אז מנכ"ל הדואר הבטיח...

Sanchez

Member
אז מנכ"ל הדואר הבטיח... זוכרים שהמנכ"ל הבטיח הבטחות ?
זוכרים שהסכמנו לתת לו את ימי החסד שביקש ?

אז הוא הבטיח ואנחנו חיכינו ומה יצא ?! גורנישט !

לאחרונה שמתי לב, שמישהו שם בדואר אכן התחיל לזוז, אבל היה ברור (לי בכל אופן) שצוואר הבקבוק יעבור ממקום אחד למקום אחר. וכך אכן קרה.
אני מזהה בשבועות האחרונים תופעה חדשה...
החבילות אכן נקלטות בזמן בארץ. מספר המעקב מעדכן כאילו החבילה הגיע לארץ. משם החבילה מועברת לעיר היעד ומה קורה שם ??? שם היא מתחילה לנוח, כי התעייפה המסכנה...

יש לי כבר כמה חבילות שבדרך נס בתוף כ 10 ימים נקלטו בארץ ומאז (כבר מעל שבוע) הן פשוט לא מופצות לסניף.
ההודעה שרואים באתר הדואר: "נוכח מידותיו/משקלו הושארה הודעה והפריט יועבר למסירה ביחידת הדואר".
כמובן שלא הגיע שום הודעה לאף אחד.

אז אנא ממך המנכ"ל, תצא מהמשרד הממוזג שלך, תתחיל לבקר בסניפי המיון העירוניים ותתחיל גם שם לעשות סדר.

אבי לב50

New member
יש לי הרגשה שמישהו שם לא מסמפט אותך

אני קיבלתי בחודש האחרון 8 משלוחים, כולם הגיעו אלי יום או יומיים אחרי שנחתו בארץ.

אי לכך מתבקשת כנראה המסקנה שכתבתי בכותרת. או שמרפי בכבודו ובעצמו החליט להתנכל לך...

וברצינות: אני באמת לא מבין למה זה קורה דווקא לך.

Sanchez

Member
יש מישמש שלם...
קיבלתי בשבועות האחרונים משלוחים שנשלחו אלי באפריל/מאי.
קיבלתי גם כאלה שנשלחו בתחילת יולי.
&nbsp
אבל היו גם כמה שמתנהגים בדיוק כמו שפירטתי קודם...הגיעו לארץ ממש מהר, הופצו לעיר היעד גם די מהר ושם פתאום נתקעו...
&nbsp
אולי הבעיה רק בעיר שלי...לא יודע. אבל בודאות קיימת בעיה.

אבי לב50

New member
זה שיש בעייה זה דבר ידוע.
גם זה שיש שיפור ענק זה דבר ידוע.
כנראה שמשהו נתקע בין לבין. לא יודע מה להגיד לך, במי/במה זה תלוי ומי האשמים, אם יש כאלה.

rexcor

New member
עד שלא תקום רשות דואר חלופית מתחרה פרטית או ציבורית
אני ועוד כמה פה נמשיך לסבול
לאחרונה הזמנתי משהו מאיביי ואני לא רגוע שיגיע.
נהיה מצב אבסורדי,שצריכים לחשוש כל הזמן מהדואר פה במקום הפוך!
חברת השילוח דילטס הפסיקה לעבוד עם פדקס ,לטענתם פחות משתלם[למי?] ושולחת אקספרס רק עם שליחי הדואר.הבעיה שאלו מתאמים בממוצע לשלושה ימים,רק בטווחי שלוש שעות,וולדילטס אין שירות לקוחות בארץ ומיילים שנשלחים נענים בדרך כלל למחרת לקראת חצות כשישנים.היום היתה לי שיחה בצאט איתם,וחוץ מלהגיד לי לשלוח במייל,היא לא הייתה מסוגלת לעשות כלום ובשלב מסויים הפסיקה להגיבת מה שעשה הרגשה לא נעימה וכעס..לא בטוח בגלל הפרשי השעות שהם בכלל מסוגליםלתקשר עם הדואר ולהקדים מסירות או שיתאמצו בכלל ..בushops יש לעומת זאת אפשרות לתאם דרכם,לחסוך ברוב המקרים המתנה ארוכה למדי למוקד הדואר ויש להם איש קשר שעובד איתם אם כי התוצאות לא תמיד מהירות יותר משמעותית. .מוקד הדואר הזה הוא בעיה בפני עצמו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חסרות חברות פרטיות, אבל בכל מדינה יש רשות דואר לאומית
בסיסית זולה לכלל התושבים, כזאת שמחלקת דואר גם כשהוא לא משתלם, גם ל"חורים" נידחים... והשירות הבסיסי בד"כ לא ברמה הגבוהה ביותר ולא הכי מהיר (כי כל השדרוגים האלה עולים כסף) אבל כולם יכולים לקבל אותו. דואר רגיל הוא לא עסק כ"כ רווחי וזה לא שיש התנפלות על התחום. אתה יכול להשתמש בשירותיהן של חברות פרטיות; התעריפים בהתאם. אתה מקבל מה שאתם משלם.

