אז מתי הוא ישיל?

tha doggfather

New member
אז מתי הוא ישיל?

אז ככה.. למי שלא ידוע עוד.. ישלי פיו מתכדר בן שנה.. בערך 80 סנטימטר.. הוא אצלי חודשיים שלושה... והוא אכל כבר מאז שהוא אצלי 7 עכברים.. הוא לא השיל עוד.. ואני רוצה לדעת למה זה יכול להיות? האם זה בסדר? וכמו כן. במידה והוא ישיל.. איך אדע מתי זה קורה? הבנתי שאסור להוציא אותו בתקופת הנשל וכ'ו?? אשמח לתשובה.. תודה רבה מראש!

נשל אצל מיתכדרים ../images/Emo129.gif

היה לי המון זמן בעיות אם הנשלים אצל המיתכדר שלי.. הם צריכים לחות גובה מאוד.. ועד שגיליתי את הפתרון לכך אכלתי הרבה חרא בכל נשל.. זה שהמיתכדר שלך לא הנשיל 3-2 חודשים זה די הרבה זמן.. אבל זה קורה.. קצת חבל שלקחת מתכדר בתור נחש ראשון, הם עושים לא מאט בעיות.. כשהוא יגיע לתקופת הנשל זאת אומרת שהעיניים שלו היו כחולות על תיגע בו . פשוט שים סמרטוטים בטרריום ותרטיס אותם כל יום.. תפעיל קצת חימום.. שים קערת מים גדולה וזה יעזור. בהצלחה

naja

New member
נשל.

השלה אצל נחשים בריאים היא בעיקר פונקציה של גדילה וגדילה כידוע הוא פונקציה של מזון. ככל שתאכיל יותר כך הנחש יתנשל בתדירות גבוהה יותר. במקרה שלך אתה לא מאכיל את הנחש כמו שצריך ולכן הוא יתנשל מעט יחסית(2-4 פעמים בשנה). בקשר לנשל עצמו-אתה תראה שהנחש מאבד מהברק שלו והצבע שלו הופך לכהה יותר ואח"כ העיניים נעשות כחולות\אפורות למשך מספר ימים. לאחר שהעיניים יחזרו לצבען הרגיל יעברו עוד מספר ימים והוא יתנשל. לא מומלץ לשחק ולהאכיל את הנחש בתקופה הזו. כמו שכבר המליצו לך כדאי לשמור על לחות גבוהה בזמן הזה(70-80%).

shirili

New member
למה עכברים ????

לפיתון מתכדר שהגיע לגודל סופי אתה יכול לתת לו במקום כמות כזאת של עכברים אוגרים בוגרים או אפילו שרקנים. תחשבו על זה...

אני לא יודע מה נחשב לגודל סופי אצלך

אבל מתכדר שאוכל שרקן? למתכדרים צעירים נהוג לתת עכברים ולמתכדרים בוגרים חולדות או מספר עכברים. יש אצלי מתכדר זכר בוגר באורך של מעל מטר שחי טוב וגדל יפה בשנתיים מתינוק לגודל הזה על שלושה עכברים פעם בשבועיים בערך.

שאלה באותו הנושא:

כמה לדעתכם מומלץ להאכיל מתכדר באורך 90-80 ס"מ. אני כמה אם זה פעם בשבוע וכמה אם זה פעם בשבועים.? תודה רבה.

naja

New member
קשה לדעת בלי לראות את הנחש.

לדעתי פעם ב10 ימים 2-3 עכברים או חולדה צעירה זה מספיק. אם תראה שהנחש מרזה או לא גדל אז תן לו יותר ואם תראה שהוא משמין אז תן לו פחות.

למעלה