אז מסתבר שכאבי הגב שלי נובעים מלחץ נפשי בלבד, וזה זוועה

alice1803

New member
אז מסתבר שכאבי הגב שלי נובעים מלחץ נפשי בלבד, וזה זוועה

אז היום הייתי סופסוף אצל האורטופד, כי כבר חודש כואב לי הגב התחתון, וכבר חששתי שיש לי פריצת דיסק, מה שכן גם לפני כמה ימים הופיעה לי בלוטה נפוחה כזו באיזור הישבן למטה, וזה נורא הפחיד אותי, כי זה נראה כמו גוש פנימי כזה.

אז הלכתי קודם לרופאת משפחה, שתתן לי משהו להרגיע את הכאבים בגב, כי אני צריכה לעבוד, והעבודה שלי מתבצעת בעמידה, כי אני מוכרת תכשיטים.
והרופאה נתנה לי אטופן 400 מ"ג XL שזה כדור נורא חזק, ומשהו למרוח על הגב, ואני לא בטחתי בה, אז הצלחתי להקדים את התור לאורטופד, שהתמזל מזלי, שמישהו כנראה ביטל, אז דרך האפליקציה נורא קל לקבוע תור, הלכתי אליו היום בבוקר, והוא חייך ואמר לי שאין לי שום פריצת דיסק, ושמה שאני צריכה זה פשוט "להתעודד", כן, כן, זה מה שהוא אמר בגדול.

העיניים שלי התחילו להוריד דמעות של אכזבה מעצמי, מול הרופא, אני לא שמה לב, הן פשוט זולגות לבד, אז הוא נתן לי טישו.

בכיתי מעצבים, כי אני זו שתמיד מביאה את זה על עצמי, שוב ושוב, וזה עצוב, שזה מכה בי ככה, ועד שאני חושבת שהכל בסדר, שאני שוב על הרגליים, אז הגוף שלי נחלש, ומאותת מצוקה.

בקיצור, מה שמצחיק זה שחזרתי הביתה וקראתי מה כתוב בהפניה שהוא נתן לי למרפאת כאב, והיה כתוב שם שאני זקוקה לקצת TLC ולפי מיטב הבנתי הפירוש זה "חום ואהבה"
תחשבו על זה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
חג שמח אליס

&nbsp
את מלקה את עצמך שלא לצורך...יש לך בעיה של כאב גב שמופיעה להרבה מאוד אנשים והיא אמיתית.
לא נשלחת סתם למרפאת כאב ( תזכרי זאני מנותח גב ועוב בעיות עמוד שדרה ודם דלקת מפרקים אני קצת מכיר את זה)
&nbsp
אולי אין לך פריצת דיסק , תודה לאל. יחד עם זאת יש כאבי שרירים מעומס יתר פיזי גם ועוד שלל דברים. וכן אם קיבלת אטופן במינון כזה יש דלקת לכל הפחות.
&nbsp
היום הגישה לא לשלוח לצילומי הקרנה מהר...בגלל קרינה וכו'...מרפאת כאב יותר יעילה בבירור מעמיק יותר של בעיות כאב ומקורן
&nbsp
כן חלק מכאבי שרירים ומתח זה נפשי..אבל וזה אבל גדול הגורם הראשוני לא בהכרח נפשי . הנפשי יכול להגביר בעיה בסיסית שיש ממקור פיזי אורגני. במיוחד עם ההפרעה.
&nbsp
TLC שאמר הרופא אני לעצמי חושב שזה שיזהו שאת רגישה והתגבות שלך כאלה לכן יתחייסו אלייך בעדינות
זה לא טיפול בפני עצמו ..הבירור המעמיק עוד לפנייך .
&nbsp
אני לא בא להפחיד אותך חלילה..אני בא לאמר לך שזה לא כאב שבא מההפרעה או שאת מביאה אותו על עצמך כי את עם הפרעה. ממש לא , 80% סובלים מבעיות גב..חלקן לא פשוטות ורוב האנשים לא מופרעים. ואת עומדת בעמידה זה גורם בפני עצמו.
&nbsp
סימפטומים יש לך כאב גב רגיל לרוב שלושה ימים עובר..חודש מעיד על משהו משמעותי יותר...הבלוטה שהתנפחה מעידה על דלקת ..לכן גם הטיפול בדלקת.
&nbsp
אולי הרופא לא היה צריך לרשום את זה..יחד עם זאת אני חושב שיש בעיה כלשהיא שלא נפשית אצלך....הרופא בגלל התגובות שלך הגיב כך...וכיוון שיתייחסו אלייך בעדינות שלא לעורר חרדה ומתח מיותרים
&nbsp
הכי חשוב תתייחסי למצב ברצינות לכי למרפאת הכאב ..ונקווה לבשורות טובות.