בשירות של דילטס לא השתמשתי עד היום (לא התרשמתי ממנו לטובה, מודה). בשירות של USHOP השתמשתי (כשעוד נקרא BUY2USA) והוא היה טוב בעיניי בד"כ. בסה"כ הרגשתי שיש עם מי לדבר ושהם יודעים את העבודה. כמו כן הם אמנם עובדים עם השליחים של דואר ישראל אבל בשירות VIP (גיליתי כי היו מודבקות מדבקות כאלה על החבילות) ולכן יום לאחר שהחבילה כבר הייתה מגיעה לישראל הייתי מקבלת מסרון שהיא בדרך אליי והיה מגיע שליח בהמשך היום. זה היה די נוח (אבל לא זול).

אבי לב50

New member
אולי אתה לא יודע אבל רשות הדואר היום היא חברה פרטית
או ציבורית, אבל היא כבר מזמן לא חברה ממשלתית.
ותחרות לא חסרה.
מה שמאוד חבל זה שכל הכתיבה שלך מאוד מתלהמת, ואני לא היחידי שאומר זאת.
יא חביבי קח את החיים בפרופורציות.

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא בשבוע האחרון קיבלתי חבילה מגרמניה בזמן שיא
היא נשלחה עם מספר מעקב אבל לא עקבתי אחריו. קיבלתי דוא"ל מהחנות שהיא נשלחה ב-19/7 (רביעי) וב-27/7, חמישי על הבוקר, קיבלתי מסרון שהיא כבר בסניף. זו חנות שהזמנתי ממנה כמה וכמה פעמים בשנה האחרונה ובכולן נדרשו כשלושה שבועות לכל חבילה (ואז כן עקבתי, והן לא התעכבו בדרך לסניף אלא בקליטה בישראל).

לעומת זאת היום (31/7) הוצאתי מהתיבה חבילונת מעלי אקספרס להזמנה מ-1/7, כך שמסין הזמנים לא התקצרו משמעותית... (אמנם היו מקרים שחיכיתי גם חודשיים ויותר, אבל בתקופות לא עמוסות גם חודש, כך שזה לא זמן קצר באופן מפתיע).

בהחלט ייתכן שהעיכובים שאתה חווה הם בעיה מקומית בעיר או נקודתית בסניף. בשנים האחרונות רבים התלוננו על סניפים מבולגנים ואיטיים; למזלי הרב זכיתי בסניף שכונתי שעובד יפה ולא היו לי בעיות כאלה.

rexcor

New member
כתשובה הנה עוד בעיה עם אהובייך מהדואר
על חבילה מאיביי שנשלחה ב25.7,רשמתי כתובת של תחנת חלוקה של הדואר באיזור ולא את הכתובת שלי.הוא כבר קבל כמה חבילות אבל היום מופיע לי שנעשה נסיון מסירה בצהרים.זה לא רשום ממה שהבנתי מהמוכר אבל עם מעקב ,אז נשאלת השאלה האם זה הדוור העצבני חולה הנפש,שעשה פרינציפ ברגע שגילה שזו לא כתובתי[הרי הוא כבר איים בעבר]או שבעל החנות החליט לא לקבל.לא יודע אם מוקד הדואר "המהולל" ידע תשובה לפי המספר.שאלה גדולה ואולי ארוכה ומתישה...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא "אהוביי"... אבל באמת יש לי מזל, כנראה, בשיוך לסניף
ולכן אני לא נאלצת לעשות משחקי כתובות, והדוור בסדר גמור...

