אז מסתבר שגם לי יש!

אז מסתבר שגם לי יש!

שמתי לב לזה רק עכשיו שהייתי בטיול בכיתה ה' בערך (2001) טיילתי באיזור הרי ירושלים איפשהוא ליד גבעת הטייסים נדמה לי (?) זה מזכיר לי את הflying rods אבל אין לו מקלות כאלה בצד כמו שיש ברוב התמונות של הפליינג רודס...
אגב יש מצב שהתופעה של הפליינג רודס זה פשוט תופעת צילום? אם האור בדיוק בא על העדשה או משהו כזה..

Nirrr212

New member
לא חושב שצריך

נראה לי זה לא חלק מהתמונה עצמה, זה פשוט נראה כזה בולט כמו לכלוך על התמונה או אני יודע מה... בכל מקרה לא נראה לי שזה עב"ם בכלל ושום דבר אחר לדעתי אור שנתפס..

Gilliana

New member
מסכימה

זה בפירוש גרגר אבק או שריטה על העדשה ולא עצם בפועל.

Rey Mysterio13

New member
../images/Emo31.gif

מצד ימין של זה יש שובל קטן, ממה שאני יודע לאור אין שובל וללכלוך על עדשה אין שובל...

AdonAsda

New member
זה עלה של ברוש, "השובל" זה סיב

קטן. אם כבר אז גם לחלליות של של
ים אין בדרך כלל שובלים. והם גם יותר ישרות... הינה גירסה יותר משכנעת.

כריסטין

New member
אם אכן היה עצם חולף בתמונה.....

צבעו היה בהיר יותר ומתמזג עם צבעי התמונה הבהירים , אין ספק שהדבר המאורך הזה לא הופיע בשמיים בעת הצילום .

אני מצטער מאוד!!!

אבל התמונה ממש לא מזוייפת אם לזה אתם רומזים! מעצבן ומקומם אותי שאתם בכלל חושבים על זה! ואם אתם רוצים יש לי את התמונה (היא צולמה במצלמת פילים) ואוכל להוכיח שהיא אינה מזויפת! הוספתי את התמונה לפורום רק בגלל שה"כתם" הזה ממש לא מסתדר עם שאר הסביבה בתמונה!

Silly LoveSong

New member
אף אחד לא אומר שזה מזוייף

אנחנו אומרים כי לא ייתכך שזהו עב"ם וכי חייב להיות הסבר אחר - אבק, שריטה על הפילם וכו'.

Silly LoveSong

New member
העצם יותר מידיי כהה בשביל עב"ם!

"פרספקטיבה אווירית" - שמעתם על זה? ככל שמתרחקים העצם הוא אוורירי ובהיר יותר. העצם בתמונה הוא חד ומאוד כהה יחסית למרחק בו הוא אמור להימצא. יכול להיות שמדובר בשריטה בפילם או בעב"ם מיקרוסקופי שעבר לך ליד העדשה כשצילמת.
.

AdonAsda

New member
מי אמר

שלעב"מ לא יכול להיות צורה רגילה של מטוס?
מי אמר שעב"מ בכלל צריך להיראות כמו
? אולי הוא ניראה כמו
או כמו
?

Silly LoveSong

New member
טוב, אז זו לא שאלה של כהות

העצם חד מידיי בשביל להימצא במרחק כזה. ולא, עב"ם לא יכול להיות חד מידיי כי לפרספקטיבה האווירית לא משנה אם זה עב"ם או לא.

למעלה