אז מעדכנת....

שושי291

New member
אז מעדכנת....

אתמול עברנו סקירה ראשונה, שבוע 15. תודה לאל, הכל היה בסדר ותקין. יש לנו עוד בן. בן שלישי..... יש לי עוד כמה חודשים להתכונן נפשית לבלאגן שהולך להיות לי בבית (-: כל כך שמחתי שהכל עבר בשלום, ושהכל תקין. ואמנם רציתי מאד כבר בת, אחרי שני בנים, אבל לא ממש הופתעתי כשראינו את הבולבול על המסך.... הבוקר דיברתי עם בעלי, רציתי לספר למנהל שלי בבודה, ואולי לכמה חברות שאני בהריון... אף אחד לא יודע, לא מהמשפחה ולא מהחברים..והוא ממש כעס עלי. לא הבין מה הדחיפות לספר, ולמה כל הזמן אני רוצה לספר לכולם על ההריון. הסברתי לו שהבטן כבר גדולה, קשה לי כבר להסתיר, אני מסתתרת כבר שלושה חודשים, סובלת בשקט מבחילות, עייפות, כאבים, חרדות..לובשת אוהלים ( או יותר נכון חורשת עליהם), לא מרגישה אני. וגם שבעצם אני בהריון כבר יותר מחצי שנה, כי במאי כבר הייתי בהריון, ביולי הפלתי, ובאוגוסט שוב הריון...אז נמאס לי ואני רוצה כבר לשחרר את זה...ולהרגיש טוב, וללבוש מה שבא לי ולהפסיק לדפוק חשבון על מה כל אחד חושב. והוא בשלו, עקשן ומעצבן. מה אכפת לו? הוא עובר את זה פיזית? לא! מפחד כל הזמן מעין הרע, ושידברו עלי בעבודה או בגן של הילדים ויפתחו עיניים..נמאס לי מזה. השיחה נגמרה בעצבים, ודוקא היתה לנו תקופה ארוכה ונטולת ריבים... אני מבואסת. מרגישה שהוא לא מבין. שהוא מרוכז רק בכמה שפחות אנשים ידעו. לא מבינה את זה. זהו, פרקתי.

רונית 294

New member
קודם כל שמחה שהכל תקין...

לנו יש 2 בנות. אחת נולדה אחרי הריון האובדן (שגם הוא היה בת)... ואני מאוווד אשמח הפעם לבן. אבל אנחנו נגלה רק בלידה בעז"ה. גם בהריון אחרי האובדן לא ידעתי מה יש לי וזה מאוד כיף ומרגש לגלות בלידה. כשזה כבר אצלך בידיים. בעלי גם כמו בעלך. לא רוצה לספר כלום. רק לאימהות. אני פחות בגישה הזאת כי יש אנשים שידעו בכל מצב. יש לי חברות ברמה של אחיות שכל אחת סיפרה לי על ההריון שלה מהבטא הראשונה ועוד מלפניי (טיפולים וכו')... ואני לא יכולה להסתיר מהן עד שבוע 15. זה לא לעניין.

שושי291

New member
מאחלת לך

שכל שתבקשי, יתממש ושתזכי לבן, כי זה ממש כיף(-: יש לי חברות טובות שסיפרו לי מההתחלה ממש, אני לא נוהגת כך ולא נהגתי כך בעבר.תמיד שמרתי עד לסקירה ואחכ פשוט שחררתי. בעלי תמיד היה לחוץ ומפחד מעין, אבל הפעם בגלל האובדן של ההריון הקודם, הוא הפך קיצוני. יותר משאני רוצה לעדכן חברות, אני רוצה לספר למנהל שלי בעבודה ולהוריד את זה ממני. חוץ מזה, שהבטן כבר מזמן יצאה, ואני פשוט מרגישה שאני מתעסקת בלהסתיר אותה, ופשוט לא בא לי. זה מעייף אותי. והלחץ הזה והחרדות מעייפות אותי, ולפני הסקירה היו לי חלומות נוראיים. ולפני כל בדיקה אני בחרדות, ובעלי מצטרף אלי לכל בדיקה, כדי שאם חלילה יקרה משהו, לא אהיה לבד... אז אני עייפה, ובא לי קצת לשחרר ולהנות, ולדבר על זה קצת, וגם להתלונן, וגם ללבוש בגדי הריון שמחמיאים לבטן היפה...והוא פשוט בא ומוציא את הרוח מהמפרשים, מנמיך את ההתלהבות, מדכא הכל. אני כל כך מבואסת, לא מצליחה בכלל להנות ולהתרגש מהבדיקה המוצלחת.....

