אז מי צם?

סליידר

New member
אז מי צם?

הרשו לי לפרסם פוסט שקראתי בבלוג מסוים היום: ____________________ -אז מה מאי, את צמה? -לא. -למה לא?! ~מזועזעת משהו~ -מה לי ולדת? -מה הקשר, גם אני לא דתיה. -אוקיי, אז מה לי ולמסורת? -גם לי אין קשר למסורת. -אז למה את צמה, כי כולם צמים? -אה... אה. _________________ ומה איתכם? יש האומרים שמי שלא צם לא יגיע לגן עדן. אני אומר שמי שלא צם לא יזכה לצאת מהמאטריקס. יש סיכוי ששני המשפטים צודקים. חשבון נפש בדרך כלל ביום כיפור אני עובר על כל מה שעבר עליי השנה, ומנסה לחשוב במי פגעתי ומה עשיתי רע. Self Improvement. השנה אני מרגיש שלא בא לי לעבור, וזה כי קשה לי לחשוב על מקרים שבהם פגעתי במישהו (השנה). אני מושלם. סתם, כמובן שהיו מקרים שפגעתי, רובם לא בכוונה, ואני מניח שאעשה לי סיכום בראש, אבל אני לא חש שאלך אל הבנאדם ואגיד לו - שמע אחי, מצטער. לא חטאתי עד כדי כך. אני מרגיש שנפגעתי יותר מאשר שפגעו בי. האם זה נותן לי את הלגיטמציה לא להגיד סליחה ביום כיפור? לא יודע, זה עולם תחרותי, אז ניצחתי.

MetalSinagouge

New member
ראה את תגובתי לפוסט בעמוד הראשי.

אני לא צם, אבל יכול להיות שביקום מקביל אני כן. האמת היא שאם לחבר את כל ימי הצום שלי במשך השנה זה בטח יעבור את ה25, אז אני מסודר למשך דור שלם. צום של יום אחד, כשהוא מלווה בדוגמה דתית של צדקנות סטייל קדוש-מעונה (זה בכלליות, ולא מתייחס למקרים שיוצאים מהכלל) לא יהיה מה שיוציא אותך מהמטריקס לדעתי.

Gilliana

New member
הקונספט של יום כיפור מאד שגוי בעיני

משום שהוא מהווה פתח גדול מאד למצב (שאכן מתרחש בפועל) שבו האדם (לרוב הדתי) מרשה לעצמו לחטוא במשך כל השנה בידיעה שיגיע יום כיפור ויכפר על כל חטאיו ומרגע שיום כיפור יוצא, אפשר להתחיל סיבוב חדש. אבל אני בכלל טוענת מאז ומתמיד שהדתות הן שורש כל הרע...

0Pandemonium0

New member
צדיק אחד בסדום.../images/Emo3.gif

לא רק שאני לא אוכל ושותה, אלא גם לא רואה טלוויזיה, מדליק מחשב, מדבר בפלאפון או עוסק בפעולות טיפוח עצמי, כגון גילוח או גזירת ציפורניים. "אדיקות דתית" אמרתם? לא ממש. רוב בני-האדם היום איבדו את הקשר עם עצמם ועם העולם בגלל הטכנולוגיה והקפיטליזם. אנשים היום צריכים לעצור לפעמים ולהסתכל לתוך עצמם, לחשוב, להגות, להרהר, לא משנה איך תקראו לזה. להריח את הרוח, להקשיב לציפורים, להרגיש את האדמה. החיים היום הם סתם מירוץ מטורף וטיפשי כל-כך,עד שסופר יפני אחד אף הגדיל לעשות וכינה את העולם "אולימפיאדה של משוגעים". בסוף-השבוע הזה אני מתכוון לעצור ולעשות את כל הדברים שאין לי זמן לעשות, בגלל עיסוקים אחרים במהלך השנה. אני מתכוון לחשוב, לפתח את הפילוסופיה שלי, להבין טוב יותר את העולם ואת עצמי. מעין מדיטציה. חוץ מזה יש לקרוא ולכתוב, כמו תמיד. אבל בעיקר: לחשוב, להיות מודע. למה ביום כיפור? כי זה פשוט קל יותר, בגלל שכולם עושים את זה. יהיה קשה לצום כשאנשים מסביבך אוכלים ויהיה קשה לחשוב כשאנשים מסביבך רואים טלוויזיה בקול. בגלל זה יום כיפור.

Lonly badger

New member
אוכל~ קדימה אוכל

אם יש יום אחד בשנה שמצדיק הדוניזם קיצוני זה יום כיפור.

Lonly badger

New member
לא..

מאלה ששורפים תנ"ך ומתחילים לצחקק למראה האפור הזה שנהפך לאדום ברגעים בו הרוח נוגעת בו, ואז השכנים הדתיים מתחילים לקרוא בקול לך ולאביך, ואז אתה מרגיש שחרור אנרגיה פנימי וחיוך נעלה על פניך, and all the difference and distinction between good and Evil is thrown asunder

לא צם.

אני במשך השנה משתדל לשים לב לרגשות של אנשים אחרים. אם פגעתי - זה היה בטעות, והתנצלתי מיד, אני לא צריך יום מיוחד בשביל זה. הרעיון של צום הוא לסבול כדי לכפר על חטאים שלנו ובכל זאת אנשים מאחלים אחד לשני "צום קל" וממציאים אלף ואחת שיטות כדי להשאר שבעים ורווים. אין פה ניגוד אינטרסים? או שהזיזו את המועד יום אחורה כדי ששומרי השבת יוכלו לאכול אוכל חם בארוחה המפסקת. צום לא אמור להיות נוח. ביום כיפור אני הולך לאחי ואנחנו עושים על האש מחוץ לבית שלו. זה לא "דווקא" דבר ראשון אנחנו גרים בקיבוץ חילוני וחוץ מזה, ברוב הפעמים זה יום חופש (שלא בשבת) אז למה לא? אצלנו זאת מסורת. אני אומר שאם יש גן עדן - יש אלוהים. ואם יש אלוהים - או שהוא מניאק או שהוא מטומטם או שהוא ילד קטן שחושב שאנחנו משחק משעשע.

Lonly badger

New member
תגובה פיצי

anything that matters, is not a concept is it? therfore how can we claim exclusive "righeousness" only throuh our mundane, human reasoning?

AnnabeI Lee

New member
צמתי. כי אני חושבת שזה חשוב

להתנתק מהיומיום ופשוט לחשוב. בעיקר אם זה תירוץ לראות את המשפוחה.

סליידר

New member
אם הייתי גר באמריקה גם הייתי צם.

דרך מסוימת לשמור על המסורת בגלות הרחוקה. כשגרים בישראל לא מרגישים צורך בזה. אני לפחות.

0Pandemonium0

New member
אבל היא לא דיברה על מסורת, אלא אמרה בדיוק מה

שאני אמרתי. לפחות אני לא היחיד שמנצל את יום כיפור למדיטציה.

AnnabeI Lee

New member
מי דיבר על מדיטציה, שכבתי על המיטה עם הראש

תלוי מהקצה ועם רגליים על הקיר וזימזמתי זפלין בזמן שמחשבות כמו איך האופניים שלי מתקשרות לגטיסבורג אדרס עברו בראשי.

0Pandemonium0

New member
../images/Emo6.gif גם אני לא ממש עשיתי מדיטציה במובן ה...

מקובל, אפשר לקרוא לזה. אבל מן הסתם, כשאין מחשב וטלוויזיה ועניינים חומריים על הראש, תמיד מתגנבות לשם גם כמה מחשבות חכמות יותר.

למעלה