בעבר (כבר כתבתי לא מעט) גרתי בשכונה אחרת והדוור לא חילק כל יום (בתקופה שחילקו חמישה ימים בשבוע) והייתי מקבלת יחד פתקי חבילות מתאריכים שונים, וגם הסניף היה די מעאפן... אבל הסתדרתי, זו לא הייתה זוועה.

אגב, הייתה תקופה שבה גרתי בדירה שכורה עם תיבות נוראיות ושכנה מפוקפקת ולא יכולתי לסמוך על קבלת דואר אליי. לכן הפניתי הכול להוריי (בעיר אחרת, רחוקה, אבל זה היה עדיף).

rexcor

New member
את הפרקליטה הנאמנה שלהם.לגבי דילטס
לא קבלתי תשובה,.הפסיקו את פדקס אבל לא מתמודדים עם דואר שליחים.לא הבאתי את זה בחשבון אז יש לי חלק בזה.אחרי החבילה הצפויה להגיע אליהם אני לא ממשיך איתם יותר.חבל שאין ממש התמודדות אמיתית בתחום הזה שכנראה הייתה מוזילה המחיר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, אני בסה"כ לוקחת דברים בפרופורציות ולא ממהרת להתלהם
יש לא מעט נקודות בעייתיות טעונות שיפור, ללא ספק, אבל גם דברים טובים.

sweetums

New member
באישור של מי השתמשת בכתובת של מרכז המסירה?
אם החבילה תאבד, לא תהיה לך שום הגנה.
&nbsp

rexcor

New member
אם זה לא רשום איזה אישור צריך אם זה מרכז איסוף רשמי?!
ואגב החבילה נמסרה בסוף.הדואר הבעייתי לא מוכן לאפשר שינוי תחנה לא משנה כמה אתה צודק.בחלק מהמקרים הדוור השכונתי לא שם בכלל פתק איסוף או שם אחרי כ10 ימים כשמותר חמישה. בעל התחנה שמשויכת לשכונה,בעייתיבכל המובנים שלא אכנס אליהם,אז בחרתי לשלוח חבילות לא רשומות ובלי חתימות למקום יותר טוב לי מכל הבחינות.אני גם מאד משתדל שלא לקבל חבילות בלי מספר מעקב או דרך אמזון שעובד עם דואר שליחים.הגעתי למצב שעדיף לי לאבד חבילה פה ושם[לא הרבה כי זה בעיקר עיכובים] אבל ויש לי שקט נפשי

trilliane

Well-known member
מנהל
היום שלפתי מהתיבה מוצר קטן שיצא מסין ב-24/7

(הוזמן מעלי אקספרס ב-19/7). אולי באמת סוף סוף התחילו לזוז שם, כי אני לא זוכרת מתי אי פעם קיבלתי מוצר מסין תוך פחות משבועיים מהזמנתו (בדואר הונג קונג קרו מקרים שקיבלתי תוך שבוע-שבועיים, אבל מאז עברו שנים).

השבוע שמעתי גם את נעמי רביע מספרת ברדיו ("יהיה בסדר" בגל"צ) שהיא קיבלה חבילה מעלי אקספרס תוך זמן קצר (שבוע או עשרה ימים או משהו כזה).

אמן כן יהי רצון, כן ירבו!

Sanchez

Member
שיא עולמי אתמול...
חבילה קטנה שנשלחה מסין ב 28/7 נמסרה לי אתמול (6/8).
מצד שני, חבילה שדיווחתי עליה בעבר, עדיין תקועה במיון העירוני מתאריך 23/7 וטרם הגיע אלי לסניף.

למעלה