רונית 294

New member
בהריון שאחרי האובדן

הסתרתי עד שבוע 20 וזה באמת היה טו מאצ'.... מעצבן לעבוד בלהסתיר את זה. ובטוחה שבן זה כיף גדול. תמיד רציתי בנות וראיתי את עצמי כאמא לבנות אבל אנחנו דתיים ויהיה נחמד לראות איזה בולבולון מידי פעם. חחחחח בנוגע לחברות אני אישית לא מרגישה בנח שהן מספרות לי מיד ואני אספר אחרי הסקירה. מדובר רק על 4 החברות הכי קרובות שלי שאנחנו כמו אחיות ממש. אני לא מאמינה בעין הרע. רק באלוהים... ובנוסף, אין לזה שום השפעה על התוצאה. הריון האובדן שלי הסתיים בשבוע 23 כך שכולם ידעו על ההריון כבר. אין לזה משמעות אמיתית בעיניי. אבל בכל מקרה לשאר העולם מגלה רק אחרי סקירה ראשונה.

הכי חשוב שהסקירה תקינה

היי
מאוד משמח אותי שהסקירה תקינה.
לגבי הסיטואציה עם הבעל... לא יודעת מה להגיד במצב רגיש שכזה. לשניכם יש את הצרכים שלכם, שמניעים אתכם.
אני כעת בשבוע 19, הבטן שפיצית וחד משמעית, מתחילים לשאול שאלות... אני מסבירה שזה הריון מאוד יקר והנושא רגיש ומבקשת לכבד את הפרטניות שלי ולא לדבר על זה עם אחרים.
מאחלת לך מכל לבי המשך הריון קל ותקין

שירהד1

Member
מנהל
יופי! בשורות טובות!-ועוד תגובה-

תראי, אני ממש לא מאמינה בעין הרע, כך שקשה לי להתחבר לסיבה שבעלך נותן לך..ואני גם חושבת שזה שם אותך במקום לא הוגן ולא צודק.
אני בהחלט חושבת שאת צריכה לעשות מה שמרגיש לך בנוח, מה גם שמאוד מאוד מקובל לספר לאחר הסקירה הראשונה, ובאמת שכבר נעשה בלתי אפשרי להסתיר.
אני גם חושבת שאישה לא צריכה לנסות ולהסתיר הריון. רק הרעיון הזה מעצבן אותי.
למה עלינו להסתיר?!
בעיניי- אישה שלא רוצה שישאלו אותה שאלות, צריכה פשוט לומר למי ששואל: "זה מורכב. אודה על שמירה על פרטיותי. בבקשה לא לשאול אותי שאלות". זה הכל.
לא להסתתר. לא ללבוש אוהלים. לא להיות מבואסות.
הבטן יוצאת- אז הבטן יוצאת.
זו לפחות עמדתי שלי בעניין. זה כמובן לא מחייב אף אחת לשום דבר:)

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון, תפוז
09-7749028

שושי291

New member
מסכימה מאד

והאמת שאת כל הדברים שרשמתי לכן פה, אמרתי גם לו זמן קצר אחרי השיחה שלנו על זה. הוא ממש התנצל ואמר שהוא לא התכוון לתת הרגשה רעה, אלא פשוט מנסה להגן עלי מדברים רעים. אני מבינה את החששות שלו ואת הפחדים, אני גם שותפה להם, אבל באמת חושבת שצריך גם לשחרר, כי בסהכ זו אמורה להיות תקופה יפה ומאושרת ודברים רעים יכולים לקרות בכל שלב, אז לא יעזור לנו אם נסתתר. בסופו של דבר, הוא ממש הבין ואמר לי שנעשה מה שאני מרגישה ומה שיגרום לי לחוש בנוח.

למעלה