אז מרצ רוצים לבטל את סעיף המין בתעודת הזהות

אז מרצ רוצים לבטל את סעיף המין בתעודת הזהות

אין לי גישה לאתרי חדשות כרגע, אז אם מישהו אחר ישים קישור לכתבה בYNET או משהו זה יהיה נפלא, אבל עקרונית הסיפור הוא כזה: הם עושים את זה עבור קהילת הטרנס, כי על אף שעקרונית הם יכולים לשנות את המין בתעודת הזהות, מערימים עליהם קשיים, ודי, חאלס, מספיק היה להם קשה בחיים.

אני באופן אישי חושבת שזו יוזמה נפלאה, גם ככה סעיף המין לא עוזר לאף אחד (לפחות שני אנשים שדיברתי איתם על זה לא ידעו בכלל שהמין שלהם מצויין בתעודת הזהות)...
בנוסף, במסגרת העבודה שלי (שכוללת לדבר עם אנשים על נושאים) דיברתי על זה עם מישהו, ויצא לי להסביר לו גם על ג'נדרקוויר (על אף שלא השתמשתי במושג) ועל אנשים שלא מזדהים כגבר או אישה, אלא כגם וגם, או כלא-כלום, או משהו אחר לגמרי. (ואז דיברנו על זה שצריך גאווה כדי שאנשים יהיו מודעים לדברים כאלה, כי יש כאלה שפשוט לא יודעים - כפי שהוא לא ידע על ג'נדרקוויר לפני היום).
אז... כן, נראה לי שזה אחלה של דבר, ושאם נדאג גם להסברה מול מי שצריך זה יעבוד יופי.

מה אתם חושבים?

Apikachu L

New member
לדעתי זה גם טוב וגם לא מספיק

מה שגרם לי להבין שזה לא מספיק זה הסטטוס של אלונה בנושא בפייסבוק.
ממה שהבנתי זה לא משנה את הרישום במרשם האוכלסין, ואת הבעיתיות שביחס של הרשויות עם נתון שעדיין נמצא שם הוא פשוט "סמוי" ולא נראה - ועדיין יפנו אלנו באופן לא נכון ויפלו בטיפול רפואי.

שאלתי את אלונה אם אני יכולה לצטט אותה, אבל ביינתיים עד שתענה,אפשר לראות מה כתוב בפייסבוק:
https://www.facebook.com/groups/Tra...d=10151980176394698&offset=0&total_comments=2

היא באמת העלתה נקודות חשובות

אני כן חושבת שבכל מקרה לפחות זה פתח לאיזושהי הסברה, שלא היה כאן קודם.

(אבל בהחלט ראוי היה להתייעץ קודם עם קהילת הטרנס. לא ידעתי שלא התייעצו, וזה לא בסדר.)

Apikachu L

New member
אכן...לא בסדר

ואם כמה שישמח אותי שהחוק יעבור, אני חוששת שחוק כזה דווקא יעזור לטאטא דברים מתחת לשטיח בגלל אי הרישום במרשם האוכלסין וזה שזה נהייה שקוף.
אגב, יש משהו דומה לזה בנישואים גאים - הנישואים האלו לא נרשמים במרשם האוכלוסין, למרות הרישום בתעודת הזהות.

lily kane

New member
מתלבט

מצד אחד כמו שאמרו כאן יש פה כמו בעניין הנישואים הגאים בתעודות זהות
מעין ניקיון אחריות מתחת לשטיח

מצד שני יתכן שטרנסגנדרים ברגע הראשון יעברו פחות מכות ואלימות משטרתית , כמו גם דברי תפילה שאסורים בחוק לנשים בכותל יהיה מאוד קשה לאכוף כי תוכיח שהם לא גבר

Apikachu L

New member
אכן, זה יכול להיות יותר טוב ופחות טוב...

אבל השאלה היא האם זה בכלל ישנה משהו בכל העניין הזה...
מה שכן, טרנסג'נדרים שלא עוברים ימשיכו כנראה לעבור אלימות כרגיל...

lily kane

New member
:(

זה לא ישתנה עד שהחברה תשתנה
(ולכן שווה למחות ולצעוד)

Apikachu L

New member
מה שכן, ראיתי שלאנשים ציסג'נדרים זה מפריע

אנשים שציסג'נדרים, שמזדהים עם המגדר שיוחס להם, מאיזו סיבה מאוד מוטרדים מהחוק ואני לא ממש יכולה להבין למה.
ההתנגדות לזה מהקהילה הטרנס ברורה לי, כי זה גם סוג של פלסטר ולא פותר בעיות. אבל למה לאנשים שבטוחים במגדר שלהם יהיה אכפת בכלל מה כתוב?

לא אמורה להיות להם סיבה להתנגד

גם אני לא מבינה אותם.
דווקא הציסג'נדרים שכן דיברתי איתם בכלל לא ידעו שיש סעיף כזה בתעודה הזהות ולא הבינו למה צריך את זה. מצד שני אני מקיפה את עצמי באנשים עם ראש פתוח.

ESenJi

New member
אני מאוד אמביוולנטי

מצד אחד זה נראה כמו רעיון לא רע בכלל.
מצד שני... לא יודע, משהו פשוט מרגיש לי לא נכון לגבי מהלך כזה. יש אנשים שיודעים טוב מאוד מה הזהות המינית שלהם, ולא היו רוצים "להסתיר" אותה בגלל שאיזה מבולבל כמוני אוכל סרט.

אני חושב שאולי שווה פשוט לשנות קצת את ההגדרות של "מגדר" באופן כללי. כלומר, לאפשר עוד כמה מונחים חוץ מנקבה או זכר.
אני הייתי מעדיף שיהיה כתוב לי בת.ז. בסעיף "מין": "נקבה וזכר", כשהמין הראשון מייצג את המין שנולדתי בו.

אז אולי שווה פשוט לשנות חלק מההגדרות שיהיה "זכר", "נקבה", "זכר ונקבה", "נקבה וזכר", "ללא" (בשביל אלו שלא מגדירים את עצמם באף אחד מהמינים) "מעורב" (בשביל ג'נדר בלנדר שלוקחים חלקים משני המינים ויוצרים משהו חדש) ו"אחר" (בשביל מי שמגדיר את עצמו כמשהו שלישי - אלא אם יש הסכמה בין אלו המגדירים את עצמם כמשהו שלישי לגבי מה זה).

ככה גם אפשר לשנות קצת את שיטת רישום האוכלוסין ובאופן כללי ליצור מצב שלא פוגע במי שממש סגור ונעול על הזהות המינית שלו ולא משאיר באוויר את מי שיש לו הסגות.

אבל אולי אני נאיבי מדי ואולי אני חי בלה לה לנד - שם דברים מסוג זה יעברו ויתקבלו בלי בעיות...

למעלה