alice1803

New member
כן, אני לא מתכוונת להזניח את זה

כי זה מציק לי ועדיין כואב, אני חייבת עיסוי טוב כמו טווינא שזה כואב רצח, אבל אין לי ברירה, אני אבדוק ביום א'.
&nbsp
תודה רבה ירון
ופורים שמח
נ.ב.
על אילו שגיאות כתיב אתה מדבר? אין שום כלום, אתה גם כן קשה עם עצמך.

offWhiteRider

New member
לא כדאי לסמוך על עיסוי בתור טיפול

זה מאוד נעים, וגם עוזר אבל הפתרון ארוך הטווח שלך זה חיזוק מסיבי של שרירי בטן לנצח. תרגיל האולר הוא מעולה, עדיף להתחיל עם פיזותרפיסט מוסמך שילמד את הטכניקה ויקבע את סרגל המאמצים.

תשתדלי לא להגיע לכאב, אבל לא לוותר לעצמך. זה בדיוק כמו בנפש. אם תבני יסודות חזקים, יהיה לך יותר קל ברוחות..

alice1803

New member
היי מחכה שיעבור לבד, ורוצה להתחיל לעשות כושר

לא יודעת למה לא הלכתי לפיזיותרפיה, כי האורטופד רשם לי רק בגלל שאמרתי לו, שיתן לי איזה טיפול כי כואב לי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בואי תביני משהו

&nbsp
יש מה שאת מבקשת יש מה שצריך לעשות יש מה שיכולים לעשות..
&nbsp
הרופא לא יעשה מה שאת מבקשת אם לא צריך ולא יכולים..
&nbsp
יש פיקוח יש עלויות ויש דברים שגם לא בסל לפעמים
&nbsp
זאת אומרת אם הוא נתן פיזיותרפיה את הולכת . הוא לא נתן דווקא כי בקשת הוא נתן כי צריך ואפשר.
&nbsp
יש לך ללא ספק איזה בעיה ונשלחת גם למרפאת כאב, הרופא בודק ממצאים ואת לא המצאת תסמינים זה בטוח.
&nbsp
לכי לפזיותרפיה תעשי מה שצריך וה שיאמרו לך שם..זה בפני עצמו עשוי להקל על הכאב.
טיפול תרופתי גם רופא משפחה יכול.
&nbsp
את הפרשנויות שלך הגיע הזמן להניח בצד...

alice1803

New member
אצלי הכל הולך קצת אחרת, אני מחליטה מתי אני עושה דברים

ולא רק בגלל שאמרו לי, כי אני לא כל הזמן יכולה, ויש מצבים שאני חייבת לוותר על משהו שנראה פחות חשוב בעיני, ולא דחוף, לעומת משהו חשוב יותר, ובשביל להיות 100% במשהו החשוב הזה, אני מניחה בצד.
לא יכולה לעשות שני דברים ביחד, כלומר, אני מרוכזת כרגע יותר מידי בעבודה, וחוששת שלא יפטרו אותי, לכן אני דוחה, כי לא יכולה, לא כי אני לא רוצה, פשוט יש לי סדרי עדיפויות, ואני מכירה את עצמי.
ותמיד יש לי משפט כזה בראש, שכל עוד אני לא מתה, אז הכל בסדר. ואני רצינית, כי אין סוף לזה, וברוך השם הכל טוב.
תמיד הייתי ככה, ולא מתכוונת להשתנות כנראה, אז כשאתה אומר לי להניח את מסקנותיי בצד, זה לא משהו שאני יכולה באמת לעשות בפקודה חחח מבין? זאת אני

למעלה