אולם כאשר אתה משלב אותם עם אכילת ביצים ומוצרי חלב אתה מקבל חלבון מלא יותר, שאותו כלל לא טרחת לספור. בקיצור יכול להיות שאתה טועה בספירת החלבונים משום שיש כנראה מקורות מזון שלא טרחת לספור. אתה טועה בדבר נוסף, אתה לא צריך 110 גרם חלבון, אתה צריך 120 או 121 או 105 או 87 גרם חלבון. הנקודה היא שהמלצות התזונה לגביי צריכת חלבונים הן סטטיסטיות, אתה מבסס החלטה מאוד אישית ומאוד מוטעת כמו להפסיק להתאמן רק בגלל שאתה לא יכול לשלם על 110 גרם חלבון. אתה טועה , לגוף האדם יש גמישות מדהימה, אם תתאמן ותצרוך פחות חלבונים ממה שאמרו לך, אתה עדיין תראה תוצאות! אתה אולי לא תמצא את מלוא הפוטנציאל שלך, אבל אתה עדיין תראה תוצאות. מי שמרים ידיים ומפסיק להתאמן בגלל שהוא לא יכול לממן 110 גרם חלבון, יראה אפס תוצאות.

oridoron77

New member
מסכים איתך

לדעתי רוב האנשים שאינם מצליחים להגיע למטרות שלהם, נותנים את ההכרעה לדקויות הקטנות של התזונה (מה שגם לדעתי שמים תמיד דגש יותר על צריכת החלבונים לעומת פחמימות וחלבונים), מאשר לתכנון אימון נכון, השקעה במאמצים באימון, והתמדה בתהליך.

למעלה